Sport

Steaua este acuzată de blaturi internaţionale

Ziarul de Vrancea
6 oct 2015 1203 vizualizări
Echipa bucureşteană, care a semnat un parteneriat cu o celebră casă de pariuri, a intrat în atenţia procurorilor din Singapore pentru nişte pretinse aranjamente la meciuri amicale din 2013

FC Steaua a semnat un parteneriat valabil pană la sfarşitul sezonului 2015-2016 cu NetBet, site de pariuri sportive şi poker, care mai colaborează cu grupările West Bromwich (Anglia), Saint-Etienne (Franţa), VFL-Gummersbach (Germania), dar şi cu tehnicianul Dan Petrescu. FC Steaua şi casa de pariuri vor lansa acţiuni promoţionale comune şi vor colabora pentru mărirea bazei de suporteri. "Steaua este o echipă de fotbal, însa este şi un nume născut înaintea multora dintre noi şi care va rezista mult după noi. Datoria noastră este să facem performanţă pe teren în acest moment, dar şi să asiguram durabilitatea brandului. Asocierea cu o camera online puternică şi dinamică este mişcarea corectă, în conditiile în care expansiunea brandurilor moderne se petrece în mediul virtual. Iar NetBet este partenerul potrivit pentru un asemenea obiectiv. Prevăd un sezon bun pentru fotbal, dar şi pentru imaginea clubului", a declarat Valeriu Argaseală, presedintele CA al FC Steaua.

În acelaşi timp, conducerea FC Steaua neagă într-un comunicat de presă implicarea în meciuri trucate şi regretă în acelaşi timp faptul că numele echipei a apărut într-un rechizitoriu din Singapore legat de aranjarea unor meciuri din 2013. "Clubul nostru are o tradiţie îndelungată şi un nume respectabil atat pe plan naţional, cat şi internaţional, astfel încat considerăm că şi o simplă speculaţie cu privire la o implicare a Stelei în trucarea unor meciuri ar reprezenta o lipsă de respect şi o ofensă adusă celui mai titrat club din istoria fotbalului romanesc", se menţionează în comunicat. Oficialii grupării roş-albastre speră ca anchetatorii să elucideze cat mai rede acest caz. "Sperăm ca anchetele oficiale să aducă lumină în acest caz, în care clubul nostru pare să fie implicat doar ca şi victimă colaterală şi ne exprimăm, încă o dată, dezamăgirea cu privire la acest lucru", se mai precizează în comunicatul citat.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, referitor la ancheta din Singapore în care apare numele echipei Steaua, că acest caz "nu este primul la nivel internaţional şi nici ultimul la nivel naţional".
Conform Prosport.ro, două meciuri amicale ale formaţiei Steaua din 2013, cand antrenor era Laurenţiu Reghecampf, au fost trucate de mafia asiatică a pariurilor, dezvăluirea aparţinand procurorilor din Singapore. Informaţia a apărut, luni, într-un proces în care doi cetăţeni singaporezi, Rajendar Prasad Rai (42 de ani) şi Francis Donahue Marcel (39 de ani), sunt acuzaţi că au plănuit trucarea unui meci local din Cupa Ligii, Singapore Recreation Club (SRC) – Khalsa Balestier FC 0-2, din 19 iulie 2014. Conform rechizitoriului, cei doi au oferit cate 3.000 de dolari către trei sau patru jucători de la SRC pentru a pierde partida. Rajendar Prasad Rai, care este director la o companie de mase plastice, este de asemenea acuzat că a sprijinit trucarea mai multor partide jucate în Europa. Printre acestea, meciurile amicale Steaua - Dinamo Moscova, scor 1-2 (3 februarie 2013), şi Steaua - Sturm Graz, scor 3-3 (1 februarie 2013) disputate în Antalya. La acea vreme, echipa Dinamo Moscova era antrenată de Dan Petrescu.
Conform documentelor prezentate de procurori în instanţă, intrate în posesia Prosport, Rajendar Prasad Rai i-a cerut unui colaborator să ofere un total de 42.000 de euro către trei cetăţeni macedoneni, drept recompensă pentru trucarea celor două meciuri ale Stelei. Partida cu Dinamo Moscova a costat 15.000 de euro, cea cu Sturm Graz 27.000 de euro. Banii au ajuns la arbitrul asistent macedonean Marjan Stojanchevski şi la alţi doi cetăţeni macedoneni cu identitate necunoscută. Potrivit procurorilor din Singapore, trucarea meciurilor s-ar fi făcut cu ajutorul unei brigăzi de arbitri din Macedonia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.