Sport

Steaua, blestemul lui Iordănescu

Ziarul de Vrancea
7 feb 2016 432 vizualizări
Selecţionata divizionară a Romaniei a caştigat cu 2-1 şi amicalul cu Beroe Stara Zagora, însă nu poate ierta şicanele făcute de FCSB

Romania a caştigat, sambătă, cu scorul 2-1, meciul amical disputat cu bulgarii de la echipa Beroe Stara Zagora, în cantonamentul din Turcia. Bulgarii au deschis scorul în minutul 31, prin Delev. Alibec a egalat, patru minute mai tarziu, din pasa lui Răduţ. Hora a marcat golul victoriei în minutul 69. Anghel Iordănescu a folosit următoarea formulă de joc: Buzbuchi - Enache, Găman, Săpunaru, Vătăjelu, Mateiu (’61 - Nedelcu), Ropotan (’80 - Nedelcearu) - Ivan (’46 - Hora), Răduţ (’61 - Benzar) - Păun (’46  Tănase), Alibec (’61 - Rotariu). Ultimul meci de pregătire pentru naţională, în stagiul de pregătire din Antalya, a început cu 10 minute întarziere, deoarece bulgarii nu au avut un vestiar disponibil să se schimbe. Pe acelaşi teren, s-a disputat şi partida Steaua - Trencin, 0-1. Romania a învins cu 5-1 pe Torpedo Kutaisi şi cu 1-0 pe Zimbru Chişinău, în precedentele două meciuri de pregătire. „A fost muncă multă şi foarte multă concentrare. Am fost obosiţi mental şi selecţionerul este mulţumit de noi. Secretul evoluţiilor mele este concentrarea. Sper să joc la fel şi în campionat. Selecţionerul va decide dacă voi fi la Euro”, a spus Denis Alibec (25 de ani), atacantul care a marcat de două ori în cantonamentul naţionalei din Turcia,
După acest meci, selecţionerul echipei Romaniei, a spus că au fost multe nesincronizări înainte de începutul meciului, din cauza amicalului disputat, înainte, pe acelaşi teren, de Steaua. „Turneul ar fi fost mai important dacă i-am fi avut pe cei şase jucători de la Steaua şi pe Budescu. Au fost multe nesincronizări în privinţa amanării începutului partidei. I-am întins o mană Stelei, după ce ne-a refuzat. Fac apel la Comitetul Executiv să analizeze decizia care a luat-o în octombrie şi de ce nu s-a respectat”, a spus Iordănescu, la DigiSport. Selecţionerul Romaniei a comentat şi prestaţia jucătorilor în meciul cu Beroe: „Mă bucur că în repriza a doua, echipa a avut iniţiativă. În prima repriză, am fost neclari în joc, dar mă bucur că o echipă tanără a întors rezultatul contra uneia cu experienţă. A fost un turneu util. Am avut 23 de jucători sub 23 de ani şi 7 de la echipa sub 21 de ani. Federaţia trebuie să le asigure nişte meciuri pentru a le da posibilitatea să crească”.
În replică, Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a declarat, sambătă noaptea, la revenirea în ţară din cantonamentul organizat în Antalya, că gruparea roş-albastră va pune la dispoziţia echipei naţionale toţi jucătorii pe care îi va solicita selecţionerul. "N-am fost deloc deranjaţi de ce s-a întamplat. De acum, Steaua va pune la dispoziţie echipei naţionale toţi jucătorii pe care îi cere, de fiecare dată cand are nevoie. Nu vor fi probleme, vrem ca naţionala să îşi atingă obiectivele", a declarat Valeriu Argăseală, la aeroport. Steaua a avut şase jucători convocaţi pentru stagiul naţionalei din Antalya, dar Niţă, Papp, Toşca, Pintilii, Stanciu şi Popa nu s-au prezentat la lot. Steaua şi naţionala Romaniei s-au întors în ţară, sambătă noaptea, cu acelaşi avion.
În meciurile de pregătire, Steaua a înregistrat două victorii (2-0 cu Ujpest şi 1-0 cu Sturm Graz), două rezultate de egalitate (2-2 cu Young Boys Berna şi 2-2 cu Djurgardens) şi două înfrangeri (0-3 cu Ludogoreţ şi 0-1 cu Trencin). Selecţionata divizionară, condusă de Anghel Iordănescu, a caştigat cele trei meciuri din cantonamentul organizat în Antalya: 5-1 cu Torpedo Kutaisi, 1-0 cu Zimbru Chişinău, 2-1 cu Beroe Stara Zagora.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.