Sport

Gică Popescu, aproape liber

Ziarul de Vrancea
5 oct 2015 691 vizualizări
Judecătoria a decis că fostul internaţional poate fi pus în libertate condiţionată, dar aceasta depinde de hotărarea Tribunalului

Judecătoria Sectorului 4 a decis, ieri, că Gheorghe Popescu poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători, hotărarea nefiind definitivă. Instanţa a decis că Gheorghe Popescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, admiţand astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul internaţional îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi. Decizia Judecătoriei Sectorului 4 poate fi contestată de procurori la Tribunalul Bucureşti, care va decide definitiv dacă Gheorghe Popescu poate pleca din penitenciar.
Gheorghe Popescu a fost prezent la judecarea propunerii de liberare condiţionată, fiind adus din penitenciar. Alături de Gheorghe Popescu au fost soţia sa şi apropiaţi ai fostului internaţional. Comisia de la Penitenciarul Jilava, unde fostul internaţional îşi execută pedeapsa, a hotărat, pe 24 septembrie, să îl propună pentru liberare condiţionată. Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru MEDIAFAX, că Gheorghe Popescu a intrat automat în atenţia comisiei, întrucat întruneşte condiţiile necesare eliberării condiţionate. Dosarul său a fost trimis la Judecătorie în urma deciziei comisiei din penitenciar.
Fostul internaţional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut, alături de Popescu, pe Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la cate şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Neţoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, şi Jean Pădureanu, la trei ani şi patru luni. Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti.  Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.
Iordănescu îl vrea înapoi în fotbal
Selecţionerul primei reprezentative a Romaniei, Anghel Iordănescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îl aşteaptă pe Gheorghe Popescu să revină în fotbal, în cazul în care acesta va fi eliberat condiţionat din penitenciar. "Îi dorim să revină cat mai repede în lumea fotbalului. Avem nevoie de oameni ca Gică Popescu, oameni cu personalitate care au făcut parte şi cunosc acest fenomen. în ceea ce priveşte întoarcerea lui într-un post la federaţie, să întrebaţi conducerea FRF. Eu îl aştept să revină în fotbal. M-ar bucura enorm de mult ca un om de fotbal să se se întoarcă de acolo de unde a plecat", a spus Iordănescu despre fostul căpitan al echipei naţionale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.