Sport

Sigla cu crucea, fără Bucureşti

Ziarul de Vrancea
5 mai 2016 684 vizualizări
FC Steaua Bucureşti a depus un nou model de emblemă a clubului în care apare simbolul creştin, lucru neadmis de UEFA

Steaua a depus săptămana trecută la OSIM o nouă siglă, un cerc galben în care se află o stea în opt colţuri, în mijlocul căreia se remarcă o cruce roşie, iar cu albastru este scris "Fotbal Club Steaua", fără cuvantul "Bucureşti", notează ProSport. Clubul lui George Becali intenţionează să folosească noul logo pentru articole de îmbrăcăminte, rechizite, articole de birotică, jocuri, decoraţiuni de Crăciun, DVD-uri, CD-uri etc. Surse din interiorul OSIM susţin că Steaua a depus iniţial o siglă care conţinea şi cuvantul Bucureşti, însă ea a fost retrasă după numai cateva zile şi înlocuită cu cea nouă. Echipa finanţată de către George Becali se află în plin proces cu Ministerul Apărării. Totuşi, crucea roşie ar putea să le creeze probleme oficialilor clubului. UEFA nu acceptă simboluri religioase, iar În trecut Steaua a fost obligată să scoată crucea de pe autocarul echipei. În 2008, crucea a apărut pe gulerul noilor echipamente de joc Nike, însă după consultări cu UEFA, clubul a renunţat la acest simbol.
La sfarşitul lui 2014, MApN a caştigat definitiv, la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu SC FC Steaua Bucureşti SA, echipa lui George Becali. Prin sentinţa respectivă se stabilea că marca Steaua nu i-a aparţinut niciodată miliardarului, care a folosit-o ilegal în tot acest timp. Era vorba de nume, culori, emblemă, palmares etc. În primă instanţă, gruparea lui Becali s-a conformat, iar ultimul meci din acel tur de campionat, cu CSMS Iaşi, s-a jucat fără ca pe tabelă sau pe tricouri să mai fie afişat numele Steaua şi emblema. Pentru că echipa nu ar fi putut să mai joace în Cupele Europene, un acord provizoriu cu MApN le-a permis celor de la FCSB să folosească numele şi emblema în ultima partidă din grupele Europa League, cu Dinamo Kiev.
Ulterior, Federaţia (FRF) a refuzat să comunice la UEFA decizia instanţei, iar Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a păstrat în competiţie FC Steaua Bucureşti cu însemnele pierdute în instanţă. A urmat un alt proces demarat anul trecut de Armată, în care se cere expres eliminarea cuvantului „Steaua“ din denumirea clubului lui Gigi Becali. Procesul este pe rol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.