Sport

Debut victorios al stejarilor

Ziarul de Vrancea
7 feb 2016 602 vizualizări
Naţionala de rugby a Romaniei a debutat, sambătă, cu o victorie în Cupa Europeană a Naţiunilor, în urma victoriei cu Portugalia, scor 39-14, într-o partidă desfăşurată „Cluj Arena”, informează site-ul Federaţiei Romane de Rugby.

În primul meci jucat după Mondialul din Anglia, romanii au reuşit cinci eseuri şi au revenit de la 7-14, rezultat la pauză. Aflat la primul meci pentru Romania, neozeelandezul Stephen Shennan a debutat cu două încercări. Vlad Nistor a reuşit şi el „dubla”, în timp ce Andrei Rădoi a reuşit eseul cu numărul cinci pentru Romania. Celelalte puncte au fost marcate de Florin Vlaicu, patru transformări şi două penalităţi. Pentru portughezi, au marcat Duarte Diniz şi Diogo Toorn, cate un eseu, ambele transformate de Nuno Guedes.  Partida cu Portugalia a însemnat prima selecţie în tricoul „Stejarilor” şi pentru Silviu Vasiliu, Alexandru Palîi, Ovidiu Melniciuc. În celelalte meciuri ale grupei, Georgia a învins Germania, cu 59-7, iar Rusia-Spania  a depăşit Spania cu 22-20. în urmatorul meci, pe 13 februarie, „Stejarii” vor întalni Spania, la Madrid.

Egalitate în duelul romano-maghiar

CSM Bucureşti a pierdut, cu scorul de 22-28 (10-12), partida jucată, sambătă, în deplasare cu ETO Györ, în cadrul etapei a III-a a Ligii Campionilor. Golurile echipei bucureştene au fost marcate de Isabelle Gulden 8, Paula Rodrigues 5, Linnea Torstensson 4, Iulia Curea 2, Carmen Martin 2, Oana Manea 1. După această partidă, formaţia din Capitală nu poate să urce mai sus de locul 3 în grupa a II-a. Romania şi Ungaria termină la egalitate weekend-ul de handbal, după ce HCM Baia Mare a învins Ferencvaros cu 32-24, cu o zi mai devreme. Györ a avut destule absenţe în lot, în frunte cu Anita Görbicz şi Zsuzsanna Tömori. CSM Bucureşti este pe locul 4, în Grupa a II-a, cu 7 puncte din tot atatea meciuri, în timp ce Györ este lider, cu 11 puncte. În Grupa 1, HCM Baia Mare se află pe locul 3, cu 6 puncte din 7 meciuri, iar pe primul loc este Rostov, cu 14 puncte.

Samara, în semifinale la Europe Top 16

Jucătoarea romană de tenis de masă Elizabeta Samara, campioana europeană en titre, s-a calificat, sambătă, în semifinalele turneului ITTF Europe Top 16, de la Gondomar (Portugalia), după ce a dispus cu scorul de 4-1 (11-7, 11-8, 11-13, 11-4, 11-7) de ucraineanca Tatiana Bilenko, în sferturile de finală. În penultimul act al competiţiei care reuneşte cele mai valoroase sportive de pe continent, Samara, a fost învinsă cu 1-4 de “austriaca” Liu Jia. 

Argint la Paris pentru Andreea Chiţu

Andreea Chiţu a cucerit, sambătă, medalia de argint la Grand Slam-ul de la Paris, la categoria 52 de kilograme, informează site-ul oficial al competiţiei de judo. Chiţu (27 de ani), numărul 1 mondial la categoria 52 de kilograme, a fost învinsă, în finală, de Majlinda Kelmendi (Kosovo). La categoria 57 de kilograme, Loredana Ohai s-a clasat pe locul VII, iar, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur.

Liviu Ganea, aviator de Clinceni

Atacantul Liviu Ganea (27 de ani), fostul jucător de la Dinamo, a semnat, sambătă, un contract pană la finalul sezonului cu Academica Clinceni, locul 3 în seria 1 a Ligii a II-a, informează clubul ilfovean pe contul de Facebook. ”Liviu Ganea este atacantul pe care l-am căutat, un număr 9 veritabil, un marcator. Sunt convins că ne va ajuta extrem de mult să ne îndeplinim obiectivul. Un jucător cu peste 150 de meciuri în prima ligă, cupe europene şi echipa naţională nu poate fi decat un caştig pentru noi. Mă bucur că am reuşit acest transfer. Continuăm politica de întărire a lotului, pentru a ne acoperi posturile deficitare”, a spus Bogdan Apostu, managerul general al clubului din Clinceni. Ganea a început fotbalul la Dinamo, echipă cu care a ieşit campion în 2007. Atacantul a mai evoluat la CS Otopeni, Astra, CFR Cluj, Concordia Chiajna, FC Braşov şi CSMS Iaşi.

Goluri marcate de Rusescu şi Torje

Echipa Osmanlîspor a caştigat vineri partida cu Sivasspor, scor 4-0 (2-0), meci contand pentru etapa a 20-a a campionatului din Turcia. Raul Rusescu a deschis scorul pentru echipa gazdă în minutul 18, iar Gabriel Torje a înscris în minutul 45. N'Diaye, în minutul 71, şi Guven în minutul 86 au stabilit scorul final. Rusescu a fost înlocuit în minutul 75, în timp ce Torje a fost schimbat în minutul 83. În urma acestui rezultat, Osmanlispor ocupă locul 9 în clasamentul primei ligi din Turcia, cu 25 de puncte, în timp ce Sivasspor se află pe locul 16, prima poziţie retrogradabilă, cu 14 puncte.

