Sport

În Nord, la reexaminare!

Ziarul de Vrancea
9 oct 2015 626 vizualizări
Insulele Feroe - Romania, maine de la ora 19:00, la Torshavn, în cadrul preliminariilor Euro 2016, grupa F * tricolorii trebuie să obţină cel puţin atatea puncte ca ungurii la Atena

Semieşecul înregistrat de tricolori în meciul cu Finlanda de pe Arena Naţională a bulversat lumea fotbalului romanesc, însă nu într-atat încat să creeze o revoltă. Golul marcat de Ovidiu Hoban a menţinut şansele tricolorilor la calificare directă, cu atat mai mult cu cat ei depind de propria evoluţie. S-au scurs 22 de ani de cand tanărul selecţioner Anghel Iordănescu debuta la echipa naţională într-un meci în Insulele Feroe, la Toftir, nu Torshavn şi echipa Romaniei caştiga cu 4-0, toate golurile fiind marcate de Florin Răducioiu. Anii aceia au trecut, dar am fi nedrepţi să susţinem că situaţia actuală reprezintă o diferenţă astronomică faţă de aşa-numita “generaţie de aur”. Bineînţeles că fotbalul romanesc a regresat în cele două decenii, însă nici “feroezii” nu mai sunt pescarii de altădată, ci au ajuns electricieni, educatori de grădiniţă. bucătari, “maîtres d’hotel”, ba chiar jumătate din echipa de bază este alcătuită din profesionişti sadea, cei mai mulţi angajaţi la cluburi din Danemarca,. de la care se poate spune, vorba lui Caragiale “că insulele Feroe depandă”. Însă echipa care debuta în Europa tot prin anii ’90 cu o senzaţională victorie asupra Austriei, a crescut şi acum a izbutit şase puncte în grupa F, prin două victorii în faţa unei Grecii ajunsă în optimile Cupei Mondiale.
Chiar serios, de ce să credem noi că feroezii ăştia, antrenaţi de fostul internaţional danez Lars Olsen (un nume de coşmar pentru naţionala noastră, amintiţi-vă de Danemarca – Romania 3-0 în 1989), vor reuşi să obţină un bonus tocmai în faţa tricolorilor. E drept, ultima confruntare disputată în insulele dintre Islanda şi Groenlanda (2008), a fost un coşmar pentru noi, elevii lui Victor Piţurcă învingand chinuit printr-un gol marcat de Răzvan Cociş.
Acum selecţionerul Anghel Iordănescu are ca sarcină victoria şi, dacă în partida cu Finlanda s-a hazardat într-o formulă ofensivă, la Torshavn anunţă setări de siguranţă, prin revenirea la 4-2-3-1, cat şi prin jucătorii propuşi. Tricolorii trebuie să obţină, pentru calificarea directă, cel puţin acelaşi rezultat la Torshavn, ca ungurii la Atena, în faţa Greciei, pentru că în caz de egalitate, la meciurile directe, ungurii au avantaj (1-1 la Bucureşti, 0-0 la Budapesta). Un alt meci care se dispută maine de la aceeaşi oră este Finlanda – Irlanda de Nord. În cazul unei victorii a finicilor, coroborată cu un succes tricolor la Torshavn, Romania ar putea ocupa, totuşi, primul loc în grupă. Ceea ce, privind mandatele cumulate ale lui Piţurcă şi Iordănescu, ar cam merita!

Echipele probabile
Feroe: Nielsen – Naes, Nattestad, Fredriksberg, Davidsen – Jönsen, Jacobsen, Baldvinsson, Vatnhamar, Bartalstovu – Edmundsson.
Romania: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Budescu, Stancu – Andone.
Grupa F: Ungaria – Feroe 2-1. Bode (’63, ‘73) / Jacobsen (’11);  Irlanda de Nord – Grecia 3-1. S. Davies (’35, ‘59), Magennis (’49) / Aravidis (’87)


Clasamentul grupei F
1. Irlanda N.    9    6    2    1     15-7    20
2. Romania    9    4    5    0     8-2    17
3. Ungaria    9    4    4    1     8-5    16
4. Finlanda    9    3    2    4     8-9    11
5. I. Feroe    9    2    0    7     6-14    6
6. Grecia    9    0    3    6     3-11    3


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.