Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andreea Chiţu, aur în Coreea

Ziarul de Vrancea
26 nov 2015 820 vizualizări
Sportiva Andreea Chiţu a caştigat,ieri, medalia de aur a categoriei -52 kg la Grand Prix-ul de judo de la Jeju. În primul meci, Andreea Chiţu a trecut de sportiva germană Maria Ertl, după care a învins-o pe Munkhbaatar Bundmaa din Mongolia. în semifinale, Chiţu a întalnit-o Priscilla Gneto din Franţa, fosta campioană mondială din 2011 şi actuală medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2012.

Andreea Chiţu s-a impus prin ippon. Finala a fost caştigată tot prin ippon, adversara fiindu-i nipona Mako Uchio.  Tot ieri în cadrul categoriilor -48 kg şi -57 kg au mai luptat Monica Ungureanu şi Loredana Ohai. Ungureanu a reuşit o clasare pe locul 7, iat Ohai a fost eliminată în primul meci de către Camila Minakawa din Brazilia.

Medalie dedicată lui Vaştag

Boxerul roman Robert Jitaru, categoria 56 de kilograme, şi-a asigurat medalia de bronz la Campionatele Europene de la Kolobrezg, Polonia, după ce l-a învins la puncte, decizie 2-1, pe rusul Vladimir Strighin, campion european în 2014. În semifinale, Robert Jitaru va boxa, ieri, cu italianul Raffaele Di Sergio, pe care l-a mai învins în trecut.  Boxerul roman i-a dedicat medalia pe care şi-a asigurat-o fostului campion mondial Francinsc Vaştag, care a împlinit, ieri , 47 de ani.Antrenat la lot de Valentin Vranceanu, Robert Jitaru face parte din Centrul Olimpic de la Brăila, unde este antrenat de George Pertea şi Gigi Moise. În afară de performanţa lui Jitaru, lotul Romaniei a mai obţinut la CE tineret şi două locuri V prin Antonio Dincă (Slatina - 81 kg) şi Ion Marin (Călăraşi - 91 kg).

Mai joacă Petrolul pe stadionul “Ilie Oană”?

FC Petrolul susţine, într-un un comunicat postat, joi, pe site-ul oficial, că va disputa partida cu CFR Cluj, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, pe Stadionul Ilie Oană, considerand abuzivă rezilierea unilaterală a contractului de către Societatea Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti. Contractul între clubul de fotbal şi firma Consiliului Local Ploieşti, care are în administrare arena, a fost reziliat, miercuri, ca urmare a datoriilor FC Petrolul, care ajung la aproape două milioane de lei (inclusiv cele dinaintea intrării în insolvenţă). Începand de marţi, clubul prahovean a pus în vanzare bilete pentru meciul cu CFR Cluj, programat pe Stadionul Ilie Oană.


Un loc V la haltere

Gabriel Sîncrăian a reuşit cel mai bun rezultat de pană acum al Romaniei la Campionatele Mondiale de haltere de la Houston (Texas), locul V la total, în limitele categoriei 85 kg, la care rusul Artem Okulov a cucerit medaliile de aur la aruncat şi total.  La stilul smuls, Sîncrăian a ocupat locul 6, cu 167 kg, după ce a ratat o primă încercare. La aruncat, Sîncrăian a terminat pe locul 8, cu 200 kg, ratand o încercare la 203 kg. La total, Okulov a ocupat primul loc, cu 391 kg, iar Sîncrăian s-a clasat al cincilea, cu 367 kg. Gheorghe Cernei a ocupat locul 12, cu 352 kg.  Romania mai are în competiţie două sportive, Florina Hulpan (69 kg) şi Andreea Aanei (cat. ^75 kg).

Steaua, ultima în grupă la baschet

Echipa de baschet masculin Steaua Bucureşti a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de formaţia turcă Trabzonspor, cu scorul de 67-82 (28-42), în cea de-a şaptea partidă din grupa D a Eurocup, a doua competiţie valorică a  continentului. Marcatorii echipei Steaua au fost Lee 15 puncte, Marinovic 11, Cooper 10, Amis 10, Ikovlev 9, Nicoară 8, Rasic 4. După şapte meciuri, în care a adunat două victorii şi cinci înfrangeri, Steaua are nouă puncte, fiind pe locul şase, ultimul, în grupa D. În grupa D, Steaua va juca următoarea partidă tot în deplasare, în 2 decembrie, cu Banvit (Turcia). Într-o partidă din Cupa Europei Centrale, la baschet feminin, ICIM Arad a obţinut a doua victorie, în deplasare, scor 85-58 (42-25) cu Kara Trutnov (Cehia). În aceeaşi competiţie se mai află o echipă romanească, CSU Alba Iulia.

Debut în Cupa Davis, direct în finală

Belgianul David Goffin îl va întalni pe britanicul Kyle Edmund în finala Cupei Davis, care se va desfăşura de vineri pană duminică, la Gent, în Belgia, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de joi. Al doilea meci al zilei de vineri va fi Ruben Bemelmans (Belgia) - Andy Murray (Marea Britanie) Sambătă se va disputa întalnirea de dublu Steve Darcis/Kimmer Coppejans (Belgia) – Andy Murray/Jamie Murray (Marea Britanie), iar duminică sunt programate meciurile Goffin – A.Murray şi Bemelmans – Edmund. Potrivit daviscup.com, Kyle Edmund este primul jucător de după anul 2003 care debutează în Cupa Davis chiar la finală. În 2003, spaniolul Feliciano Lopez a debutat în Cupa Davis în finala competiţiei.

