Sport

O japoneză, printre câştigătorii Maratonul Siretului

Dan Chiriac
4 mai 2016 2592 vizualizări
întrecerile au avut loc în a doua zi de Paşti u o japoneză s-a impus la maratonul feminin

În a doua zi de Paşti, a avut loc la Adjud, în satul Adjudu Vechi, cea de-a treia ediţie a Maratonului Siretului. S-a concurat în probele de 15 km, 21 km, 30 km, 42 km, maraton ştafetă copii 42X1km. La Maraton masculin a câştigat Ştefan Sălăgean, urmat de Mircea Batog şi Florin Simion. În proba feminină, victoria i-a revenit japonezei Hiroko Ogawa. La 30 km masculin s-a impus Ovidiu Manta urmat de Marius Buricea şi Laurenţiu Anastasiu. La 30 km feminin a câştigat Ionela Dobrea, urmată de Gabriela Achiţei şi Ştefania Bontaş. La Semimaraton masculin s-a impus Culai Voicu, urmat de Octavian Bălan şi Silviu Rusu. La Semimaraton feminin a câştigat Cristina Furcilă, urmată de Adina Savu. Viorel Stan a terminat primul la 15 km masculin, urmat de Robert Stan şi de Ionuţ Ciontu. La 15 km feminin a câştigat Florentina Lazăr, urmată de Nuţa Antimir şi de Corina Antimir. Doua ştafete de copii 42X1km s-au întrecut în competiţie, având fiecare ca ştafeta, un tricolor: Ştafeta Siretului, formata din copii din satele de pe malurile Siretului: Homocea, Ploscuţeni, Argea, Lespezi, Costişa, Şiscani şi Burcioaia. Copiii din Homocea au fost conduşi de profesorii Daniela Stoean şi de învăţătoarele Liliana Maercuţă şi Simona Burlacu. Copiii din Ploscuţeni au fost conduşi de directoarea şcolii, Adela Stoica, şi de profesoara Doina Cristea. Ştafeta Adjudului şi Pufeştiului a fost alcătuită din copii din Adjudu Vechi şi Pufeşti. Copiii din Pufeşti au fost conduşi de directorul şcolii, Nicolae Damian, şi de profesorul Constantin Sardaru. Copiii din Adjudu Vechi au fost conduşi de Mr. (rez) Petrică Nica şi de învăţătoarea Nuţa Marcuţă. Parteneri în organizare au fost: Consiliul Judeţean Vrancea, Consiliul Judeţean Bacău, Primăria Homocea, Primăria Ploscuţeni, Academia Olimpică Română – Filiala Vrancea. Sponsori au fost Vrancart, Hidroconstrucţia Moldova, UMB Grup, Isostar România, după cum ne-a informat Ilie Roşu, iniţiatorul maratonului. Prima ediţie a acestui maraton avut loc în 2014, în ziua a doua a Paştelui, în Parcul “Alexandru Ioan Cuza” din sectorul 3 al capitalei, purtând numele ”Maratonul celor două lacuri, de Sfintele Sărbători de Paşte”. Cea de-a doua ediţie a avut loc în anul 2015 la Adjud, maratonul urmând un traseu prin satele de pe malul Siretului, între lacurile de acumulare Bereşti şi Călimăneşti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.