Sport

Rachete cu surprize

Ziarul de Vrancea
12 feb 2016 531 vizualizări
Caroline Wozniacki, Gilles Simon şi Steve Johnson au fost eliminaţi din turneele de tenis * Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în semifinale la Rotterdam

Cea mai mare surpriză a turneului feminin de tenis de la Sankt Petersburg, la care au participat şi jucătoarele romane Monica Niculescu şi Patricia Ţig a fost eliminarea fostului lider mondial, Caroline Wozniacki (18 WTA) de către jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova (66). Aceasta a bifat a patra sa victorie în 13 partide cu Wozniacki, după ce daneza s-a impus în precedentele trei confruntări. Precedentul succes al Dominikăi data din 2011, 1-6, 7-6, 7-5 în optimi la Wimbledon. Ieri, în sferturile de finală, unguroaica Timea Babos, cea care a învins-o pe Monica Niculescu a pierdut cu 6-7, 6-4, 6-7 în faţa italiencei Roberta Vinci, iar Ana Ivanovic a trecut cu 6-1, 7-6 de Katerîna Kozlova (Ucraina). Celelalte două sferturi au fost Dominika Cibulkova – Daria Kasatkina (Rusia) şi Belinda Bencic (Elveţia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia).

* Principala favorită a Openului de tenis al Taiwanului de la Kaoshiung americanca Venus Williams, s-a calificat în semifinalele ale acestei competiţii, dotată cu premii în valoare totală de 426.750 dolari, după victoria în două seturi, 7-5, 6-2, înregistrată în faţa letonei Anastasija Sevastova. Cea mai mare dintre surorile Williams (35 ani), aflată pe locul 12 în ierarhia WTA, se va lupta pentru un loc în finală cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, care a profitat de abandonul elveţiencei Stefanie Voegele, după primul set (6-3). În cealaltă semifinală, japoneza Misaki Doi, a doua favorită a turneului taiwanez, o va înfrunta pe reprezentanta ţării gazdă Hsieh Su Wei. Misaki Doi a acces în penultimul act al competiţiei în urma neprezentării compatrioatei sale Kurumi Nara, în timp ce Hsieh a învins-o cu 6-0, 6-2 pe rusoaica Elizaveta Kulicikova.
* Tanărul tenisman german Alexander Zverev (18 ani) a produs o mare surpriză prin victoria cu 7-5, 3-6, 7-6  în faţa francezului Gilles Simon (31 ani), al treilea favorit, în optimile de finală ale turneului ATP de la Rotterdam, dotat cu premii totale de 1.597.155 euro.  Zverev (70 ATP), beneficiarul unui wild card, s-a impus după două ore şi 55 de minute în faţa numărul 15 mondial. Ieri, în primele două sferturi: Nicolas Mahut (Franţa) – Viktor Troicki (Serbia) 6-2, 6-1 şi Martin Klizan (Slovacia) – Roberto Bautista (Spania) 6-7, 7-6, 6-0. Celelalte partide au fost: Philipp Kohlschreiber (Germania) – Marin Cilic (Croaţia) şi Gaël Monfils (Franţa) – Zverev.
În proba de dublu, cuplul principal favorit, Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (Romania / Olanda) s-a calificat în semifinale, dispunand cu 6-3, 6-3 de perechea Gilles Muller / Nenad Zimonjic (Luxemburg / Serbia). Horia şi Juls vor întalni în semifinală cuplu germano-austriac Philipp Petzschner / Alexander Peya, învingător cu 6-3, 4-6, 10-4 în faţa perechii Dominic Inglot / Robert Lindstedt (Marea Britanie / Suedia). În cealaltă semifinală se vor confrunta perechile Nicolas Mahut / Vasek Pospisil (Franţa / Canada) – care a învins în sfeturi cuplul Mergea Bopanna – şi Henri Kontinen / John Peers (Finlanda / Australia).

* Tenismanul american Steve Johnson, al doilea favorit al turneului ATP de la Memphis (Tennessee), dotat cu premii totale de 618.030 dolari, a fost învins, joi, în optimi, de mai tanărul său compatriot Taylor Fritz, cu 6-7, 6-7. Fritz (18 ani, 145 ATP) s-a impus într-o oră şi 57 minute în faţa lui Johnson (26 ani, 29 ATP), în ciuda faptului că acesta a reuşit 12 aşi. Fritz, a cărui cea mai bună clasare în ierarhia mondială a fost locul 143, anul acesta, a reuşit abia a doua sa victorie în faţa unui jucător din top 100, după ce anul trecut l-a învins pe spaniolul Pablo Carreno Busta (66 ATP), în primul tur la Nottingham. Alţi doi capi de serie au părăsit competiţia în optimi:  australianul John Millman (nr. 7), învins cu 2-6, 6-7 de germanul Benjamin Becker, şi bosniacul Damir Dzumhur (nr. 8) învins cu 3-6, 4-6 de către lituanianul Ricardas Berankis.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.