Sport

Madrid - tierra rumana!

Ziarul de Vrancea
4 mai 2016 956 vizualizări
Irina Begu, Simona Halep şi Sorana Cîrstea s-au calificat în sferturile de finală ale turneului pe zgură din capitala Spaniei * primele două se vor întalni între ele

Prima jucătoare dintre cele patru care au intrat ieri în focuri la turneul de tenis de la Madrid dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, a fost Irina Begu, care a jucat în optimi cu darza americană Christina McHale, care avea ascendentul unei victorii asupra romancei.Irina a intrat mai greu în meci, dar s-a luptat cu darzenie pierzand primul set la tiebreak, după ce a ratat o minge de set la 6-5 şi a pierdut trei mingi consecutive. În setul al doilea, tot americanca (59 WTA) a pornit mai bine, reuşind un break, însă jucătoarea romană a recuperat, menţinandu-şi un avans conturat la 5-3, după un game de final foarte lung. Setul decisiv a fost caştigat tot de Irina la mare luptă iar scorul final a fost 6-7, 6-4, 6-4 după două ore şi 39 de minute de joc.
Pentru ca visul unui sfert de finală romanesc la “Madrid Mutual Open” să se realizeze, mai era necesar ca Simona Halep să caştige duelul din optimi cu elveţianca Timea Bacsinszky (15 WTA), care o învinsese pe constănţeancă în turneul de la Miami cu 4-6, 6-3, 6-2. Dar de data această, sportiva elveţiană cu rădăcini romaneşti n-a avut nici un fel de spor în faţa unei Simone care pare să se apropie de evoluţiile sale de varf. 72 de minute i-au luat Simonei pentru a încheia socotelile cu Timea, cor 6-2, 6-3. Procentajele la serviciu au fost bune, 60% puncte caştigate cu primul serviciu şi 60% cu serviciul al doilea. Romanca şi-a pierdut serviciul de două ori şi a reuşit cinci break-uri.. Bilanţul confruntărilor directe dintre romancă şi elveţiancă a devenit 3-1 pentru Halep. Simona Halep a bifat o finală la Madrid, în 2014, dar anul trecut a fost eliminată în primul tur, astfel încat romanca poate caştiga puncte importante în clasament. 1000 de puncte va primi caştigătoarea trofeului spaniol.
Mai mult, ca urmare a seriei de surprize care s-au succedat pe zgura madrilenă, Simona Halep a rămas singura jucătoare de Top 10 rămasă în cursă pentru trofeu. Ieri, Petra Kvitova (6 WTA) a fost învinsă de rusoaica Daria Gavrilova (39), scor 3-6, 4-6 iar cea care părea cea mai îndeptăţită să caştige turneul, Viktoria Azarenka s-a retras din cauza unor dureri la spate. ''Am avut dureri de spate la primul meci, era frig în ziua aceea. Iar la al doilea meci durerile erau şi mai mari. M-am gandit că poate ziua de pauză m-ar putea ajuta, în astăzi, pe neaşteptate, durerile au revenit. Nu cred că puteam fi competitivă'', a declarat jucătoarea din Belarus, finalistă la Madrid în 2011 şi 2012.  Beneficiara acestui abandon a fost surprinzătoarea americană Louisa Chirico (venită din calificări, 140 WTA), care urcă în sferturi, după ce le-a eliminat anterior pe Monica Niculescu şi Ana Ivanovic.
După Irina şi Simona, a fost şi randul Soranei Cîrstea să se califice în sferturile de finală. Însă Sorana a avut un meci foarte greu şi marţi seara, cand a jucat în turul doi cu jucătoarea muntenegreană Danka Kovinic (52 WTA), pe care a învins-o cu 6-3, 7-5 în 78 de minute. Sorana avut 5-0 în primul set, dar apoi a intervenit o scurtă relaxare. Kovinic a reuşit trei gam-uri la rand, iar Cîrstea a încheiat setul cu 6-3.
În setul secund, Kovinic a caştigat primul ghem, dar apoi Sorana şi-a adjudecat trei jocuri la rand (3-1). Adversara a răsturnat situaţia după o serie de trei game-uri, pentru 3-4, dar Cîrstea a egalat şi apoi a reuşit un nou break (5-4). Kovinic a caştigat contra serviciului (5-5), dar Cîrstea a revenit din nou la conducere, iar apoi a încheiat conturile cu 7-5 în al doilea act. Aseară, jucătoarea din Targovişte a jucat şi în optimi cu germana Laura Siegemund (44 WTA), care a eliminat-o pe Simona Halep în turneul de la Stuttgart. Dincolo de revenirea spectaculoasă a romancei, întalnirea cu Siegemund a fost extrem de importantă, întrucat victoria o readucea în Top 100. Sorana a jucat excelent în primul set caştigat cu 6-4, dovedind o puternică forţă de reacţie: a revenit de două ori imediat ce nemţoaica a făcut break. În setul II, Cîrstea s-a dus la 3-0, dar Siegemund a început să caştige în forţa loviturilor şi a a luat conducerea cu 4-3. Re-break-ul Soranei n-a întarziat şi s-a ajuns în tiebreak fără să aibă una dintre jucătoare vreo minge de meci. Un tiebreak foarte lung, în care Laura a avut trei mingi de set, iar Sorana, doar două mingi de meci, ultima fiind cea decisivă, pentru 11-9. Scor final: 6-4, 7-6 în două ore şi opt minute. Sorana Cîrstea o va întalni în sferturi pe Dominika Cibulkova (Slovacia, 38), care a dispus de rusoaica Anastasia Pavliucenkova (26), scor 2-6, 6-3, 7-5.
Aseară tarziu, a mai evoluat în optimi şi Patricia Ţig (134) în faţa jucătoarei americane Madison Keys (25), învingătoarea urmand a se confrunta în sferturi cu Carla Suarez (Spania) sau Samantha Stosur (Australia). Din acest “cvartet”, cea care va ajunge în semifinale se va lupta cu Halep sau Begu.

Krygios şi Wawrinka, din nou pe baricade
În turneul masculin, cea mai mare surpriză a zilei de ieri a fost realizată de talentatul jucător australian Nick Kyrgios (21), care l-a învins pe favoritul nr. 4, Stanislas Wawrinka, cu 7-6, 7-6. Partida a fost foarte mult aşteptată şi din cauza unui scandal apărut anterior între cei doi, anul trecut în turneul de la Montreal. Atunci, Kyrgios l-a jignit pe Wawrinka, amintindu-i în timpul meciului că prietena elveţianului, Donna Vekic, a avut o relaţie cu un alt australian, Thanasi Kokkinakis. Şi atunci, victoria a revenit lui Kyrgios, Stan Wawrinka abandonand din motive medicale. Alte rezultate mai  interesante: Novak Djokovic (Serbia) – Borna Coric (Croaţia) 6-2, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) – Denis Istomin (Uzbekistan) 6-3, 6-3; Kei Nishikori (Japonia) – Fabio Fognini (Italia) 6-2, 3-6, 7-5; David Ferrer (Spania) – Denis Kudla (SUA) 6-4, 4-6, 6-4;



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.