Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Grupă de foc pentru handbaliste

Ziarul de Vrancea
2 mai 2016 765 vizualizări
Echipa naţională de handbal feminin a Romaniei a fost repartizată într-o grupă cu Brazilia, Angola, Spania, Muntenegru şi Norvegia, la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia.

În cealaltă grupă se află Suedia, Rusia, Olanda, Franţa, Argentina şi Coreea de Sud. Primele patru clasate în cele două grupe se califică în faza următoare, în care meciurile vor fi eliminatorii. Naţionala Romaniei a caştigat medaliile de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 şi este văzută ca una dintre favoritele la medalii în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Cele mai puternice adversare ale tricolorelor sunt Norvegia (campioană olimpică la ultimele două ediţii), Muntenegru (vicecampioană olimpică în 2012) şi  Brazilia (campioană mondială în 2013)

Olăroiu vrea să plece din Golf

Cosmin Olăroiu a anunţat că vrea să plece de la Al Ahli, după ce a caştigat al doilea său titlu cu această formaţie în Emiratele Arabe Unite. "Eu sunt profesionist. Îmi fac meseria cat pot de bine, lucrez numai acolo unde munca mea este respectată. În cei trei ani de zile de aici am reuşit lucruri fantastice: două supercupe, două campionate, Cupa Golfului şi patru finale. Cinci trofee, patru finale în trei ani, nu e rău. îmi cer scuze încă o dată că nu am putut face mai mult. Sper ca cei care vor veni în locul meu să facă mai mult decat am făcut eu şi sper ca Al Ahli să continue pe acelaşi drum. Vă mulţumesc, le mulţumesc jucătorilor şi tuturor oamenilor cu care am colaborat", a precizat Olăroiu la conferinţa de presă. Totuşi, oficialii lui Al Ahli au precizat după conferinţa lui Olăroiu că nu ştiau de intenţiile romanului şi că au încredere că el va continua pe banca tehnică a echipei mai ales pentru că în vară a semnat prelungirea contractului pană în 2018.

Papp se întoarce la Astra

Fundaşul Paul Papp a fost anunţat de conducerea echipei FC Steaua Bucureşti că îi va fi reziliat contractul la vară, iar fotbalistul este aproape să ajungă la un acord cu Astra Giurgiu. Paul Papp (26 de ani) a bifat 28 de apariţii pentru Steaua în acest sezon. Totuşi, fundaşul traversează o formă slabă şi n-a mai fost folosit de două luni.Potrivit Gazetei Sporturilor, Papp şi reprezentanţii Astrei Giurgiu au discutat şi sunt şanse mari să se ajungă la un acord. Singurul impediment în calea realizării transferului fiind salariul foarte mare pe care Papp îl are în acest moment la Steaua, 25.000 de euro pe lună. Totuşi, este de aşteptat ca fundaşul să renunţe la o parte din pretenţiile financiare, în condiţiile în care la Astra va avea oportunitatea să forţeze calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Leicester a rezistat pe Old Trafford

Liderul din Premier League, Leicester City, a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată duminică, pe arena Old Trafford, cu formaţia Manchester United. Francezul Anthony Martial a deschis scorul pentru echipa antrenată de Louis van Gaal, iar Wes Morgan a egalat pentru Leicester în minutul 17.  În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Claudio Ranieri, Leicester City, continuă să fie lider în Anglia, cu 77 de puncte, în timp ce Manchester United a strans 60 de puncte şi este în pericol să piardă locul de Liga Campionilor. În ultimele două etape, liderul din Premier League, Leicester City, mai are de jucat cu Everton, pe teren propriu şi cu Chelsea Londra, în deplasare.

Bayern mai aşteaptă puţin

Echipa antrenată de Josep Guardiola, Bayern München, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat sambătă, pe teren propriu, cu Borussia Mönchengladbach. Bayern Munchen este aproape de a cuceri al patrulea titlu consecutiv de campioană în Bundesliga şi al 26-lea din istoria sa.  Bayern Munchen a deschis scorul în minutul 6 prin Thomas Müller, însă Borussia Mönchengladbach a egalat în minutul 72, prin Andre Hahn.  Cu două etape înainte de final, Bayern se află la cinci puncte de rivala Borussia Dortmund. Echipa antrenată de Thomas Tuchel a învins, sambătă, formaţia Wolfsburg, scor 5-1. În ultimele etape, Bayern Munchen mai are de jucat cu Ingolstadt şi cu Hannover 96, în timp ce Borussia Dortmund va întalni pe Eintracht Frankfurt şi pe FC Köln. Bayern mai are nevoie de un punct pentru a cuceri al patrulea titlu consecutiv în Bundesliga şi al 26-lea din istoria clubului, record absolut în Germania.

Crotone promovează în Serie A

Crotone, echipa din Serie B la care evoluează Mihai Bălaşa şi Adrian Stoian, a promovat în prima ligă de fotbalul din Italia, pentru prima oară în istoria clubului, după remiza obţinută pe terenul celor de la Modena, scor 1-1. Doar Mihai Bălaşa a evoluat pentru Crotone în deplasarea de la Modena, intrat pe teren în minutul 80. Modena, antrenată de Cristiano Bergodi, a deschis scorul în minutul 17, prin Luppi. Oaspeţii au marcat golul promovării în ultimul minut al primei reprize. Autorul său a fost unul dintre jucătorii cu experienţă în Serie A, Raffaele Palladino. Fostul jucător de la Juventus, Genoa şi Parma a transformat un penalty. În urma acestui rezultat, Crotone, echipa pregătită de Ivan Juric, are 78 de puncte în clasament, cu 13 mai multe decat Trapani, ocupanta locului 3, care mai are de jucat patru meciuri.

Văd spaniolii Euro 2016?

Cu doar o lună înainte de startul EURO 2016 din Franţa, ibericii nu ştiu cine va transmite Campionatul European de fotbal în Spania, întrucat posturile RTVE şi Mediaset au renunţat la difuzarea competiţiei. În acest moment, nicio televiziune spaniolă nu a achiziţionat drepturile de difuzare pentru EURO 2016, turneu în care Spania este printre favorite la caştigarea trofeului.Pentru prima dată în istorie, RTVE, postul public spaniol, a decis să nu achiziţioneze drepturile de televizare. Astfel, sunt şanse ca meciurile de la EURO 2016 să fie televizate de un post liber la retransmisie (Atresmedia sau Bein Sport). În Romania, TVR nu a avut bani să plătească pentru a achiziţiona drepturile de televizare a turneului final, iar competiţia care va debuta în luna iunie a fost achiziţionată de DolceSport. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, TVR a ajuns iniţial la o înţelegere cu licenţiatorul, pentru 23 de partide, inclusiv cele ale Romaniei, pentru 3 milioane de euro, dar, în lipsa unei garanţii din partea instituţiei publice, nu s-a ajuns la un rezultat concret.

    


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.