Sport

Copil a încheiat treaba la Sofia

Ziarul de Vrancea
4 feb 2016 726 vizualizări
El a fost eliminat de francezul Adrian Mannarino, însă poate reveni după numai o săptămană în Top 200 Marius Copil (214 ATP) a fost eliminat, ieri, în optimile de finală ale turneului de categorie ATP 250 de la Sofia, Bulgaria, de către francezul Adrian Mannarino (49 ATP), scor 4-6, 7-6, 3-6.

Arădeanul şi-a pierdut prima dată serviciul la turneul bulgar, în game-ul al şaptelea  al partidei cu jucătorul de mană stangă din Franţa, după 33 de game-uri caştigate consecutiv pe propria lansare şi trei partide în care nu a cedat break. Copil nu a reuşit să se impună la retur, iar în primul set a caştigat doar cinci puncte pe serviciul lui Mannarino. Francezul a reuşit, astfel, să îşi adjudece primul set după 36 de minute. În setul al doilea, Marius Copil şi-a ridicat nivelul eficienţei serviciului, cu trei game-uri caştigate la zero, şi a egalat la seturi, după un tiebreak caştigat cu 7-5.  Însă în decisiv, Mannarino a rămas autoritar la serviciu şi a rupt echilibrul în game-ul al optulea, cu un al doilea break în partidă. Francezul a pus capăt partidei la serviciu, după două ore şi patru minute de joc, în care Marius Copil nu a reuşit să îşi ofere nici măcar o minge de break. Evoluţia oscilantă la serviciu i-a adus lui Marius Copil 11 aşi în partida din optimi, dar şi 8 duble greşeli, în timp ce frecvenţa primului serviciu a fost de doar 53%. Cel mai probabil, Copil şi-a asigurat revenirea în Top 200 ATP, după doar o săptămană. Prin victoria din primul tur, în faţa lui Chung, Copil a înregistrat prima victorie în faţa unui jucător de Top 100, după succesul din iunie 2015, în faţa spaniolului Guillermo Garcia Lopez (34 ATP la acea vreme), de la s-Hertogenbosch. Copil a ieşit din Top 200 săptămana trecută, cand a pierdut punctele obţinute prin prezenţa în turul secund, anul trecut, la Australian Open. De asemenea, este foarte probabil ca săptămana viitoare să se producă revenirea Soranei Carstea în Top 200 WTA. (MEDIAFAX)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.