Sport

Încep înscrierile la Cupa Coca-Cola. Câştigătoarele vor merge în Franţa la Euro 2016

Ziarul de Vrancea
10 feb 2016 1059 vizualizări
Echipele de liceu la fotbal sunt invitate să se înscrie la Cupa Coca-Cola la fotbal până pe 26 februarie u competiţia are trei etape, cea finală având loc la Bcureşti în perioada 4-5 iunie u câştigătoarele vor fi în tribune la Euro 2016, la meciul România-Elveţia

Cea mai mare competiţie de fotbal între licee din ţară, Cupa Coca-Cola, debutează luna aceasta cu trimiterea formularelor de înscriere pentru noul sezon. Organizată de Coca-Cola, Gazeta Sporturilor şi Ministerul Educaţiei Naţionale, competiţia se află la al cincilea sezon, bucurându-se de o participare numeroasă la nivel naţional. Pentru promovarea la nivelul judeţului Vrancea, la Focşani a ajuns miercuri Andreea Mira, director de marketing la Gazeta Sporturilor, care s-a întâlnit cu profesorii de educaţie fizică şi sport de licee, competiţia fiind destinată elevilor de clasele IX-XII/XIII. “Dorim să creem o experienţă sportivă plăcută, iar Coca – Cola şi Gazeta Sporturilor  vor să insufle copiilor spiritul fair-play”, a precizat Andreea Mira.  Competiţia se desfăşoară în trei etape: etapa pe judeţ, etapa pe regiune şi etapa naţională, putând fi înscrişi copii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani. Înscrierea se face comlpetând un formular ce trebuie descărcat de pe site-ul www.cupacocacola.ro şi transmis organizatorilor până pe 26 februarie 2016. Pot fi înscrise atât echipe masculine, cât şi feminine, competiţia având două secţiuni. Numărul echipelor participante a crescut de la 392 în 2012, când a avut loc prima ediţie, la 501 anul trecut. Anul acesta organizatorii speră ca numărul echipelor participante să ajungă la 550. Echipele liceelor, care au câştigat în 2015 faza pe oraşe, anul acesta, dacă se vor înscrie în competiţie, nu vor juca primul tur eliminatoriu din faza locală. În Vrancea, câştigătoarele ediţiei 2015 au fost echipa Liceului Tehnic “Edmond Nicolau” – la băieţi şi echipa Liceului Teoretic “Emil Botta” Adjud – la fete.
 

Câştigătoarele de la judeţ joacă la Iaşi
 

 

Andreea Mira, director marketing Gazeta Sporturilor

 

Etapa pe judeţ va avea loc în perioada 14 martie – 22 aprilie, iar pentru fiecare meci echipa va fi formată din cel mult 10 elevi. Sistemul competiţional pentru faza pe oraşe este unul mixt, potrivit regulamentului de concurs: eliminatoriu plus grupe, în funcţie de numărul de echipe înscrise în fiecare oraş. Vor fi organizate tururi eliminatorii până la desemnarea unei echipe câştigătoare sau, dacă va fi cazul, după tururile eliminatorii, echipele rămase vor juca sistem grupă. Echipa câştigătoare din fiecare judeţ va merge la faza pe regiune care, în cazul judeţului Vrancea, se va juca la Iaşi, unde vor mai ajunge câştigătoarele din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi şi Suceava. La nivel naţional au fost stabilite patru centre zonale la Iaşi, Oradea, Tg. Mureş şi Piteşti. La faza pe regiune, meciurile vor fi disputate în sistem mixt: eliminatoriu şi grupe, sau în sistem grupe în care fiecare echipă joacă un meci cu fiecare adversară din grupă. Câştigătoarele de la faza zonală, atât la fete, cât şi la băieţi, se califică la faza finală ce va avea loc la Bucureşti pe 4 şi 5 iunie 2016.
 

16 echipe de băieţi şi una de fete au confirmat deja
 

Transportul echipelor calificate, atât la faza zonală, cât şi la cea finală, precum şi cazarea şi masa vor fi asigurate de organizatori care vor pune la dispoziţia echipelor calificate în faza finală şi echipament sportiv. Meciurile se dispută în sistem 4 plus 1după regulamentul de la futsal. Echipele câştigătoare ale Cupei Cupei Coca-Cola 2016, atât la fete cât şi la băieţi, vor merge în Franţa unde vor avea bilete în tribune, pe 15 iunie 2016, la meciul România- Elveţia de la Campionatul European de Fotbal Euro 2016. De asemenea, toţi participanţii vor primi premii şi diplome de participare. “Invitaţie mea este să participaţi în competiţia noastră şi veţi beneficia de tot suportul nostru”, le-a transmis Andreea Mira profesorilor de educaţie fizică din Vrancea. Responsabil cu această competiţie în Vrancea este profesorul Stănel Saragea de la Colegiul Tehnic “V.D. Cotea”. Competiţia se va desfăşura în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi va fi monitorizată de inspectorul de educaţie fizică şi sport Vica Mincă. “Pentru anul acesta au confirmat participarea 16 echipe de băieţi şi una de fete, dar aşteptăm să se finalizeze înscrierea pe 26 februarie”, ne-a spus inspectorul Vica Mincă. (M. VLĂDESCU )


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.