Sport

Simona a caştigat sfertul romanesc

Ziarul de Vrancea
5 mai 2016 670 vizualizări
După o partidă dinamică, Halep a învins-o pe Irina Begu şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid * Sorana Cîrstea s-a oprit în faţa jucătoarei slovace Dominika Cibulkova

Tenisul feminin romanesc a trăit ieri momente unice în istoria sa: nu mai puţin de patru jucătoare romance fiind calificate în sferturile de finală ale unui turneu, şi încă ce turneu: “Mutua Madrid Open”, din categoria “Premier Mandatory” (cea mai importantă din WTA, după Grand Slam), dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari. După Irina Begu, Simona Halep şi Sorana Cîrstea, miercuri seara tarziu a venit randul Patriciei Ţig, gălăţeanca de 21 de ani, care a învins-o cu 6-3, 6-4 în 76 de minute pe americanca Madison Keys, de de aceeaşi varstă, însă aflată pe locul 25 în lume. Patricia a început foarte bine ambele seturi conducand cu 4-0 în primul şi cu 2-0 în cel de-al doilea. Madison a recuperat de fiecare dată, dar nu suficient. Foarte disputat a fost setul al doilea, în care s-au realizat cinci breakuri. După acest rezultat, Patricia Ţig va urca pentru prima oară în cariera sa în Top 100, acolo unde sunt acum şase romance. Aseară, în ultimul sfert al turneului, pentru Patricia a fost o nouă mare provocare, experimentata australiancă Samantha Stosur, locul 32 WTA, care trecuse cu 4-6, 6-2, 6-3 de spaniola Carla Suarez.
Ieri, festinul a început cu întalnirea dintre cele două romance, Simona Halep şi Irina Begu. Cea de-a patra confruntare directă a avut o desfăşurare ciudată. Simona a evoluat excelent în primul set, în timp ce Irina a greşit mult, inclusiv la serviciu şi, în consecinţă, Halep a caştigat primul set cu 6-4. În setul doi, cea mai bine clasată jucătoare romană a căzut total şi Irina, bine sfătuită de antrenorul ei, Adrian Cruciat, s-a impus cu 6-0. Însă setul decisiv a arătat din nou valoarea superioară a Simonei Halep care a caştigat net cu 6-1. În partida următoare, Sorana Cîrstea şi-a încheiat participarea excelentă la Madrid, fiind învinsă de experimentata jucătoare slovacă, Dominika Cibulkova (38 de puncte). Jocul Soranei a fost mai bun în primul set, adjudecat cu 6-4, însă în celelalte două seturi, Cibulkova a dejucat jocul agresiv al romancei şi, ajutată de multe ori şide noroc s-a impus în cele din urmă cu 4-6, 6-3, 6-3 în două ore şi şapte minute. Cibulkova va juca în semifinale cu revelaţia acestui turneu, americanca Louisa Chirico (130), care a continuat seria rezultatelor surprinzătoare, dispunand cu 7-6, 6-2 de australianca Daria Gavrilova (39). În cealaltă semifinală, Simona Halep se va confrunta cu învingătoarea partidei Samantha Stosur – Patricia Ţig.
* Cuplul romano-olandez Horia Tecău / Jean-Julien Rojer a debutat victorios în turneul masculin, din seria Masters 1000, dotat cu premii în valoare de 5.719.660 euro, învingand cu 6-4, 6-4 perechea Thomaz Bellucci/Leonardo Mayer (Brazilia/Argentina), în 67 de minute. În sferturile de finală, Tecău şi Rojer vor întalni cuplului favorit nr. 7, Alexander Peya/Nenad Zimonjic (Austria / Serbia), care a dispus cu 6-3, 4-6, 10-6 de perechea Mahesh Bhupathi / Fabrice Martin (India / Franţa). Tecău şi Rojer sunt favoriţii cu numărul 3 la caştigarea trofeului de la Madrid şi au disputat abia primul meci în competiţia patronată de către Ion Ţiriac. în 2015, cei doi au fost eliminaţi în optimile de finală. Rojer ocupă locul 6 în clasamentul mondial WTA la dublu, iar Tecău se află pe poziţia a 6-a. La începutul anului, Horia a fost al doilea jucător al lumii la dublu. În acest sezon, perechea romano-olandeză a reuşit o semifinală la Doha şi un sfert de finală la Australian Open, ambele competiţii pe suprafaţă dură.
* Rezultate din turneul de simplu masculin de la Madrid: Andy Murray (Marea Britanie) – Gilles Simon (Franţa) 6-4, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) – Richard Gasquet (Franţa) 6-4, 7-5; Tomas Berdych (Cehia) – David Ferrer (Spania) 7-6, 7-5; Novak Djokovic (Serbia) – Roberto Bautista (Spania) 6-2, 6-1.
* Marius Copil (182 ATP) a pierdut, miercuri seară, partida cu sportivul italian Filippo Volandri (222 ATP), scor 5-7, 4-6, în optimile turneului challenger de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 42.500 euro.
* Jucătoarea romană  Alexandra Cadanţu (246) a învins o celebritate a tenisului mondial în turul secund al turneului ITF de la Tunis. Alexandra a învins-o cu 6-4, 6-3 pe cunoscuta jucătoare elveţiană de 37 de ani, Patty Schnyder, cu 6-4, 6-3. Schnyder a ocupat cea mai bună poziţie în clasament, locul VII, în 2005, în prezent aflandu-se pe locul 451. Din păcate, Cadanţu s-a accidentat şi a abandonat la scorul de 2-6, 1-4 în partida din optimi cu bulgăroaica Isabella Şinikova (222). Tot în aceeaşi fază a fost eliminată şi Cristina Dinu (218), de către rusoaica Irina Hromaceva (160), scor 4-6, 2-6. În turneul feminin de la Cagnes-Sur-Mer, în optimi, romanca Andreea Mitu (110) a fost învinsă, scor 2-6, 2-6 de către ucraineanca Katerîna Kozlova. (113).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.