Sport

Simona este prima!

Ziarul de Vrancea
5 feb 2016 784 vizualizări
Partida Halep - Pliskova deschide astăzi de la ora 13:00 întalnirea Romania - Cehia din sferturile de finală ale Fed Cup * meciurile de astăzi şi maine vor fi transmise în direct pe DolceSport * Cehia este deţinătoarea trofeului, dar romancele au, în general, avantaj în partidele cu cehoaicele

Simona Halep (3 WTA) va fi pe teren, contra Karolinei Pliskova (13 WTA), astăzi de la ora 13:00, în primul meci din confruntarea cu Cehia, din sferturile Grupei Mondiale ale  Fed Cup, eveniment care va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj. La 20 de minute după încheierea jocului dintre Halep şi Pliskova, pentru al doilea punct al partidei, se vor duela Monica Niculescu (37 WTA) şi Petra Kvitova (9 WTA). Partidele de maine vor începe tot de la ora 13:00 şi tot Halep va fi protagonista primului meci, susţinut în compania Kvitovei. Se vor lupta, apoi, Niculescu şi Pliskova, pentru ca într-un eventual decisiv de dublu să intre Andreea Mitu/Raluca Olaru şi Denisa Allertova/Barbora Strycova. Componenţa echipelor de dublu poate fi, însă, modificată. Simona Halep nu a pierdut niciun meci în faţa cehoaicelor pe care le va înfrunta la simplu: 2-0, la general, cu Kvitova (6-2, 6-2 în finală la New Haven 2013 şi 6-7, 6-3, 6-2 în semifinale la Madrid 2014), respectiv 3-0, la general, cu Pliskova (6-4, 7-6 în finală la Dubai 2015, 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells 2015 şi 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney 2016). Monica Niculescu a pierdut singurul meci direct disputat contra Petrei Kvitova în circuit (4-6, 1-6 la Eastbourne 2013) şi a caştigat ambele dueluri cu Karolina Pliskova (6-3, 6-1 în sferturi la Nantes 2012 şi 6-1, 6-1 în calificări la New Haven 2014).

Simona vrea să deschidă scorul

Alina Tecşor-Cercel, căpitanul nejucător al echipei Romaniei, a apreciat tragerea la sorţi drept una foarte bună, pentru situaţia din momentul de faţă, este o tragere bună. La randul ei, Simona Halep a spus că  trebuie să fie agresivă împotriva Karolinei Pliskova şi a precizat că are încredere că poate caştiga meciul de deschidere: "Îmi doream să joc primul meci, aşa cum am jucat şi la Galaţi, cu Spania. Voi da tot ce pot şi sper să iasă bine. Pe adversară o cunosc, am jucat împotriva ei. E puternică, loveşte puternic fiecare minge, are un stil de joc bine întipărit în cap şi serveşte bine. Eu trebuie să fiu agresivă, să blochez mingile şi să joc aşa cum o fac eu cel mai bine", a spus Halep după tragerea la sorţi a partidelor.
Monica Niculescu a spus că pentru ea nu contează dacă va juca prima sau a doua: “ Vreau să fiu relaxată, să îmi fac jocul, să mă mişc bine pe teren. Sper să vină cat mai multă lume să ne susţină. Mă bucur că mă aflu în această echipă minunată şi sper să facem treabă bună. Trebuie să fiu atentă pentru că am mai jucat cu Kvitova pe iarbă şi nu va fi uşor. Este stangace, este puternică, a caştigat de două ori la  Wimbledon. Este foarte bună, nu degeaba stă de atata timp în top 10. Îmi doresc să lupt pentru Romania şi să aduc un punct în prima zi", a spus Monica.

Kvitova: “Maine va fi 2-0 pentru Cehia!”

De partea cealaltă, Petra Kvitova este foarte optimistă: "Sunt întotdeauna încrezătoare că voi caştiga. O voi susţine pe Karolina Pliskova în primul meci al zilei, în care sper că va aduce şi primul nostru punct. Apoi voi încerca să dau totul în meciul meu. Monica Niculescu este o jucătoare periculoasă. Joacă un pic diferit în comparaţie cu alte jucătoare din circuit. Dar scopul meu este să caştig meciul şi să aduc Cehiei un punct. După prima zi scorul va fi 2-0 pentru Cehia", a spus Kvitova. Karolina Pliskova este decisă s-o învingă pe Simona: "Am jucat de trei ori cu Simona, au fost meciuri stranse, dar Fed Cup este o competiţie diferită şi sunt pregătită să caştig maine. Eram pregătită să joc şi în primul şi în al doilea meci al zilei de sambătă . Este totuşi mai bine că joc în primul pentru că se ştie exact ora de începere şi am timpul necesar pentru a-mi face încălzirea. Aşa că pentru mine este mai bine. Voi face tot posibilul să aduc primul punct Cehiei în acest meci", a spus Pliskova. Denisa Allertova, în prezent numărul 59 WTA, este singura jucătoare din echipa Cehiei care a învins-o pe Simona Halep. întrebată care a fost secretul victoriei cu scorul de 6-4, 6-3, din sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou din 2015, Allertova a răspuns: "S-a întamplat în urmă cu mai mult timp. Am jucat împotriva ei, a fost un meci dificil, dar e greu de spus care e secretul pentru a o învinge pe Simona".  Căpitanul nejucător al Cehiei, Petr Pala, a declarat că va fi fericit dacă echipa sa ar conduce cu scorul de 2-0 după prima zi, dar a precizat că important este ca în final să caştige trei puncte. "Nu poţi face nimic în ceea ce priveşte o tragere la sorţi, este aşa cum este, dar ştiu că jucătoarele mele vor fi pregătite maine. Voi fi foarte fericit dacă la finalul zilei de maine va fi 2-0 pentru noi. Dar meciurile se joacă pe teren, nu aici la masă. Ştiu că ambele jucătoare sunt pregătite şi pot caştiga. Dar cel mai fericit voi fi cand vom avea trei puncte", a precizat Pala. Cehia este deţinătoarea trofeului şi a caştigat Fed Cup de patru ori în ultimii cinci ani.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.