S-a accidentat Isinbaeva

Elena Isinbaeva (33 ani), dublă campioană olimpică în proba de săritură cu prăjina, în 2004 şi 2008, a renunţat în ultimul moment la Grand Prix-ul Rusiei, sambătă, după ce a resimţit o durere puternică la tendonul lui Ahile. Deţinătoarea recordului mondial la săritura cu prăjina (5,06 m) vizează participarea la Jocurile Olimpice de la Rio şi ar fi trebuit să ia startul în acest sfarşit de săptămană, în oraşul natal, Volgograd, în primul concurs după naşterea fetiţei sale, în iunie 2014. "Urăsc să îi dezamăgesc pe cei din jurul meu, dar, astăzi, în timp ce mă încălzeam, am simţit o durere acută în momentul în care am executat o săritură şi am înţeles imediat că, dacă voi continua să sar, mi-aş putea rupe un muşchi", a declarat Isinbaeva, citată de Reuters.

Leicester în Ţara Minunilor

Leicester, liderul din Premier League, a caştigat, sambătă, cu scorul 3-1, în deplasare, pe terenul echipei Manchester City, echipa de pe locul 2. Au marcat: Aguero (87') / Huth (3', 60'), Mahrez (48). „«Dubla» lui Huth şi magia lui Mahrez o duc pe Leicester în Țara Minunilor”, a titrat Daily Mail, după victoria care o distanţează pe Leicester la şase puncte de Manchester City. Neînvinsă de şapte meciuri în campionatul Angliei, Leicester este pe prima poziţie, cu 53 de puncte din 25 de meciuri, urmată de Tottenham şi Arsenal, cu cate 48 de puncte şi Manchester City cu 47 de puncte.

Miriuţă a început treaba la Energie

Energie Cottbus, echipa pregătită de Vasile Miriuţă, a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată în deplasare cu VfL Osnabrück, în etapa a 23-a din liga a treia germană. Energie Cottbus ocupă locul 15 în clasament, cu 27 de puncte, patru mai multe decat Hansa Rostock, ocupanta locului 18 – primul retrogradabil. în 3 Bundesliga joacă 20 de echipe. Vasile Miriuţă a preluat Energie Cottbus după etapa a zecea, cand formaţia avea două victorii, două egaluri şi şase înfrangeri, şi de atunci n-a mai pierdut nici măcar un meci în campionat. Din 26 septembrie 2015, Energie a înregistrat trei victorii şi zece egaluri.

Lindsey Vonn, coborare impreială

Lindsey Vonn a caştigat, sambătă, coborarea de la Garmisch-Partenkirchen (Germania), cu un avantaj de 1,51 secunde în faţa celei mai apropiate rivale şi a reuşit cea mai autoritară victorie în sezonul 2015/2016. Reprezentanta Statelor Unite ale Americii a ajuns la cota 38 de victorii în etapele de coborare din Cupa Mondialîă şi, astfel, şi-a consolidat recordul în această probă a schiului alpin. Podiumul a fost completat în Germania de Fabienne Suter (Elveţia) şi Viktoria Rebensburg (Germania). Totodată, Vonn şi-a egalat recordul carierei în ceea ce priveşte numărul de victorii repurtate într-un sezon, cu al nouălea succes, performanţă reuşită şi în sezonul 2011/2012, iar acum, este la zece victorii distanţă de recordul deţinut de Ingemar Stenmark (Suedia), care a caştigat nu mai puţin de 86 de etape de Cupă Mondială la schi alpin.

Ce a fost şi ce-a ajuns

Michu, atacantul spaniol care are o selecţie la naţională şi a marcat de 20 de ori în Premier League, pentru Swansea, joacă, pe gratis, la UP Langreo, echipă din liga a  patra  din Spania, informează Gazzetta dello Sport. Michu (29 de ani) a fost cumpărat de Swansea, cu 2,5 milioane de euro, în 2012, de la Rayo Vallecano, şi a marcat 20 de goluri, în două sezoane de Premier League. După mai multe accidentări la gleznă şi un împrumut la Napoli, Michu a rămas liber de contract în noiembrie 2015.Atacantul spaniol a ales să joace în liga a 4-a din Spania, la echipa UP Langreo, antrenată de fratele său, Hernan. „Pot trăi fără bani, dar nu pot trăi fără fotbal. Ştiu că evoluez la cel mai jos nivel în Spania, dar cand te antrenezi şi joci, faci aceste lucruri pentru tine”, a spus Michu pentru The Sun.

Kittel, învingător în Dubai

Ciclistul german Marcel Kittel (27 de ani) a caştigat, sambătă, Turul Dubaiului, după ce s-a impus, la sprint, în etapa a patra, desfăşurată între Marina Yacht Club – Burj Khalifa, pe distanţa de 132 km, cu timpul de 2 ore 50 minute şi 57 secunde, informează Eurosport. Kittel a fost urmat, în clasamentul etapei, de către italianul Elia Viviani şi britanicul Marc Cavendish, deţinătorul titlului. în clasamentul general al cursei, Kittel a fost urmat de către italianul Giacomi Nizzolo, liderul întrecerii după primele 3 etape.  „Echipa a fost fantastică în finalul cursei, colegii mei au făcut o treabă incredibilă. Celelalte echipe au forţat la început, dar noi am fost calmi şi am atacat la momentul potrivit. Este formidabil să termin în acest fel cursa din Dubai, prima pentru mine cu echipa Etixx. încrederea mea este de 1.000 de ori mai mare decat anul trecut”, a declarat Kittel.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.