Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Portugalia a trecut, urmează Spania

Ziarul de Vrancea
8 feb 2016 1037 vizualizări
Naţionala de rugby a Romaniei a început pregătirea celui de-al doilea meci din Cupa Europeană a Naţiunilor, cel de sambătă, 13 februarie, cu Spania, anunţă Federaţia Romană de Rugby.

Stejarii se antrenează la Cluj, acolo unde au şi debutat în noul sezon al competiţiei, 39-14 cu Portugalia. 6 jucători s-au alăturat lotului. Lynn Howells i-a convocat pe Silviu Suciu, Paul Rusu, Alexandru Ţigla, Ionuţ Balaban, Mihai Macovei (căpitanul echipei) şi Otar Turaşvili. Alături de echipa naţională, au fost invitaţi să se pregătească şi doi jucători de la Universitatea Cluj, Andrei Diaconu şi Vlad Rotaru, dar şi internaţionalul Csaba Gal. Mijlocaşul la grămadă Tudorel Bratu, accidentat uşor la un antrenament săptămana trecută, este refăcut şi va putea fi folosit pentru meciul de la Madrid cu Spania.

Sepsi a caştigat Cupa Romaniei

Sepsi Sfantu. Gheorghe a cucerit la Braşov, Cupa Romaniei la baschet feminin, după ce a caştigat finala cu Olimpia CSU Braşov, scor 87-49 (21-18, 21-12, 22-14, 23-5). Tyaunna Dominique Marshall a reuşit cele mai multe puncte pentru echipa din Sfantul Gheorghe (21). Ocupantele primelor două poziţii în Liga Naţională de baschet feminin, la finalul sezonului regulat, şi-au disputat trofeul în faţa a 1.700 de spectatori, dintre care peste 500 veniţi de la Sf. Gheorghe.

Se mai dezmorţeşte şi Hănescu

Victor Hănescu (34 de ani, 284 ATP) l-a învins, luni dimineaţă, pe Christopher Diaz-Figueroa (locul 490 ATP), scor 6-4, 6-4, în runda a doua a calificărilor turneului de la Santo Domingo (Republica Dominicană). În ultimul tur al calificărilor, Victor Hănescu îl va întalni pe ecuadorianul Roberto Quiroz, locul 1223 în clasamentul ATP. Turneul de tenis din Santo Domingo se desfăşoară pe zgură şi are premii totale în valoare de 75.000 de dolari. Victor Hănescu va juca şi în proba de dublu a competiţiei din categoria challenger, alături de americanul Jamie Cerretani. Cei doi n-au mai jucat un meci împreună din 2013. Partida Cerretani/Hănescu – Puray Raja / Ruan Roelofse India / Africa de Sud)  se va disputa astăzi. Victor Hănescu, fost component al echipei de Cupa Davis a Romaniei şi fost număr 26 mondial, nu a jucat niciun meci în 2016 pană la turneul din Republica Dominicană.

Ţig s-a oprit la St. Petersburg

Patricia Ţig (21 de ani, locul 124 WTA) a pierdut,ieri, meciul cu Klara Koukalova (33 de ani, locul 111 WTA), scor 4-6, 3-6, în runda a treia a calificărilor turneului din Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale în valoare de 753.000 de dolari. Cele două seturi ale partidei s-au încheiat după o oră şi 37 de minute de joc. Pe durata partidei, Ţig şi-a pierdut de cinci ori serviciul, a făcut 6 duble greşeli şi nu a servit niciun as, în ciuda unui procentaj bun la primul serviciu (69%). Patricia va concura pe tabloul principal al întrecerii de dublu la Sankt Petersburg, alături de Raluca Olaru. Perechea romană va întalni, marţi, cuplul Monica Niculescu / Laura Siegemund, favorite 4 ale turneului. În 2015, Ţig a jucat pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA.

Oradea, lider la baschet masculin

CSM Oradea a învins Dinamo Bucureşti, scor 92-81, duminică, în cadrul etapei a 20-a din liga naţională de baschet masculin şi se menţine pe primul loc în clasament. Baschetbaliştii lui CSM Oradea şi-au asigurat un avans de 12 puncte încă din primul sfert, iar diferenţa a crescut şi la 18 puncte, cu zece minute rămase de jucat. CSM Oradea a înregistrat a patra victorie consecutivă în confruntările cu Dinamo Bucureşti. Cu două etape rămase din sezonul regulat, echipa antrenată de Cristian Achim a bifat a 15-a victorie în 20 de etape. U-Mobitelco Cluj şi BC Mureş ocupă locurile 2 şi 3 în clasament, la egalitate de puncte. Alte rezultate:  Atlassib Sibiu - Gaz Metan Mediaş 78-65; BCM Piteşti - BC Steaua Bucureşti 77-84 (după prelungiri); BC Mureş - SCM Craiova 88-79; CS Energia Targu Jiu - BC Timişoara 85-77; U-Mobitelco Cluj - Galaţi 87-73.

Cosmin Matei a debutat în Grecia

Fotbalistul Cosmin Matei a jucat 20 de minute pentru Atromitos Atena, în victoria cu AEK Atena, scor 1-0, în cadrul etapei a 21-a din campionatul Greciei la fotbal. Matei (24 de ani) l-a înlocuit pe brazilianul Chumbinho şi a jucat în poziţia de mijlocaş ofensiv. Cosmin Matei a fost transferat la 1 februarie 2016, de la Dinamo Bucureşti la echipa din Grecia, pentru 100.000 de euro. în sezonul competiţional 2015-2016, Cosmin Matei a jucat 19 meciuri pentru Dinamo Bucureşti şi a înscris două goluri. Atromitos ocupă locul 13 în campionat, cu 22 de puncte. Echipa din Atena are un avans de 8 puncte faţă de prima poziţie retrogradabilă. Olympiakos este liderul campionatului, cu 20 de victorii şi un egal, după 21 de etape.

La 12 ani, pe Aconcagua

Alpinista romană Dor Geta Popescu, în varstă de 12 ani, a atins varful Aconcagua (Argentina), de 6960 metri, şi a stabilit un nou record mondial de varstă pentru acest varf, sambătă, 6 februarie, conform unui comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine. Aconcagua este cel mai înalt varf din emisfera sudică şi cea vestică, cel mai înalt din afara Asiei, cel mai înalt din cele două Americi. Clubul Sportiv Montan Altitudine a anunţat că ambele recorduri mondiale feminine de varstă pe Aconcagua sunt în Romania, pe ruta normală, prin Dor Geta Popescu, şi pe ruta Ghetarului Polonez, prin sora ei mai mare Crina Coco Popescu, încă din februarie 2009.  Pe 8 decembrie 2015, alpinista romană Dor Geta Popescu a atins varful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.892 metri, record mondial de varstă pentru acest varf.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.