Sport

Ofensivă asiatică la fotoliul FIFA

Ziarul de Vrancea
6 oct 2015 551 vizualizări
Chung Mong-joon, candidat la preşedinţia forului fotbalistic mondial, a lansat un atac fără precedent la adresa actualei conduceri

Sud-coreeanul Chung Mong-joon, candidat la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Seul, că se aşteaptă la o suspendare de 15 ani din partea Comisiei de Etică a forului mondial, care doreşte să îi ''saboteze'' campania, transmite Reuters.  Chung a negat orice încălcare a legilor şi regulamentelor, subliniind că va candida în continuare pentru şefia federaţiei internaţionale.  Chung a dat citire unei declaraţii de nouă pagini în care sunt formulate acuzaţii împotriva lui de către Comisia de Etică a FIFA, pe care le-a dezminţit şi le-a caracterizat ca fiind un ''complot'' care să-l împiedice să candideze. ''Motivul fundamental pentru care sunt luat la ţintă este faptul că am vizat direct structura de conducere a FIFA'', a precizat Chung.

Comisia de Etică a forului mondial nu a comentat afirmaţiile lui Chung, care a mărturisit că a fost acuzat de încălcarea a şase articole din Codul de Etică al federaţiei, în urma manifestării susţinerii candidaturii Coreei de Sud pentru Cupa Mondială din 2022 şi pentru propunerea sa de lansare a proiectului Global Football Fund (GFF). ''Comisia de Etică nu mă acuză de acte criminale, mită, corupţie sau conflict de interese. Comisia de Etică se bazează doar pe faptul că nu am cooperat în totalitate cu ancheta şi că am încălcat cerinţele de confidenţialitate'', a precizat Chung. Miliardarul sud-coreean a menţionat faptul că propunerea sa de înfiinţare a GFF a fost conformă cu regulamentele FIFA şi a fost deja anchetată şi clarificată.

Chung a prezentat copiile a două scrisori, datate 10 noiembrie 2010 şi semnate de fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke, care confirmă faptul că integritatea procesului de candidatură nu a fost afectată, iar chestiunea este clasată. ''Totuşi, Comisia de Etică cere acum o suspendare de 15 ani pentru acest lucru'', a subliniat Chung Mong-joon, fost vicepreşedinte FIFA, care este însă sigur că i se va da dreptate.  Chung l-a criticat dur pe Sep Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, şi a descris Comisia de Etică a FIFA ca fiind ''călăul'' lui Blatter. ''Adevăratul pericol e că sabotează nu numai candidatura mea, ci sabotează alegerile de la FIFA şi organizaţia însăşi'', a subliniat Chung. (AGERPRES).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.