Sport

Meciul decisiv pentru “stejari”

Ziarul de Vrancea
9 oct 2015 508 vizualizări
Romania - Italia, astăzi de la ora 16:30 în Cupa Mondială la rugby, meci transmis în direct de DigiSport Federaţia Romană de Rugby a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că Mihai Macovei, căpitanul "Stejarilor", a fost suspendat pe o perioadă de două săptămani pentru un placaj periculos aplicat în meciul cu Canada, de la Cupa Mondială.

"Mihai Macovei s-a prezentat în faţa Comisiei de Disciplină, iar în baza articolului 10.4 (e) din Regulamentul Cupei Mondiale şi după vizionarea imaginilor video luate cu camere diferite, s-a considerat că romanul a făcut un gest care a pus în pericol integritatea corporală a adversarului său. Macovei a negat acuzaţiile aduse în acest caz. Comisia a decis ca Mihai nu mai poate evolua pe perioada a două săptămani după ce iniţial risca o suspendare de trei săptămani", se arată pe site-ul frr.ro. Suspendarea lui Macovei va expira la 19 octombrie.
Totuşi, selecţionerul echipei Romaniei, Lynn Howells, l-a introdus pe Macovei în formula de start preconizată pentru meciul cu Italia, de maine, decisiv pentru calificarea directă la ediţia următoare a Cupei Mondiale.  Howells speră să îl poată folosi pe Macovei după ce acesta a făcut apel la sancţiunea primită. Din primul cincisprezece lipseşte mijlocaşul la grămadă Florin Surugiu, accidentat. În schimb, pe banca de rezerve va lua loc în premieră la Cupa Mondială , Tudorel Bratu. Titularii lui Howells sunt: Lazăr, Turaşvili, Ion – Poparlan, van Heerden – V. Ursache, Lucaci, Macovei – Calafeteanu, Wiringi – Botezatu, Vlaicu, Kinikinilau, Lemnaru – Fercu. Pe bancă vor sta Rădoi, A. Ursache, Ţăruş, Carpo, Burcea, Bratu, Gal şi Apostol.  Howells a menţionat că italienii joacă agresiv, însă a menţionat că şi romanii au atuuri. "Credem că putem învinge dacă suntem la cel mai bun nivel al nostru. Trebuie doar să reglăm unele lucruri în aceste zile", a afirmat antrenorul.
Echipa naţională de rugby a Romaniei întalneşte, maine de la ora 16.30, pe Stadionul Sandy Park din Exeter, reprezentativa Italiei, în al patrulea meci şi ultimul de la Cupa Mondială din Anglia.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.