Sport

Ultimul tren pentru Bute

Ziarul de Vrancea
27 nov 2015 882 vizualizări
Lucian se va lupta cu englezul James DeGale, la Quebec pentru titlul mondial al categoriei supermijlocie

Boxerul roman Lucian Bute are ocazia perfectă, probabil ultima, în meciul de astăzi, cu campionul mondial IBF la supermijlocie, James DeGale, de a-şi recupera titlul mondial după trei ani şi de a dovedi lumii întregi că mai are un cuvant de spus în ringul profesionist.  Bute, 35 ani, cu 32 victorii şi 2 înfrangeri în palmares, îl înfruntă pe campionul James De Gale, 29 ani, 21 victorii şi 1 înfrangere, într-un meci programat la Quebec, în care britanicul îşi apără pentru prima oară centura mondială cucerită în mai în faţa americanului Andre Dirrell. DeGale a fost campion olimpic la amatori, în 2008 la Beijing (categoria 75 kg), cand l-a învins în finală pe boxerul cubanez Emilio Correa jr.

Gălăţeanul a deţinut cinci ani titlul IBF la supermijlocie, înainte de a fi învins de britanicul Carl Froch în meciul de tristă amintire de la Nottingham, din mai 2012, în care Bute a fost învins prin KO tehnic în repriza a cincea. După acel meci, ceva s-a dereglat în psihicul boxerului romano-canadian care a mai fost acelaşi dinainte în următoarele sale trei meciuri. O primă confruntare caştigată cu rusul Dennis Gracev în noiembrie 2014, a fost urmată de un nou eşec, în faţa lui Jean Pascal, în ianuarie 2014, într-un meci în care Bute a fost o umbră a fostului campion mondial. În august 2015, Bute a revenit în ring cu o nouă victorie, prin KO tehnic în repriza a patra, în faţa italianului Andrea Di Luisa. Acum, la sfarşitul lunii noiembrie, Bute are şansa unui meci de totul sau nimic.

Antrenat de fraţii Otis şi Howard Grant, Bute pare să-şi fi regăsit încrederea şi forma fizică. Singura incertitudine este dacă pumnii săi vor urma viteza de execuţie a creierului său. Dacă învinge, Bute redevine campion mondial şi revine în atenţia lumii întregi. Însă dacă pierde, romanul care va împlini 36 ani în februarie nu va mai avea altă cale decat retragerea.  ''El a venit aici cu mare încredere, să arate că este campionul. Respect asta. Dar eu ştiu ce ştiu, ştiu cum sunt, îmi cunosc foarte bine atuurile şi veţi vedea sambătă seara că Lucian Bute nu este terminat, ci un boxer foarte puternic fizic, care are puterea să-l facă KO'', a declarat Bute la conferinţa de presă a meciului.

James DeGale este campionul en-titre

 

James DeGale este puternic, tehnic şi mai tanăr, dar încă nu a boxat cu un adversar de profilul lui Lucian Bute, iar în meciul cu Dirrell, deşi l-a trimis la podea de două ori, a pierdut cinci din ultimele şase reprize. În plus, Bute are o mai mare experienţă în meciurile cu miză, disputand 11 asemenea lupte cu centura mondială pe masă. Cei doi boxeri au trecut azi noapte de proba cantarului la Centre Videotron, unde va avea loc şi gala de sambătă seara. Accesul publicului la acest prim eveniment va fi gratuit. Circa 10.000 de spectatori sunt aşteptaţi la gala ce are cap de afiş meciul dintre Lucian Bute şi James DeGale.

Gala de sambătă noaptea va fi transmisă în direct de Showtime în 80 de ţări (dar nu şi în Romania), iar în cadrul acesteia va evolua şi greul roman Bogdan Dinu (29 ani), împotriva argentinianului Manuel Alberto Pucheta (44 ani), într-un meci programat pe durata a opt reprize. Partida Bute-DeGale va începe la ora 4:00

Kliciko – Fury pe DigiSport
 

În schimb un meci deosebit de interesant poate fi urmărit în această seară, pe DigiSport 1. Multiplul campion mondial Vladimir Kliciko (Ucraina) îşi pun toate cele patru centuri mondiale pe care le deţine (IBF, IBO, WBA şi WBO) în faţa britanicului de 27 de ani Tyson Fury. Acesta a ajuns să se confrunte cu supercampionul ucrainean după o victorie obţinută pe 28 februarie la Londra în faţa pugilistului gălăţean Cristian Ciocan, prin KO în repriza a opta. Meciul dintre Ciocan şi Fury se va disputa pe Nord Rhein Westfallen Arena din Düsseldorf de la ora 23:00 şi poate fi vizionat pe DigiSport.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.