Sport

Uimitoarea Irina Begu

Ziarul de Vrancea
3 mai 2016 758 vizualizări
Romanca a învins-o la Madrid pe jucătoarea numărul 4 în topul mondial, Garbiñe Muguruza, salvandu-se dintr-o situaţie foarte grea în setul secund* Simona Halep merge şi ea în turul al treilea al turneului patronat de Ion Ţiriac, după ce i-a lăsat doar două jocuri italiencei Karin Knapp

Seara de luni la marele turneu “Mutua Madrid Open” (WTA, Premier Mandatory, 4.771.360 de euro), s-a încheiat cu o mare surpriză realizată de romanca Irina Begu (34 WTA), care a dispus, după o partidă de infarct care a durat două ore şi 43 de minute, de cea de-a patra jucătoare din clasamentul mondial, spaniola Garbiñe Muguruza, cu 5-7, 7-6, 6-3. Faţă de partida anterioară cu Eugénie Bouchard, evoluţia meciului cu spaniola de origine venezueleană a fost diferită. Reamintim că, în primul set al întalnirii cu canadianca, Irina a fost condusă cu 2-5 în primul set înainte de a caştiga cinci jocuri la rand. În partida cu Muguruza, romanca a avut 5-2 în primele două seturi. În primul, iberica a întors scorul la 7-5, în al doilea a reuşit doar patru game-uri consecutive, dar cand nimeni nu se mai aştepta, Irina a reuşit break-ul la 5-6 şi a trimis partida în tiebreak, pe care l-a caştigat cu 7-4. În setul decisiv, Irina a condus cu 2-0, apoi iberica a întors scorul, 2-3, dar Begu a mai reuşit un tur de forţă, cu patru ghemuri consecutive caştigate, ultimul pe serviciul jucătoarei spaniole, care a comis două duble greşeli consecutive. Statisticile arată că întalnirea a fost extrem de echilibrată,. scorul loviturilor direct caştigătoare fiind 108-107 pentru Begu. În optimile de finală ale competiţiei patronate de către Ion Ţiriac, Begu va juca împotriva americancei Christina McHale (59 WTA), care ea însăşi a realizat o mare surpriză luni după amiază, dispunand cu 7-6, 6-4 de jucătoarea cehă, Karolina Pliskova (20 WTA). McHale s-a impus în singura confruntare de pană acum cu Irina Begu, în 2008, la San Diego în primul tur, cu 6-2, 6-3. Şi venind vorba de surprize de luni, este de menţionat că americanca Louisa de Chirico, care a eliminat-o neaşteptat pe Monica Niculescu, a făcut una şi mai lată, învingand-o cu 5-7, 6-1, 6-3 pe Ana Ivanovic (17 WTA).
Ieri, la prima oră a după-amiezii, a fost randul Simonei Halep, care a avut un meci foarte uşor împotriva italiencei Karin Knapp (75 WTA), jucătoare revenită în circuit după o accidentare lungă, fostă ocupantă a locului 33. Simona a început greu meciul, cu două greşeli neforţate, şi a pierdut primul game al jocului. Simona a făcut imediat re-break-ul iar pană la finalul primului set nu a mai cedat. S-a terminat 6-1 pentru sportiva din Romania, iar în setul doi a mai cedat un game la 3-0. Scorul a fost 6-1, 6-1 pentru Simona, care obţine a doua victorie în faţa italiencei, după cea din 2015, de la Austrralian Open. Romanca o va întalni în optimile de finală pe incomoda jucătoare elveţiană Timea Bacsinszky (15 WTA), care a trecut de rusoaica Ekaterina Makarova cu 6-4, 5-7, 6-4. Scorul întalnirilor directe dintre Simona şi Timea este de 2-1 pentru romancă, dar ultimul meci a fost pierdut de romancă în sferturile turneului de la Miami chiar în acest an. Dacă ajunge în sferturile de finală, Simona Halep o poate întalni chiar pe Irina Begu! În cursul zilei de ieri s-au înregistrat două abandonuri, jucătoarea cehă Lucie Safarova (caştigătoarea turneului de la Praga de săptămana trecută) şi italianca Camila Giorgi. Beneficiarele acestor situaţii sunt australianca Samantha Stosur, respectiv, rusoaica Anastasia Pavliucenkova.  