Sport

"Vreau medalie olimpică!"

Ziarul de Vrancea
24 nov 2015 542 vizualizări
Spune Horia Tecău, caştigătorul Turneului Campionilor de la Londra, menţionand că succesul său, împreună cu Jean-Julien Rojer n-ar fi fost împlinit fără o victorie în faţa fraţilor Bryan

Tenismanul Horia Tecău a declarat  la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că ocuparea primei poziţii în clasamentul echipelor de dublu al ATP, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, la finalul anului, este un vis realizat. "E o împlinire mare, a fost un vis al nostru după ce am caştigat  turneul de la Wimbledon să încheiem anul pe locul 1. Wimbledonul ne-a oferit această oportunitate. Speram să realizăm acest lucru mai devreme, să nu fim presaţi de puncte la Londra, dar acestea sunt lucruri la care am încercat să ne gandim ca la o sursă de motivaţie. Practic tot jocul nostru s-a legat şi ne bucurăm într-un fel că am ajuns pe locul 1 învingandu-i pe Bob şi Mike Bryan, pentru că am jucat de multe ori şi era un pic nejustificat să ajungem numărul 1 fără să fi caştigat împotriva lor. Am fost cu atat mai bucuroşi că am făcut-o la Turneul Campionilor într-o semifinală. Într-un fel ne-am demonstrat că putem face acest lucru", a declarat Tecău la sosirea în ţară, într-o conferinţă de presă. El s-a declarat emoţionat că a jucat finala Turneului Campionilor împotriva conaţionalului sau Florin Mergea: Horia Tecău este încrezător că tenisul romanesc poate caştiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. "Avem dreptul să sperăm la o medalie. Încă e devreme, mai sunt multe luni pană atunci, şi multe alte turnee la care trebuie să ne concentrăm, dar bineînţeles că Olimpiada este un mare obiectiv pentru noi. Trebuie să fim în formă şi să caştigăm o medalie acolo. Cred că avem două şanse şi la dublu şi la dublu-mixt, Simona la simplu, deci, faţă de alţi ani acum putem spera la o medalie”, a afirmat tenismanul roman.
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 2, a caştigat Turneul Campionilor la dublu, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India, nr.8). Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer încheie anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu, cu 7.810 puncte, în timp ce cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India) termină pe poziţia a şaptea, cu 4.435 de puncte.
* Roger Federer, locul 3 ATP, nu are ganduri de retragere, campionul elveţian în varstă de 34 de ani confirmand participarea la următoarele două ediţii ale turneului de 250 de puncte de la Stuttgart, din 2016 şi 2017. Federer, unul dintre cei mai valoroşi jucători de tenis din istorie, nu a fost prezent la ediţia din acest an a Mercedes Cup, care din 2015 se dispută pe iarbă, în iunie, după ce anterior a avut loc pe zgură, în luna iulie. Acum face parte din seria de competiţii pe iarbă care precede turneul de la Wimbledon. În 2016, Mercedes Cup va avea loc între 4 şi 12 iunie, iar învingătorul va primi un automobil pe langă premiul în bani. "Am urmărit la televizor prima ediţie, a fost o ambianţă foarte frumoasă. Am dorit întotdeauna să joc la turneul de la Stuttgart, dar se desfăşura mereu într-un moment nepotrivit, după Wimbledon. Acum că au schimbat locul în calendar, posbilitatea de a participa la Mercedes Cup este entuziasmantă. Abia aştept. îmi place să joc pe iarbă - întotdeauna mi-a plăcut, îmi va plăcea mereu", a declarat fostul lider ATP.

Ţig şi Luncanu răman pe baricade

Jucătoarea de tenis Patricia Ţig, cap de serie numărul 2, s-a calificat în optimile turneului ITF de la Tokyo, dotat cu premii totale de 75.000 de dolari. Ea a trecut în runda inaugurală de Jang Su-jeong din Coreea de Sud, scor 6-2, 4-6, 6-4, după două ore şi 24 de minute de joc. În turul doi, Patricia va juca în compania învingătoarei din meciul dintre japoneza Haruka Kaji (1000) şi croata Jana Fett (215). Prima favorită a turneului este japoneza Nao Hibino (66 WTA). La dublu, Patricia Ţig face pereche cu japoneza Misa Eguchi, cele două urmand să înfrunte cuplul Luksika Kumkhum /Yuuki Tanaka (Thailanda / Japonia).

* Tenismanul roman Alex Luncanu a ajuns pe tabloul principal de simplu al turneului challenger de la Andria (Italia), dotat cu premii totale de 42.500 euro, luni, după ce a dispus de italianul Adelchi Virgili, cu 6-7, 7-5, 6-3, în ultimul tur al calificărilor.  Luncanu (26 ani, 442 ATP) s-a impus după două ore şi 9 minute de joc în faţa unui adversar de 25 de ani, aflat pe locul 910 în lume. Luncanu, al doilea favorit al fazei preliminare, a trecut în penultimul tur al calificărilor de suedezul Andreas Siljeström, care a abandonat după două seturi, la scorul de 4-6, 6-3. În primul tur al turneului, Luncanu l-a învins cu 7-6, 7-6 pe bulgarul Dimităr Kuzmanov şi îl va întalni în turul următor pe cel de-al doilea favorit al turneului, ucraineanul Ilia Marcenko (94), care a dispus cu 6-4, 6-0 de slovacul Filip Horansky (404). Un alt roman, Patrick Grigoriu, a dispus în primul tur al calificărilor de italianul Gabriele Nardelli, cu 6-3, 7-5, dar apoi a fost învins de croatul Viktor Galovic, cu 3-5, 4-6. La dublu, Luncanu face pereche chiar cu Virgili, adversarii din primul tur fiind croaţii Ivan şi Matej Sabanov. Patrick Grigoriu şi Costin Pavăl sunt favoriţii numărul trei, iar în runda inaugurală vor înfrunta cuplul Egor Gherasimov /Dimităr Kuzmanov (Bulgaria).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.