Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Edi Iordănescu a scăpat de suspendare

Ziarul de Vrancea
28 apr 2016 947 vizualizări
Edward Iordănescu, antrenorul echipei Pandurii Targu Jiu, a anunţat, ieri, la DigiSport, că i-a fost ridicată suspendarea primită ca urmare a faptului că a dat indicaţii jucătorilor săi la meciul cu Astra, deşi avea interdicţie în acest sens, iar tehnicianul va putea sta pe bancă la meciul cu Steaua.

Iordănescu a fost surprins în timp ce dădea indicaţii jucătorilor săi în parcarea stadionului de la Giurgiu, la meciul cu Astra, deşi era suspendat. Comisia de Disciplină al FRF l-a sancţionat pentru acest fapt, marţi, cu o etapă de suspendare şi o amendă de 40.000 de lei. Ulterior, pedeapsa i-a fost ridicată de către Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal.

Raluca Olaru, în finala de dublu de la Rabat

Jucătoarea de tenis Raluca Olaru a caştigat  ieri, alături de germana Tatjana Maria, meciul cu perechea Georgina Garcia/Alexandra Naidenova (Spania/Bulgaria), scor 6-2, 5-7, 10-7, în semifinalele turneului WTA de la Rabat disputat pe zgură şi dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari. Raluca Olaru (locul 51 în clasamentul de dublu) şi Tatjana Maria (59 WTA la dublu) sunt principalele favorite la caştigarea probei de dublu din cadrul turneului de la Rabat, deşi au evoluat doar de trei ori împreună. În finală, Olaru şi Maria vor întalni învingătoarele din meciul Xenia Knoll (Elveţia)/Aleksandra Krunic (Serbia) - Laura Pigossi (Brazilia)/Sara Sorribes Tormo (Spania). Finala atinsă de Raluca la turneul dotat cu 250.000 de dolari este a zece a de dublu a carierei pentru sportiva noastră. Raluca Olaru are patru titluri WTA la dublu în carieră, la Taşkent în 2008, la Acapulco în 2011, în 2013 la Nürnberg şi în 2014 la Linz.
 
 Bacăul se ţine scai de CSM

Ştiinţa Bacău a învins, miercuri şi joi, echipa CSM Bucureşti, în finala mică a Diviziei A1 de volei feminin. Miercuri, scorul a fost 3-2 (-21, 23, -20, 22, 11), iar ieri s-a înregistrat acelaşi scor pe seturi, 3-2 (-22, 23, 23, -13, 10). În urma acestor rezultate, scorul general s-a făcut 2-2, decizia urmănd a se lua pe 4 mai, la Bucureşti, în cel de-al cincilea meci.  Cele două echipe s-au înfruntat şi în finala mică din sezonul trecut, cand CSM Bucureşti a caştigat cu 3-1 la general.

Lotul gimnaştilor pentru Europene

Federaţia Romană de Gimnastică a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, loturile Romaniei la Campionatele Europene masculine de gimnastică artistică, juniori şi seniori, care vor avea loc la Berna în perioada 25 – 29 mai. Din lotul de seniori, antrenat de Ioan Suciu, Ştefan  Gal şi Ionuţ Corlaci, fac parte Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Andrei Muntean şi Vlad Cotuna. Lotul de juniori, condus de antrenorii Cornel Burduhosu şi Adrian Ianculescu, este compus din Iosif Costea, Rafael Szabo, Eduard Gavrilă, Cătălin Drunea şi Alexandru Bănicioiu. Va fi, prin urmare, o ediţie continentală completă juniori şi seniori, echipe, individual compus şi aparate.  Înscrierile la competiţia feminină urmează a fi comunicate după 2 mai, ultima zi a acreditării. Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică vor avea loc în perioada 1-5 iunie, tot la Berna.

Transferul anului: Neymar la Real?

Presa engleză a notat în urmă cu cateva zile că Neymar ar putea ajunge la Manchester United, "diavolii" putand să-i ofere un salariu de 300.000 de lire sterline pe săptămană. El Confidencial informează că brazilianul ar putea rămane în campionatul din Spania, Real Madrid fiind următoarea destinaţie. Potrivit El Confidencial, Neymar şi conducerea echipei Real Madrid s-au aşezat de două ori la masa negocierilor. Prima întalnire dintre cele două părţi a avut loc înainte de gala decernării Balonului de Aur, iar cea de-a doua s-a consumat chiar în seara evenimentului. Situaţia lui Neymar este problematică pentru Barcelona. Contractul brazilianului cu catalanii expiră în 2018, dar formaţia de pe Camp Nou nu doreşte să-i prelungească înţelegerea. O eventuală prelungire ar însemna şi mărirea substanţială a salariului, iar Barcelona nu doreşte să facă o asemenea investiţie.

