Sport

Aşteptăm nemţoaicele pe zgură

Ziarul de Vrancea
11 feb 2016 412 vizualizări
intalnirea Romania - Germania din Fed Cup se va disputa la Cluj în 16/17 aprilie, pe suprafaţă lentă * Monica Niculescu, înfrantă la simplu şi la dublu în turneul de la Sankt Petersburg

Romania - Germania, meciul din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, se va juca la Cluj, în perioada 16 şi 17 aprilie 2016, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Romane de Tenis După înfangerea la limită cu Cehia, scor 2-3, cand perechea Andreea Mitu - Raluca Olaru nu a putut face faţă perechii formate din Karolina Pliskova şi Barbora Strycova, pierzand meciul decisiv, Romania va juca un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială. Din echipa Germaniei vor face parte, noul număr II mondial, Angelique Kerber, Andrea Petkovic, Annika Beck şi Anna-Lena Grönefeld.  ”Meciul cu Cehia de la Cluj  a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simţit atat de bine încat am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecşor-Cercel, căpitanul nejucător al echipei Romaniei, a discutat cu jucătoarele şi de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură”, a declarat preşedintele federaţiei, George Cosac. O explicaţie ar putea fi aceea că, atat Angelique Kerber, caştigătoarea Australian Open, cat şi Sabine Lisicki, jucătoarea cu cel mai puternic serviciu din circuitul WTA, sunt mai redutabile pe suprafeţe rapide.
* Monica Niculescu (37 WTA) a fost eliminată în optimile turneului de la Sankt Petersburg, de către jucătoarea din Ungaria, Timea Babos (51 WTA), scor 6-4, 1-6, 3-6. Partida a durat două ore şi 17 minute. În primul set, romanca şi-a pierdut serviciul o singură dată, reuşind să revină de la scorul de 1-4 pentru adversară. A reuşit două break-uri şi a întors soarta setului, caştigand primul act cu 6-4. În setul doi, jucătoarea din Ungaria n-a mai cedat decat un singur game, impunandu-se cu 6-1. Setul decisiv a început cu un break al Timeei Babos, iar Monicăi Niculescu i-a fost greu să mai recupereze. Ultimul act a fost caştigat de Timea Babos, scor 6-3.  În faza sferturilor de finală, Timea Babos o va întalni pe Roberta Vinci (Italia), cap de serie numărul 2. Astăzi, s-au mai înregistrat rezultatele: Katerîna Kozlova (Ucraina) – Elena Vesnina (Rusia) 2-6, 6-3, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Laura Siegemund (Germania) 6-3, 6-4; Belinda Bencic (Elveţia) – Annika Beck (Germania) 7-6, 6-3; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Caroline Wozniacki (Danemarca) 6-4, 7-5. Din păcate, Monica Niculescu, împreună cu germana Laura Siegemund, au abandonat în sferturile probei de dublu, la scorul de 3-4 în primul set al întalnirii cu Vera Duşevina /.Barbora Krejicikova (Rusia / Slovacia). Nici perechea Elena Bogdan / Ilona Kelemen (Romania / Belarus) n-a trecut de sferturi, cedand cu 5-7, 2-6 în faţa spaniolelor Anabel Medina / Arantxa Parra (Spania).
* Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), cap de serie numărul 4, a pierdut  în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam. Florin şi Rohan au fost învinşi de dublul Nicolas Mahut/Vasek Pospisil (Franţa/Canada), scor 6-3, 1-6, 8-10, în o oră şi trei minute de joc. Pe durata partidei, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna şi-a pierdut de două ori serviciul, a înregistrat cinci aşi, iar procentajul mingilor caştigate cu primul serviciu a fost de 76%. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), favorita principală a competiţiei, va juca, astăzi în sferturile de finală cu dublul Gilles Muller/Nenad Zimonjic (Luxemburg/Serbia).
* Perechea alcătuită din tenismanul roman Victor Hănescu şi americanul James Cerretani s-a calificat, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Santo Domingo, dotat cu premii totale de 75.000 de dolari, după 6-4, 1-6, 10-4 cu favoriţii numărul doi, Purav Raja / Ruan Roelofse (India / Africa de Sud).  Hănescu şi partenerul său au obţinut victoria după 69 de minute de joc, în capitala Republicii Dominicane. Ei vor întalni în sferturi vor înfrunta perechea spaniolă Roberto Carballes /Oriol Roca. La simplu, Hănescu (34 ani) s-a oprit în ultimul tur al calificărilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.