Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Boroi doreşte înţelegerea cu Becali

Ziarul de Vrancea
5 mai 2016 950 vizualizări
George Boroi, comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a declarat, că şi-ar dori ca armata să ajungă la o înţelegere cu FC Steaua Bucureşti, dar că totul trebuie făcut conform legii şi că fiecare trebuie să cedeze pană la un punct comun.

 Scandalul dintre armată şi echipa finanţată de Gigi Becali datează de un an, ultimul meci disputat de FC Steaua pe Ghencea fiind pe 22 martie 2015. De atunci, au avut loc mai multe runde de negocieri între reprezentanţii celor două părţi, Valeriu Argăseală şi George Boroi, fără a se ajunge însă la un numitor comun. ”Cu toţii, ne dorim ca acest club să aibă continuitate, e clar, numai că aici nu e vorba doar de Boroi, e vorba şi de funcţia pe care o ocup. Această funcţie mă obligă să iau nişte decizii care ţin cont de legislaţii şi de hotărarea unei înalte curti de casaţie şi justiţie din Romania. După cum aţi ascultat şi declaraţia ministrului Apărării, suntem deschişi, în continuare, spre o colaborare, chiar am avut deja două întalniri cu reprezentanţii dumnealor”, a declarat George Boroi.

Finala Cupei Ligii, în iulie

Steaua Bucureşti şi Concordia Chiajna vor disputa finala Cupei Ligii pe 17 iulie 2016, la şapte zile după terminarea Campionatului European din Franţa. Deşi ambele formaţii îşi doreau ca ultimul act să se dispute înainte de turneul final, Comitetul Executiv al FRF, ca această partidă să fie prima din sezonul 2016-2017. Liga Profesionistă de Fotbal a acceptat ca data de disputare a finalei Cupei Ligii să fie 17 iulie, pentru a da timp selecţionerului Anghel Iordănescu să pregătească meciurile de la Campionatul European din Franţa. Naţionala Romaniei face parte din grupa A, alături de ţara gazdă, Elveţia şi Albania. Tricolorii vor juca în primul meci, împotriva naţionalei antrenate de Didier Deschamps, pe 10 iunie, la Paris, de la ora 22:00.

Campioanele din Blaj

CS Volei Alba Blaj a cucerit al doilea său titlu naţional la volei feminin, joi, după ce a învins-o pe CSM Targovişte cu scorul de 3-0 (15, 19, 24), pe teren propriu, în ultimul meci al finalei Diviziei A1 CS Volei Alba Blaj, care a caştigat anul trecut primul său titlu de campioană, s-a impus cu 3-2 la general în finala cu CSM Targovişte. În sezonul trecut, echipa ardeleană a caştigat cu 3-0 la general finala cu CSM Targovişte. în finala de anul acesta, CSM s-a impus în primul meci cu 3-2, în deplasare, apoi echipa din Blaj a restabilit egalitatea după un succes cu 3-0 la Blaj. CSM Targovişte a preluat conducerea în urma victoriei cu 3-1 de acasă, dar CS Volei Alba Blaj a învins cu 3-2 în al doilea meci de la Targovişte şi a făcut ca meciul decisiv al finalei să aibă loc la Blaj. De remarcat că ambele finaliste sunt antrenate de sarbi, echipa din Blaj de Darko Zakoc, iar formaţia din Targovişte de Zoran Terzic.

Mureşul a învins Steaua la baschet

BC Mureş a caştigat, în deplasare, meciul cu Steaua CSM Bucureşti, scor 90-71 (27-14, 20-19, 15-26, 28-12), în primul meci al semifinalelor Ligii Naţionale de baschet masculin, chiar dacă favorită era formaţia antrenată de Claudiu Fometescu. Oaspeţii au început mult mai bine partida şi au condus la pauza mare cu un avans 14 puncte, scor 47-33, însă Steaua n-a cedat şi a redus diferenţa după sfertul trei, la numai trei puncte. BC Mureş a reuşit un ultim sfert de excepţie în Sala Polivalentă din Bucureşti, caştigat cu 28-12.  Principalul marcator de la BC Mureş a fost Goran Martinic, cu 21 de punte, 2 recuperări şi 10 pase decisive. Pentru Steaua CSM Eximbank Bucureşti s-a evidenţiat în principal Porter Troupe, cu 18 puncte, 8 recuperări şi 3 pase decisive. Următorul meci al seriei din semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin va avea loc astăzi tot la Bucureşti.

