Sport

O nouă promovare pentru Mircea Lucescu

Ziarul de Vrancea
24 mai 2016 714 vizualizări
Antrenorul roman a semnat ieri contractul cu Zenit

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului romanesc, a semnat ieri un contract valabil pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul, cu echipa Zenit Sankt Petersburg, grupare care a terminat sezonul pe locul III în Rusia.  Mircea Lucescu va primi 4,5 milioane euro pe sezon şi va fi ajutat de secundul Alexandru Spiridon, dar şi de maseurul Victor Hexan, oamenii care i-au fost alături şi la Şahtar Doneţk.  Contractul a fost semnat în prezenţa preşedintelui Consiliului de Administraţie, Aleksei Miller şi a preşedintelui clubului, Aleksandr Diukov. Zenit îi va pune la dispoziţie lui Mircea Lucescu un buget de achiziţii de pană la 60 de milioane de euro. Mircea Lucescu a vizitat stadionul echipei Zenit, dar şi noua arenă de 68.000 de locuri care va găzdui meciuri de la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal. "Negocierile au fost extrem de scurte, mai mult a durat elaborarea contractului. Mircea Lucescu a fost impresionat de stadion şi de baza de pregătire. Nu ne aşteptam să vedem aşa ceva. Mircea Lucescu nu negociază, i s-au pus cifre în faţă şi a acceptat. Contractul a fost semnat după ora 23, pe un yacht, a fost ceva magnific. În dreapta se vedea Muzeul Ermitaj. Este un contract 2 plus 1, dar al treilea an nu este condiţionat de vreo performanţă. Obiectivul celor de la Zenit este să urce în top 10 al cluburilor din Europa, deci asta înseamnă să caştige trofee. Se doreşte şi o stabilitate în campionatul Rusiei şi participarea an de an în grupele Ligii Campionilor.", a declarat Arcadie Zaporojanu pentru postul de televiziune sport.ro.  Mircea Lucescu va antrena la Zenit Sankt Petersburg un lot cotat de site-ul transfermarkt.de la 196 milioane euro. Brazilianul Hulk, belgianul Witsel, argentinianul Garay, ruşii Kokorin şi Dziuba sunt printre cei mai buni jucători din lot. Cel mai scump transfer de la Zenit este cel al brazilianului lui Hulk, 55 de milioane de euro. 22 de trofee a caştigat Mircea Lucescu la Doneţk: o Cupă UEFA (2009), opt titluri, şase cupe şi şapte supercupe în Ucraina. Zenit are 16 trofee: cinci titluri, patru cupe, patru supercupe şi o cupă a Ligii în Rusia, Cupa UEFA şi Supercupa Europei, ambele în 2008.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.