Tot ieri, spaniola Carla Suarez a dispus cu 6-3, 6-2 de germana Sabine Lisicki, iar Dominika Cibulkova (Slovacia) a trecut de Caroline Garcia (Franţa) cu 0-6, 6-3, 6-4.
În proba de dublu a fost introdusă în ultimul moment perechea romano-poloneză Raluca Olaru / Alicja Rosolska, din cauza abandonul perechii Betthanie Sands / Lucie Safarova (SUA / Cehia), ultima abandonand şi la simplu. Cuplul Olaru / Roskoloska a fost învins cu 3-6, 4-6 de echipa rusă Svetlana Kuzneţova / Anastasia Pavliucenkova
* Rezultate din turneul ATP de la Madrid, care se dispută simultan cu partidele feminine: David Ferrer (Spania) – Guillermo Garcia (Spania) 3-6, 6-1, 6-2; Gaël Monfils (Franţa) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-4, 6-1; Nick Kyrgios (Australia) – Guido Pella (Argentina) 7-6, 6-4; Denis Kudla (SUA) – Ivo Karlovic (Croaţia) 6-7, 7-6, 7-6; Juan Martin del Potro (Argentina) – Dominic Thiem (Austria) 7-6, 6-3; Fabio Fognini (Italia) – Bernard Tomic (Australia) 6-2, 6-4; Pedro Carreño (Spania) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 7-6, 6-3; Rafael Nadal (Spania) – Andrei Kuzneţov (Rusia) 6-3, 6-3. Roger Federer s-a retras de la turneu din cauza unei accidentări la spate.
* Marius Copil (182 ATP) a caştigat partida cu cehul Adam Pavlacek (120) cu 4-6, 7-5, 6-4 din primul tur al turneului challenger de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 42.500 euro.Meciul dintre Copil şi Pavlasek a început luni, dar a fost întrerupt din cauza unor reprize de ploaie, în setul al doilea, după ce jucătorul ceh se impusese cu 6-4 în primul set. Partida a durat în total două ore şi nouă minute. Adversarul romanului din turul al doilea va fi italianul Filippo Volandri (222 ATP), care a trecut cu 6-2, 6-0 de chinezul Li Zhe (212). Cu o zi în urmă, Adrian Ungur (196) a fost eliminat de sarbul Filip Krajinovic (114), scor 6-3, 0-6, 3-6. Meciul a durat o oră şi 33 de minute, iar Krajinovic şi-a luat revanşa pentru înfrangerea suferită săptămana trecută, la Istanbul.
*În challengerul  WTA de la Tunis (50.000 $), jucătoarea romană Cristina Dinu (218) a trecut cu 6-3, 4-6, 7-5 de turcoaica Pemra Özgen (345). Cristina va juca în turul II contra rusoaicei Irina Hromaceva (160), care a caştigat cu 7-6, 6-1 în faţa chiliencei Daniela Seguel (266). Pe tabloul turneului se mai află o romancă, Alexandra Cadanţu (246) care o va întalni în primul tur pe Patty Schnyder, fiica cunoscutei jucătoare elveţiene cu acelaşi nume. Într-un alt challenger feminin, care are loc la Cagnes-Sur-Mer (Franţa), jucătoarea romană Andreea Mitu (110) a învins-o în primul tur, scor 6-2, 7-5 pe franţuzoaica Manon Arcangeli (383). Andreea va juca în turul secund cu ucraineanca Katerîna Kozlova (113), învingătoare cu 7-6, 6-2 în faţa braziliencei Maia Haddad (342).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.