Sport

Minunea de la Leicester

Ziarul de Vrancea
7 oct 2015 635 vizualizări
Naţionala de rugby a sfăramat toate prejudecăţile despre romani la Cupa Mondială: a învins Canada cu 17-15, după ce a fost condusă cu 0-15

Reprezentativa de rugby a Romaniei a obţinut, aseară, la Leicester, o superbă victorie în cadrul grupei D a Cupei Mondiale, învingand cu 17-15 (0-8) echipa Canadei, după ce la un moment dat “stejarii” au fost conduşi cu 0-15. Echipa Romaniei a avut ca obiectiv caştigarea ultimelor două partide, cu Canada şi Italia, sinonimă cu calificarea directă la ediţia următoare  şi la un moment dat acest obiectiv părea anulat din start. Elevii antrenorului Lynn Howells au pornit timoraţi partida cu canadienii, care au arătat superioritate atat la acţiunile pe treisferturi, cat şi la moluri şi margini. Posesia nord-americanilor a fost zdrobitoare în acest start (peste 84 %), Vlaicu a ratat două şanse din lovituri de penalitate, însă lovitura obţinută de McRorie era imposibil de ratat şi Canada a condus cu 3-0 în minutul 11. Eliminarea temporară a fundaşului Fercu (’20) a creat emoţii, însă romanii s-au apărat bine şi a trecut bine peste cele zece minute de inferioritate.Puţinele acţiuni desfăşurate de tricolori în jumătatea adversă s-au oprit din pricina greşelilor individuale, mingi scăpate înainte, pentru care vremea ploioasă şi balonul greu sunt scuze prea subţiri. După echilibrarea efectivelor, canadienii au reuşit primul eseu după o acţiune prelungită în 22-ul roman, la care ai noştri s-au apărat cu mare greutate, van der Merwe culcand balonul într-o poziţie prea laterală pentru ca McRorie să poată transforma.

Accidentarea demi-ului Surugiu şi scorul de pe tabelă au indus, parcă, o notă de resemnare în randul “stejarilor” care au mai realizat un eseu în min. 44, după o pătrundere vijelioasă a lui Hirayama şi o pasă pentru Hassler care a ştiut să evite placajele. Hirayama a reuşit transformarea, iar la 0-15 jocul părea încheiat. Astfel încat, reuşita căpitanului Macovei după un mol de margine (’52), completată de transformarea lui Vlaicu, aducea un miros de “eseu de onoare”. Însă din min. 60, rugbiştii tricolori au început să dea semne că vor mai mult, chiar imposibilul. Practic, Romania a dominat jocul în aceeastă perioadă, iar eliminarea lui Sinclair (’72) pentru prăbuşirea intenţionată a unui mol a dat încă o doză de curaj. Două minute mai tarziu, la o grămadă ordonată din apropierea terenului de ţintă, căpitanul Macovei pune din nou balonul dincolo. După proba video, arbitrul englez Wayne Barnes  a consemnat eseul şi trasformarea lui Vlaicu dintr-o poziţie laterală. Iar în min. 76, Vlaicu (cel mai bun marcator roman la Cupa Mondială) a trimis peste buturi balonul dintr-o lovitură de pedeapsă de la 42 de metri şi minunea s-a produs! În ultimele minute, tricolorii au păstrat posesia şi la ultima şansă a “arţarilor” a trimis balonul dintr-o lovitură de pedeapsă în 22-ul advers, încheind socotelile. Pentru tricolori au jucat: Lazăr, Turaşvili, Ion – Poparlan, Van Heerden – V.Ursache, Lucaci, Macovei – Surugiu, Wiringi – Botezatu, Vlaicu, Kinikinilau, Lemnaru – Fercu, apoi Calafeteanu, A. Ursache, Gal, Rădoi, Ţăruş şi Carpo.
În ultimul meci, Romania va întalni Italia, duminică, de la ora 16.30, la Exeter.
Clasamentul grupei D: 1. Irlanda – 14 p; 2. Franţa – 14 p; 3. Italia – 5 p; 4. Romania – 4 p; 5. Canada – 2 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.