Izvoranu a terminat-o cu Craiova

Clubul de fotbal CSU Craiova, a anunţat joi, prin intermediul site-ului oficial al clubului, că a reziliat de comun acord contractul cu fotbalistul Silviu Izvoranu. În varstă de 33 de ani, Silviu Izvoranu a ajuns la Craiova în anul 2014, de la divizionara secundă CSM Ramnicu Valcea. Cotat de site-ul transfemark la 100 000 de euro, Izvoranu a mai evoluat în carieră la echipele Dinamo Bucureşti, Astra Ploieşti sau Universitatea Cluj. Timp de doi ani a jucat în prima ligă din Ucraina, la Volîn Luţk

Origi poate juca la Euro

Atacantul echipei Liverpool, Divock Origi, a primit primit o primă veste bună după accidentarea din meciul cu Everton: medicii l-au anunţat că nu va avea nevoie de operaţie şi ar putea reveni la antrenamente în doar trei săptămani. În varstă de 21 de ani, internaţionalul belgian, s-a temut de ce e mai rău după intrarea dură a lui Ramiro Funes, în derby-ul Liverpool-Everton disputat pe 20 aprilie, pe Anfield. “ Origi a scăpat uşor. Doar un singur ligament al gleznei i-a fost afectat, medicii descoperind că ligamentele doi şi trei sunt intacte, nefiind nevoie astfel de o intervenţie chirurgicală”, se arată într-un comunicat al clubului cormoranilor. Fostul jucător al francezilor de la Lille, Origi a ajuns la Liverpool în iulie 2015, pentru 9 milioane de euro şi înainte să se accidenteze era unul dintre cei mai în formă jucători din Anglia, avand 5 goluri marcate pentru echipa sa de club. În cele 32 de jcorui disputate în toate competiţiile din acest sezon, Origi a marcat 10 goluri pentru Liverpool.

Schmeichel nu mai vrea să fie băiatul lui tata

Portarul  echipei Leicester, Kasper Schmeichel se află în faţa unei perfomanţe uriaşe cu echipa sa de club, Leicester, care poate caştiga primul titul din istorie chiar la sfarşitul aceste săptămani. Pentru portarul liderului din Anglia, meciul are o însemnătate aparte: poate deveni campion tocmai pe terenul pe care tatăl său, Peter Schmeichel a scris istorie, Old Trafford. "Problema e că eu am 29 de ani, sunt căsătorit, am doi copii, dar lumea tot mă vede ca pe baiatul lui tata. Oamenii sunt surprinşi cand află că am 29 de ani. într-o zi, cand voi avea 40 de ani şi sper eu că încă voi mai juca, poate mă vor considera şi pe mine o persoană matură.” a spus Kasper Schmeichel. Schmeichel, care a bifat toate minutele disputate din acest sezon pentru echipa sa de club, este hotărat să scape de titulatura de “baiatul lui tata” chiar duminică, cand Leicester poate caştiga şi matematic titlul tocmai pe Old Trafford, stadionul pe care tatăl său, Peter Schmeichel a caştigat cinci  titluri cu Manchester United, ultimul fiind în 1999. Manchester United-Leicester se va disputa duminică, de la ora 16.00

Ruşii – campioni europeni la sabie

Echipa masculină de sabie a Rusiei a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de scrimă pe echipe la probe neolimpice de la Rio de Janeiro, după ce a dispus în finală de Ungaria, cu scorul de 45-38.  Sabrerii ruşi, antrenaţi de francezul Christian Bauer, conduşi de campionul mondial din 2014, Nikolai Kovalev, şi cel din 2015, Aleksei Iakimenko, au recuperat titlul mondial pierdut anul trecut la Moscova în faţa Italiei. La Rio, Italia a fost învinsă în sferturi de Romania, cu 43-45. Tricolorii au obţinut în cele din urmă medaliile de bronz, după 45-35 cu Iranul în finala mică. în semifinală, Rusia a învins Romania cu 45-24.

Sakho, suspendat provizoriu

Fotbalistul echipei FC Liverpool, Mamadou Sakho, a fost suspendat provizoriu de către UEFA, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping, la finalul meciul cu Manchester United, din Europa League. Jucătorul nu a cerut analiza probei B, astfel că UEFA l-a suspendat provizoriu pentru următoarea lună, timp în care va fi luată o decizie definitivă în cazul său de către Comisia de Wtică şi Disciplină. Data la care va fi anunţată audierea fotbalistului va fi comunicată ulterior. Apărătorul lui Liverpool a fost lăsat în afara lotului de către antrenorul Jürgen Klopp pentru meciul de sambăta trecută cu Newcastle, după ce UEFA i-a atenţionat pe britnici că Mamadou Sakho a fost testat pozitiv la controlul de după meciul retur cu Manchester United din Europa League. Sakho nu a fost nici măcar luat în avionul echipei Liverpool, pentru meciul din Europa League cu Villarreal ce se va disputa în această seară de la 22.05.

Galatasaray a caştigat Eurocup

Echipa turcă Galatasaray a caştigat competiţia masculină de baschet Eurocup, miercuri seara, în Abdi Ipekci Arena din Istanbul, după ce a învins în manşa a doua a finalei pe Strasbourg, cu scorul de 78-67.  Galatasaray a reuşit să recupereze pasivul de patru puncte din meciul tur (62-66), în faţa a 12.500 de spectatori.  Galata şi-a trecut astfel în palmares primul său trofeu european, după ce jucase semifinalele Cupei ULEB (actuala Eurocup) în 2008, şi şi-a asigurat participarea în ediţia viitoare a Euroligii. Strasbourg a eşuat în tentativa sa de a-i succeda formaţiei Limoges, care caştigase, în 1988, Cupa Cupelor, competiţie mai abordabilă la vremea aceea decat Eurocup, ''o veritabilă mică Euroligă'', potrivit AFP. Galatasaray a dominat clar returul şi a avut un avans de 18 puncte pe tabelă, dar alsacienii nu au cedat niciun moment, impulsionaţi de Mardy Collins (16 puncte), iar ecartul de pe tabelă a ajuns la doar şapte puncte, 63-67 (min. 38).  Errick McCollum, cu 26 puncte, şi Sinan Güler, 23 puncte, au fost cei mai buni de la învingători


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.