Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Oprea peste toţi

Ziarul de Vrancea
25 nov 2015 658 vizualizări
Triplusaltistul Marian Oprea, medaliat cu bronz la CE de sală din acest an, a fost desemnat, ieriatletul anului 2015 în Romania de către FR Atletism

Potrivit unui comunicat al FR Atletism, Marian Oprea ocupă locul 1 în topul celor mai buni atleţi romani în 2015, el cucerind medalia de bronz la Campionatele Europene de sală şi clasandu-se pe locul 6 la Campionatele Mondiale.  Pe locul secund se află Florentina Marincu (săritură în lungime) – medalie de bronz la CE de sală, medalie de aur la CE de juniori I, medalie de bronz la triplusalt, tot la CE de juniori I, două recorduri europene de sală, două locuri I la Campionatele Balcanice de juniori I şi un loc I la Campionatele Balcanice de seniori.  De asemenea, pe locul III se clasează Bianca Răzor (400 metri) – medalie de aur la CE tineret, locul 13 la CM, locul 11 la CM cu ştafeta de 4x400 metri, două locuri I la Campionatele Balcanice de seniori (400, 4X400 m), un loc I la Campionatele Europene pe echipe Liga I.  Pe celelalte poziţii ale Top 10 se situează Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Georgiana Aniţei (triplusalt), Andrei Gag (greutat), Cristina Bujin (triplusalt), Alexandru Soare (10.000 metri), Elena Panţuroiu (triplusalt), Andrei  Toader(greutate) şo Andreea Mikloş (400 metri).

Cosac, în două luntrii

Fostul tenismen George Cosac a fost împuternicit de către ministrul Afacerilor Interne să ocupe funcţia de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, după ce Elisabeta Lipă a preluat conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului. "Începand cu data de 25 noiembrie 2015, domnul comisar-şef George Cosac a fost împuternicit pe o perioadă de şase luni, prin ordin al ministrului afacerilor interne, să îndeplinească atribuţiile postului de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti", se arată în comunicatul CS Dinamo. În varstă de 47 de ani, George Cosac ocupă şi funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Tenis.

Ofertă de la Paris pentru Cristiano

Gruparea PSG ar fi dispusă să plătescă 125 de milioane de euro clubului Real Madrid pentru transferul atacantului Cristiano Ronaldo şi să-i achite jucătorului un salariu anual de 19,5 milioane de euro, informează Gazzetta dello Sport. Potrivit Daily Mirror, preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi s-ar fi întalnit, la Madrid, cu impresarul lui Ronaldo, Jorge Mendes, şi ar fi discutat această ofertă. Atacantul portughez, în varstă de 30 de ani, are la Real un salariu de 17 milioane de euro pe an. Ronaldo a sosit în capitala Spaniei în vara anului 2009, de la Manchester United, în urma unui transfer de 94 de milioane de euro, cea mai mare valoare la vremea respectivă. Presa internaţională a scris în ultima perioadă că şi gruparea din Manchester este interesată de Ronaldo, dorind să-l readucă pe starul portughez pe Old Trafford cu 120 de milioane de euro.

Petrolul şi-a pierdut stadionul, dar vinde bilete

Echipa Petrolul Ploieşti nu va mai juca pe Stadionul Ilie Oană, care aparţine autorităţilor locale, contractul între clubul de fotbal şi firma Consiliului Local Ploieşti, care are în administrare arena, fiind reziliat ca urmare a datoriilor care ajung la aproape două milioane de lei. În acest moment, nu se ştie unde va disputa FC Petrolul meciul cu CFR Cluj, din etapa a XIX-a a Ligii I. începand de marţi, clubul prahovean a pus în vanzare bilete pentru partida cu CFR Cluj, programată "să se desfăşoare vineri, 27 noiembrie, de la ora 20.30, pe Stadionul Ilie Oană", după cum anunţă site-ul oficial al grupării.

