Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Victorie în Liga Mondială

Ziarul de Vrancea
1 dec 2015 839 vizualizări
Echipa naţională de polo a Romaniei a învins, marţi, la Tbilisi, reprezentativa Georgiei, cu scorul de 13-11 (2-4, 4-2, 4-2, 3-3), în cea de-a treia partidă din grupa A europeană a Ligii Mondiale.

Anterior, Romania a fost învinsă de Grecia, cu 3-17, şi de Ungaria, cu 8-16, iar după trei meciuri ocupă locul trei, cu trei puncte. Romania va juca următoarele partide cu Grecia (pe teren propriu, 16 februarie 2016), cu Ungaria (pe teren propriu, 26 aprilie) şi cu Georgia (pe teren propriu, 10 mai). Turneul final al Ligii Mondiale va avea loc între 21-26 iunie, gazda urmand a fi decisă de forul internaţional de profil. În 2015, Liga Mondială a fost cucerită de Serbia, urmată pe podium de Croaţia şi Brazilia.

Lomu a fost înmormantat

Fostul rugbist neo-zeelandez Jonah Lomu a fost înmormantat, ieri, la Auckland, într-o ceremonie privată, a doua zi după ce a fost omagiat în faţa a mii de persoane pe Eden Park.  Ceremonia religioasă a avut loc la biserica Jesus Christ of Latter-day Saints din Mangere, periferie a oraşului Auckland, acolo unde a crescut Lomu.Soţia lui Lomu, Nadene, şi copiii săi, Brayley şi Dhyreille, au fost îmbrăcaţi în tricouri negre, cu numărul 11, purtat de fostul All Blacks. Pe sicriul lui Lomu a fost pus tricoul cu numărul 11 al naţionalei Noii Zeelande.  Luni, pe Eden Park din Auckland a avut loc o ceremonie în prezenţa a peste 8.000 de persoane, sicriul cu trupul neînsufleţit al jucătorului fiind purtat de foşti colegi. Tot atunci, circa 20 de foşti internaţional neo-zeelandezi au prezentat versiunea "Ka mate" a celebrului ritual haka.

Messi, el maximo de la Liga

Argentinianul Lionel Messi a fost desemnat, luni seară, cel mai bun jucător din campionatul Spaniei în sezonul 2014/2015, el caştigand şi premiul pentru cel mai bun atacant, în timp ce tehnicianul echipei FC Barcelona, Luis Enrique, a fost numit cel mai bun antrenor. "Sunt foarte fericit să caştig acest premiu în faţa unor jucători atat de buni. Acest premiu îl dedic fiului meu Thiago (3 ani), chiar dacă încă nu îneţelege multe. De fiecare dată cand plec de acasă, se supără şi mă întreabă: Tata, iar te duci să dai goluri? Acest premiu este pentru el", a declarat Messi. Chilianul Claudio Bravo (FC Barcelona) a fost desemnat cel mai bun portar, Sergio Ramos (Real Madrid) cel mai bun fundaş, iar James Rodriguez (Real Madrid) cel mai bun mijlocaş.  Algerianul Sofiane Feghouli (Valencia) a fost ales cel mai bun jucător african din campionatul Spaniei, iar brazilianul Neymar (FC Barcelona) a fost desemnat cel mai bun jucător venit din continentul american.  Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a caştigat premiul de popularitate.

Alba a revenit în frunte

Campioana CS Volei Alba Blaj a învins-o pe CSM Targovişte cu scorul de 3-1 (19-25, 25-21, 25-23, 25-18), luni seara, în deplasare, într-o reeditare a finalei din sezonul trecut al Diviziei A1 la volei feminin, într-un meci din etapa a IX-a.  CS Volei Alba Blaj a urcat pe primul loc, cu 23 puncte (un meci mai puţin jucat), urmată de CSM Bucureşti, 22 p şi  CSM Targovişte, 21 p.

Mandorlini, înlocuit cu Del Neri

Tehnicianul Andrea Mandorlini a fost demis de la conducerea echipei Hellas Verona, a anunţat, ieri, clubul italian, pe site-ul oficial. "Hellas Verona FC anunţă că a renunţat la serviciile antrenorului Andrea Mandorlini şi la cele ale colaboratorilor săi. Le mulţumim pentru tot şi le dorim succes în viitor", a anunţat clubul din Verona. Mandorlini, în varstă de 55 de ani, se afla la Hellas Verona din noiembrie 2010, după ce anterior a lucrat şi în Romania la CFR Cluj, în sezonul 2009-2010, În locul său, a fost numit Luigi Del Neri (65 de ani), care va fi asistat de secunzii Francesco Conti şi Maurizio D'Angelo şi de preparatorul fizic Luca Alimonta.

Pantelimon n-a mai primit gol

Portarul echipei Sunderland, Costel Pantilimon, a declarat, marţi, pentru site-ul oficial al clubului, că este fantastic că formaţia sa a obţinut şase puncte în ultimele două meciuri şi nu a primit gol. "Este important pentru defensivă că nu am luat gol, înseamnă că ne-am pregătit bine în ultima perioadă. Am avut o săptămană foarte bună, începută cu victoria în deplasare cu Crystal Palace şi încheiată cu succesul de acasă cu Stoke City. Va fi destul de greu să ne păstrăm poarta intactă, dar am demonstrat că avem calitate", a completat Pantilimon. Sunderland, cu portarul Costel Pantilimon integralist, a învins Crystal Palace în deplasare, scor 1-0, iar sambătă a trecut, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de Stoke City.
.   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.