Sport

Focşăneanul Ionuţ Botezatu a fost pe teren la revenirea spectaculoasă a naţionalei de rugby

Dan Chiriac
7 oct 2015 1564 vizualizări
România a învins Canada cu 17-15, după ce a fost condusă cu 15-0, la Cupa mondială de rugby ce are loc în Anglia

Focşăneanul Ionuţ Botezatu a fost titular la victoria istorică obţinută de naţiuonala României la Cupa Mondială de rugby. Românii au fost conduşi cu 15-0 până în minutul 52, dar au avut o revenire încredibilă şi s-au impus cu 17-15. România a jucat cu: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan); 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu. Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal. Adversarii au marcat primele 3 puncte în minutul 11, prin McRorie. Van der Merwe a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă a românilor şi canadienii conduceau cu 8-0. La 5 minute de la reluare a fost 15-0 pentru Canada, după eseul lui Hassler, transformat de Hirayama. România a revenit în joc după eseul reuşit de Macovei. "Stejarii" au jucat în superioritate în ultimele 8 minute, după cartonaşul galben primit de Jebb Sinclair. Macovei a reuşit un nou eseu, cu mai puţin de 7 minute rămase, iar Vlaicu a transformat pentru 15-14. Vlaicu a transformat cu trei minute înainte de final o lovitură de pedepasă de la 42 de metri şi a adus victoria tricolorilor. Precedentul succes al României la Cupa Mondială de rugby data din 2007 şi fusese obţinut contra Portugaliei (14-10). Duminică, România joacă împotriva Italiei, în ultimul meci de la actuala ediţie a Cupei Mondiale. Fără şanse de a se califica mai departe din faza grupelor, elevii lui Lynn Howells joacă pentru îndeplinirea obiectivului - două victorii. Cu un succes în meciul de duminică, românii vor termina grupa pe locul al 3-lea, performanţă cu care îşi vor câştiga locul la Cupa Mondială din 2019. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.