Wenger acuză dopajul în fotbal

Antrenorul Arsène Wenger (Arsenal Londra) acuză UEFA că acceptă dopajul după ce a menţinut rezultatul din meciul cu Dinamo Zagreb (1-2), disputat în luna septembrie, deşi un jucător croat a fost apoi depistat pozitiv, relatează Reuters.
 Conform regulilor UEEA, rezultatul unui meci este menţinut dacă se constată dopajul unui singur jucător. Wenger a criticat însă această dispoziţie a regulamentului înaintea meciului de la Londra cu Dinamo Zagreb: ''Nu poţi să spui OK, ei au un jucător dopat şi rezultatul rămane. Asta înseamnă că în fond accepţi dopajul. Nu pare logic, mai ales că se testează doar trei jucători''.  Săptămana trecută, tehnicianul francez a solicitat mai multe teste doping în fotbal. O zi mai tarziu, comisarii UEFA au vizitat baza de antrenament a clubului pentru prima oară în cei 19 ani de cand Wenger antrenează la Arsenal.

Italienii caştigă ce trofee pot

Echipa AC Milan a caştigat  trofeul San Nicola, un turneu amical disputat la Bari şi la care au mai participat formaţia gazdă şi Internazionale Milano, informează Gazzetta dello Sport. Fiecare meci s-au disputat pe durata a unei reprize de 45 de minute. Internazionale Milano a învins, în prima partidă, pe AS Bari, cu scorul de 2-0. Golurile au fost marcate de Manaj şi Guarin. în următoarele două întalniri, AC Milan a trecut de AS Bari, scor 1-0 (autogol Tonucci), şi de Internazionale Milano, scor 1-0 (gol Poli). În ambele meciuri, atacantul George Puşcaş a jucat toate minutele la AS Bari, în timp ce fundaşii Ionuţ Rada (AS Bari) şi Răzvan Popa (Internazionale Milano) au fost rezerve.

Gerrard se întoarce la Liverpool

Mijlocaşul englez Steven Gerrard, care joacă la Los Angeles Galaxy, a anunţat că va reveni la Liverpool săptămana viitoare pentru a se antrena alături de echipa pregătită de Jürgen Klopp, însă a precizat că nu va evolua pentru "cormorani" în vreo competiţie oficială. "Voi sta cateva săptămani. Sunt nerăbdător să lucrez cu domnul Klopp şi să învăţ lucruri de la el", a declarat Gerrard la postul britanic BT Sport. Steven Gerrard, în varstă de 35 de ani, va participa în luna ianuarie şi la un meci demonstrativ alături de foste glorii ale clubului Liverpool. Mijlocaşul se antrenează cu Liverpool după ce LA Galaxy a fost eliminată în play-off-ul Conferinţei de Vest, în liga profesionistă nord-americană de fotbal (MLS).

Start de senzaţie pentru Golden State

Echipa Golden State Warriors a învins, cu scorul de 111-77, formaţia Los Angeles Lakers şi a obţinut a 16-a victorie consecutivă, înregistrand cel mai bun debut de sezon din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA).  Stephen Curry, cu 24 de puncte, a fost cel mai bun marcator al partidei.  Golden State a depăşit echipele Washington Capitols (sezonul 1948-1949) şi Houston Rockets (1993-1994), care aveau cate 15 victorii la rand.  Formaţia Golden State Warriors este campioana en-titre a NBA, după ce a învins, în finală, cu scorul general de 4-2, pe Cleveland Cavaliers. Acesta a fost al patrulea titlu în NBA pentru echipa din Oakland, după cele caştigate în 1947, 1956 şi 1975.

Dinamo Kiev va fi amendată

Comisia de Disciplină a UEFA a sancţionat clubul Dinamo Kiev cu disputarea a două meciuri pe teren propriu cu porţile închise şi cu o penalitate de 100.000 de euro, pentru incidentele de la partida cu Chelsea, din Liga Campionilor. Gruparea ucraineană a mai primit un al treilea meci cu porţile închise, dar această măsură este suspendată pentru o perioadă de trei ani. Clubul din Kiev a fost găsit vinovat de comportamentul rasist al suporterilor, de tulburări în tribune şi de blocarea scărilor de acces. Echipa engleză Chelsea Londra a terminat la egalitate, la 20 octombrie, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia ucraineană Dinamo Kiev, în etapa a treia a Grupei G a Ligii Campionilor. Patru suporteri de culoare au fost agresaţi în timpul acestui meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.