Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: N-avem bani, n-avem echipă

Ziarul de Vrancea
26 mai 2016 719 vizualizări
Federaţia Romană de Box se află în imposibilitatea de a trimite lotul reprezentativ de tineret la Campionatele Europene de la Anapa (Rusia), din cauza faptului că nu poate susţine financiar din venituri proprii această deplasare, a anunţat preşedintele FRB, Vasile Cîtea

Pornind anul 2016 dintr-o situaţie extrem de grea, FRB a reuşit să ridice toate popririle de pe conturi, a depus Certificatul de Atestare Fiscală şi a depus cererea de finanţarea pe anul 2016. Întarzierea semnării ”De un an, boxul romanesc nu are finanţare, trăind şi reprezentand Romania pe plan extern în principal din nebunia după acest sport a conducătorilor de atunci şi pană acum, a antrenorilor, a şefilor de cluburi şi a sportivilor.Contractului de Finanţare dintre FRB şi MTS, face ca plecarea lotului naţional de tineret la CE  de la Anapa să nu poată fi susţinută financiar de federaţie, din venituri proprii, aşa cum prevede legea", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Vasile Cîtea. 


Andone speră la promovare

Atacantul Florin Andone a jucat timp de 87 de minute pentru Cordoba, miercuri, în victoria echipei sale în deplasare cu Mirandes, scor 3-0, în etapa cu numărul 40 a ligii secunde de fotbal din Spania, dar internaţionalul roman nu şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. Fidel (‘59), Cisma (‘78) şi De Tomas (‘90) au înscris golurile victoriei pentru Cordoba. În urma acestui rezultat, Cordoba se află pe locul VI în clasament, cu 61 de puncte. Cu două etape înainte de final, echipa lui Florin Andone ocupă ultima  poziţie eligibilă pentru participarea în play-off-ul de promovare în Primera Division. Primele locuri sunt ocupate de Alaves (68 p ), Taragona (67 p) – poziţii de promovare directă - Leganes (65), Alcorcon (61), Osasuna (61) şi Cordoba (61), însă în spatele echipei lui Andone mai sunt trei echipe cu pretenţii de a prinde locul VI: Girona (60), Zaragoza (60) şi Oviedo (59).

Şarapova, inclusă în lotul olimpic

Maria Şarapova a fost integrată în selecţionata olimpică rusă de tenis, a anunţat ierii Federaţia sa, deşi fosta jucătoare nr. 1 mondial este suspendată provizoriu pentru dopaj după ce a fost depistată pozitiv la meldonium. ''Pană la sfarşitul săptămanii, problema participării Mariei Şarapova la Jocurile Olimpice urmează să fie rezolvată. Noi am înscris-o în selecţionata noastră olimpică'', a declarat Şamil Tarpişev, preşedintele Federaţiei ruse de tenis. Şarapova, medaliată cu argint la JO de la Londra în 2012, a fost suspendată provizoriu în luna martie de către Federaţia internaţională de tenis (ITF) după ce a recunoscut că a utilizat meldonium după 1 ianuarie 2016, data intrării în vigoare a interdicţiei acestui medicament.

Mourinho îl vrea morţiş pe Saul

Conform presei din Anglia, José Mourinho, noul antrenor al echipei Manchester United, pregăteşte o ofertă de aproximativ 70 de milioane de euro pentru noua senzaţie a fotbalului spaniol, Saul Niguez, omul care a marcat un gol memorabil în semifinala caştigată de Atletico Madrid în faţa echipei Bayern München. !n varstă de 21 de ani, Saul Niguez joacă la echipa de seniori la Atletico Madrid din 2012 şi are selecţii la toate naţionalele de tineret ale Spaniei, fiind convocat în prezent la naţionala mare pentru Euro 2016, deşi încă nu a debutat la nivel de seniori. Daily Mail notează astăzi că sosirea lui Saul va fi facilitată chiar de impresarul lui Mournho, Jorge Mendes, omul care deţine în acest moment şi drepturile de imagine ale fotbalistului de la Atletico. Saul a semnat recent un nou contract cu Atletico Madrid, iar noua înţelegere prevede o clauză de reziliere de 71 milioane de euro. Atletico nu doreşte să se despartă de mijlocaş, iar United ar putea fi forţată să plătească suma integrală pentru a obţine semnătura jucătorului.

Hawk-Eye la Copa America

Tehnologia Hawk-Eye, folosită pentru a determina dacă mingea a trecut sau nu linia porţii va fi folosită luna viitoare, la ediţia centenară a Copei America, competiţie ce se va disputa în SUA. Compania britanică va instala camere pe toate cele 10 stadioane ce vor găzdui cea mai veche competiţie internaţională din lume, asta după ce sistemul, care este utilizat cu succes în tenis şi cricket, a devenit extrem de apreciat. Tehnologia Hawk-Eye a fost folosită şi la finala Cupei Mondiale din 2014, dar şi în timpul Cupei Mondiale la fotbal feminin ce s-a desfăşurat anul trecut. După ce a trecut testele în Premier League sau în Bundesliga, Hawk-Eye ar putea fi folosit la scară mondială începand cu anul 2017. Sistemul foloseşte şapte camere de luat vederi pentru a urmări traiectoria balonului şi-i va indica arbitrului, cu ajutorul unor vibraţii dacă a fost sau nu gol. Arbitrul va fi în continuare ajutat şi de către cei doi adiţionali.

Sturridge este incert pentru Euro

Daniel Sturridge, atacantul în varstă de 26 de ani de la Liveprool, convocat la naţionala Angliei pentru Campionatul European din Franţa, a acuzat dureri la gambă la ultimele antrenamente ale selecţionatei antrenate de Roy Hodgson, iar prezenţa sa la Euro 2016 a devenit incertă. Nu este clar cat de gravă este accidentarea lui Sturridge, dar acesta urmează să efectueze mai multe teste în aceste zile pentru a se determina acest lucru. Varful de 26 de ani s-a confruntat în ultimele sezoane cu mari probleme din acest punct de vedere, iar din septembrie 2014 pană în prezent a jucat doar 58 de minute pentru naţionala Angliei. El ar putea fi înlocuit de tanărul Rashford. Acesta a prins lotul lărgit al naţionalei Albionului, însă era cotat cu şanse mici să facă parte din cei 23 de jucători păstraţi de selecţionerul Roy Hodgson pentru EURO 2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.