“Trofeul Pellegrini” la floretă

Competiţia ''Trofeul Pellegrini'', organizată de către Federaţia Romană de Scrimă, ajunsă la ediţia a VII-a, se va desfăşura sambătă, în probele individuale de floretă, feminin şi masculin, potrivit site-ului forului naţional. Turneul a fost iniţiat în 2010, în memoria lui Angelo Pellegrini, unul dintre cei mai importanţi tehnicieni de scrimă din Romania. A activat iniţial la Timişoara, pană în 1940, apoi la Bucureşti. Pellegrini a pregătit şi a lansat mari sportivi, în frunte cu Ana Pascu, Maria Vicol, Tănase Mureşanu, Ştefan Tapalagă, Cornel Pelmuş, Gheorghe Matei, Eugenia Tărăgoiu. Fiul lui Angelo Pellegrini, Romeo,a debutat ca antrenor la Clubul Sportiv şcolar Energia în anul 1976, la varsta de 24 de ani, fiind a treia generaţie care moşteneşte pasiunea pentru scrimă. Mai tarziu, Romeo Pellegrini a devenit antrenor la lotul naţional de tineret, iar dintre sportivii care au avut rezultate sub comanda sa îi putem aminti pe: Laura Badea, Claudia Grigorescu şi Roxana Scarlat. 

Trei jucătoare pentru aprilie

Angelique Kerber, Sloane Stephens şi Laura Siegemund au fost nominalizate de WTA pentru titlul de cea mai bună jucătoare de tenis a lunii aprilie, caştigătoarea urmand să fie anunţată astăzi.  Germana Angelique Kerber şi-a apărat cu succes în aprilie un titlu în premieră, la Stuttgart, după ce la începutul lunii a ratat şansa de a cuceri al doilea său titlu consecutiv la Charleston, unde un virus a făcut-o să se oprească în semifinale.  Americana Sloane Stephens şi-a adjudecat la Charleston al treilea său titlu din 2016, celelalte două fiind la Auckland şi Acapulco. Laura Siegemund a început în calificări la Stuttgart, cu speranţa de a ajunge pe tabloul principal, dar reuşit o serie de senzaţie de şapte victorii, printre care succese contra Simonei Halep, Robertei Vinci sau numărului doi mondial, poloneza Agnieszka Radwanska, fiind învinsă doar în finală, de Kerber. Parcursul de la Stuttgart a dus-o pe locul 42 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a sa. În primele trei luni ale anului au fost desemnate caştigătoare Angelique Kerber (ianuarie), Carla Suárez (februarie) şi Viktoria Azarenka (martie).

Conte întarzie publicarea lotului

Selecţionerul naţionalei Italiei, Antonio Conte a anunţat că va publica pe 31 mai lista cu cei 23 de jucători convocaţi pentru turneul final al Campionatului European din Franţa. Stadionul din Lyon va fi gazda primului meci al naţionalei Italiei, împotriva Belgiei, la Campionatul European din Franţa, ce se va disputa pe 13 iunie. Selecţionerul Antonio Conte nu s-a decis în privinţa celor 23 de jucători care vor face parte din lotul Italiei la Euro. Mai mult, viitorul manager de la Chelsea va convoca 30 de fotbalişti pentru stagiul de pregătire dintre 18 şi 21 mai.Jucătorii de la AC Milan şi Juventus nu vor putea participa la acest prim cantonament, pentru că cele două formaţii vor disputa finala Cupei Italiei pe data de 21 mai 2016, pe stadionul Olimpico din Roma.  Mijlocaşul echipei Paris Saint Germain, Marco Verratti, şi fundaşul campioanei Juventus, Giorgio Chiellini, sunt în pericol de a rata turneul final din cauza unor accidentări. De asemenea, Luca Antonelli, Alessandro Florenzi, Giacomo Bonaventura şi Thiago Motta vor trebui să demonstreze că sunt în cea mai bună formă fizică pentru a participa la Campionatul European din Franţa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Hot Angels, acum 2909 zile, 16 ore, 6 minute, 52 secunde
Brandul HOTANGELS RO , ofera un masaj 50% GRATUIT pt administratorul acestui site sau pentru autorul articolului si multe alte reduceri pentru cititorii articolului de mai sus (Happy Hours, 3+1 citeste integral
Hot Angels, acum 2909 zile, 16 ore, 7 minute, 19 secunde
Brandul HOTANGELS RO , ofera un masaj 50% GRATUIT pt administratorul acestui site sau pentru autorul articolului si multe alte reduceri pentru cititorii articolului de mai sus (Happy Hours, 3+1 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.