ASA joacă în continuare la Cluj

Conducerea clubului ASA Targu Mureş a anunţat, ieri, într-un comunicat, că va disputa pertida de pe teren propriu cu FC Steaua, din etapa a XX-a a Ligii I tot pe Cluj Arena, unde a avut loc meciul cu FC Viitorul, deoarece Stadionul Trans-Sil nu a primit toate avizele din partea autorităţilor. Partida ASA Targu-Mureş  - Steaua Bucureşti va avea loc, miercuri, de la ora 20.30, în etapa a XX-a a Ligii I Orange. Pentru acest meci, clubul din Targu Mureş le va pune la dispozţie gratuit abonaţilor mijloace de transport pentru efectuarea deplasării la Cluj.

Liga a II-a, etapa a XVI-a

Seria I: Gloria Buzău - CFR Suceava 2-0; SC Bacău - Bucovina Pojorata 2-1; ACS Berceni - Dunărea Călăraşi 0-5; CS Baloteşti - Academica Clinceni 0-2; Ceahlăul Piatra Neamţ - Rapid Bucureşti 0-2; Oţelul Galaţi - Dacia Unirea Brăila 0-1. Farul Constanţa a stat. Clasament: 1. Rapid Bucureşti – 33 p; 2. Călăraş - 30 p; 3. Clinceni – 30 p; 4. Brăila – 30 p; 5. Farul – 25 p; 6. Bacău – 22 p.
Seria a II-a: Şoimii Pancota - Gaz Metan Mediaş 2-1; Olimpia Satu Mare - Chindia Targovişte 1-4; CSM Ramnicu Valcea - FC Bihor 2-0; FCM Baia Mare - FC Caransebeş 4-0; “U” Cluj – Unirea Tărlungeni 0-0; CS Mioveni – UTA 2-0. Clasament: 1. Valcea – 31 p; 2. Chindia – 29 p; 3. Baia Mare – 29 p; 4. UTA – 29 p; 5. Braşov – 28 p; 6. Mediaş - 28 p.

Medalii retrase din urmă

Atleta Hrisopygi  Devetzi din Grecia, care s-a retras din activitate, şi-ar putea pierde medaliile olimpice de argint şi bronz la triplu salt după ce o probă ce i-a fost recoltată în 2007 a fost retestată cu rezultat pozitiv. IAAF deschis o procedură disciplinară pentur dopaj în cazul fostei sportive. Devetzi, în varstă de 39 de ani, s-a retras în 2009, după ce IAAF a suspendat-o doi ani deoarece a refuzat să se supună unui test antidoping, în timp ce se antrena în Ucraina. Ea a caştigat medalia de argint la JO de la Atena din 2004 şi pe cea de bronz la ediţia următoare, de la Beijing. De asemenea, Devetzi a fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de la Osaka, din 2007.

Fără galerii în Ligue 1

Liga profesionistă de fotbal din Franţa (LFP) a decis interzicerea deplasării fanilor formaţiilor oaspete la meciurile din etapa a XV-a a Ligue 1 şi la cele din etapa a XVI-a a Ligue 2, programate la acest sfarşit de săptămană, în urma atentatelor de la Paris şi Saint-Denis. O măsură similară va fi anunţată "foarte curand" pentru următoarele trei etape din cele două eşaloane profesioniste, pentru partidele din optimile de finală ale Cupei Franţei, dar şi pentru întalnirile din Liga Campionilor şi Liga Europa, din 8 şi 10 decembrie, de pe teritoriul Franţei. Deplasarea galeriilor echipelor oaspete la meciuri a fost interzisă şi la meciurile din week-end-ul trecut.

Jefuit şi împuşcat

Fostul campion WBC, WBA şi IBF O'Neil "Supernova" Bell, în varstă de 40 de ani, a fost împuşcat mortal, miercuri, în timpul unui jaf la coborarea dintr-un autobuz, la Atlanta, informează presa americană. După miezul nopţii, un poliţist l-a găsit pe Bell întins la pămant, pe stradă, alături de un alt bărbat, care a fost de asemenea împuşcat, dar care a supravieţuit. Acesta din urmă a fost transportat la spital şi le-a povestit poliţiştilor că au fost împuşcaţi în timp ce erau jefuiţi cand coborau din autobuz. Fostul boxer a decedat la locul atacului. Nicio persoană nu a fost arestată în acest caz încă, poliţia fiind de părere că în acţiunea criminală au fost implicaţi doi atacatori. Născut în Jamaica, Bell a devenit campion WBA, WBC şi IBF la categoria semigrea în 2006, după ce l-a învins, prin KO în repriza a zecea, pe francezul Jean-Marc Mormeck, la Madison Square Garden din New York. Mormeck şi-a luat revanşa anul următor, învingandu-l la puncte pe Bell, la Levallois.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.