Sport

“Romania este o echipă de top

Ziarul de Vrancea
10 feb 2016 752 vizualizări
Susţine Barbara Rittner, căpitanul nejucător al echipei feminine de tenis a Germaniei, adversara tricolorelor în Fed Cup *

Barbara Rittner, căpitanul nejucător al echipei feminine de tenis a Germaniei, a declarat  că Romania, adversara din barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup, este o formaţie de top.  "Cu Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, romancele formează o echipă de top. Vom avea o sarcină dificilă", a afirmat Rittner pe site-ul oficial al Federaţiei Germane de Tenis, după tragerea la sorţi efectuată la Londra.  Fosta jucătoare şi-a exprimat părerea de rău că echipa sa va juca în deplasare acest meci dificil. Romania va întalni echipa Germaniei pe teren propriu, în zilele de 16 şi 17 aprilie, după ce Romania a fost învinsă de Cehia, deţinătoarea trofeului, cu 2-3, în week-end, la Cluj, în primul tur al competiţiei, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în faţa Elveţiei, la Leipzig. 
Germania are nu mai puţin de zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (caştigătoarea turneului Australian Open anul acesta) - 2, Andrea Petkovic - 23, Sabine Lisicki - 32, Annika Beck - 39, Mona Barthel - 45, Anna-Lena Friedsam - 52, Julia Görges - 53, Carina Witthöft - 76, Laura Siegemund - 87, Tatjana Maria - 90. La dublu cele mai bine clasare sunt Görges - 24, Anna-Lena Grönefeld - 25, Laura Siegemund - 41. Romania are doar patru jucătoare în prima sută, Simona Halep - 3, Irina Begu - 34, Monica Niculescu - 37, Alexandra Dulgheru - 54, şi trei în top 50 la dublu, Monica Niculescu - 32, Irina Begu - 34, Raluca Olaru - 45. De menţionat că Simona Halep are avantajul meciurilor direct cu cele mai bune trei reprezentante ale Germaniei, 3-0 cu Kerber, 5-1 cu Petkovic, 4-1 cu Lisicki.  Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, dat publicităţii luni, iar Romania se află pe 9.
Succese la Rotterdam şi Sankt Petersburg

* După cuplul Rojer / Tecău, principal favorit, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India, nr. 4), a reuşit, marţi seară, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam. Florin şi Rohan au învins dublul polonez Lukasz Kubot/ Marcin Matkowski, scor 6-7, 6-3, 10-7, în o oră şi 28 de minute de joc, Pe durata partidei, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna şi-a pierdut o singură dată serviciul, a înregistrat opt aşi, iar procentajul mingilor caştigate cu primul serviciu a fost de 75%. Perechea romano-indiană participă pentru prima dată la turneul din Olanda şi va întalni în sferturi cuplul Nicolas Mahut/Vasek Pospisil (Franţa/Canada), aflat la prima participare în această formulă. Mahut şi Pospisil au învins cu 6-3,7-6 perechea formată din italanul Andreas Seppi şi portughezul João Souza. Reamintim că în aceeaşi fază este calificat şi cuplul romano olandez Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, care va întalni perechea Gilles Muller / Nenad Zimonjic (Luxemburg / Serbia). Sterturile de finală ale probei de dublu au loc astăzi.
* În turneul feminin de categorie Premier de la Sankt Petersburg, jucătoarea romană Patricia Ţig (124 WTA) a fost eliminată în calificări dar a ajuns, totuşi pe tabloul principal din poziţia de lucky loser, datorită retragerii jucătoarei franceze Alizé Cornet. Paricipa a pierdut, în primul tur, la luptă în faţa rusoaicei Elena Vesnina (122), scor 3-6, 6-3, 1-6. Pe parcursul meciului, Vesnina a reuşit cinci aşi, dar a şi comis cinci duble greşeli. În turul următor, rusoaica o va întalni pe Kateryna Kozlova (177 WTA), care a eliminat-o cu o zi în urmă pe cehoaica Barbora Strycova. În turneul de simplu se mai află Monica Niculescu, care va juca astăzi cu jucătoarea maghiară Timea Babos (51 WTA). Alte rezultate de astăzi: Laura Siegemund (Germania) – Kristina Mladenovic (Franţa) 1-6, 7-5, 6-1; Annika Beck (Germania) – Lucie Hradecka (Cehia) 4-6, 6-4, 7-5; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Evghenia Rodina (Rusia) 6-3, 6-0; Daria Kasatkina (Rusia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 5-7, 6-4.  Competiţia de la St. Petersburg este dotată cu premii totale în valoare de 763.000 de dolari. Cap de serie numărul unu este Belinda Bencic (Elveţia), urmată de Roberta Vinci (Italia), Caroline Wozniacki (Danemarca) şi Ana Ivanovic (Serbia).
La dublu, perechea Elena Bogdan/Ilona Kremen (Romania/Belarus), a trecut în sferturi. Elena şi Ilona au învins dublul Darija Jurak/Nicole Melichar (Croaţia/SUA), scor 6-3, 5-7, 12-10, într-o oră şi 33 de minute de joc. În sferturile de finală, Bogdan şi Kremen vor întalni, maine, perechea spaniolă Anabel Medina /Arantxa Parra (nr. 3), învingătoare în primul tur cu 6-0, 6-3 în faţa perechii Irina Hromaceva / Elise Mertens (Rusia / Belgia). Într-o dispută cu trei romance, perechea Monica Niculescu/Laura Siegemund (Romania/Germania, nr. 4), a învins învins dublul roman Raluca Olaru/Patricia Ţig scor 6-3, 6-2, într-0 o oră şi zece minute de joc. În sferturi, Monica şi Laura, care joacă împreună în priemieră vor întalni cuplul Vera Duşevina / Barbora Krejicikova (Rusia / Cehia), care a dispus cu 6-1, 4-6, 10-4 de perechea Valeria Solovieva / Marîna Zanevskaia (Rusia / Ucraina).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.