Sport

Se pune de un dublu olimpic?

Ziarul de Vrancea
2 oct 2015 563 vizualizări
Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în finala turneului de la Wuhan, însă se vor confrunta în finală cu redutabila echipă Hingis / Mirza * Venus Williams şi-a răzbunat sora mai mică *

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu s-a calificat, ieri, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Wuhan, după ce a învins, cu scorul de 6-4, 1-6, 10-8, echipa cehă Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka, cap de serie numărul 6. Coincidenţa face ca aceste două cupluri să se întalnească şi în primul tur al turneului  de categorie Premier Mandatory la Beijing, care începe sambătă
Irina şi Monica s-au impus într-o oră şi 29 de minute, deşi au comis cinci duble greşeli. În primul set, romancele au reuşit să rupă echilibrul la 2-2 cu un break şi s-au desprins la 4-2. Cehoaicele s-au apropiat la 5-4 şi au servit pentru egalare, dar Begu şi Niculescu au închis setul cu 6-4. Hlavackova şi Hradecka, o pereche experimentată, cu 18 titluri WTA de dublu în palmares, au dominat setul secund (6-1), iar romancele au fost într-o cursă de urmărire în super tiebreak, pană la 6-6, cand au preluat iniţiativa şi s-au desprins la 9-6. Jucătoarele cehe s-au apropiat la 9-8 după două servicii bune, dar Irina şi Monica au au reuşit punctul caştigător, luandu-şi revanşa faţă de înfrangerea suferită în 2012, în finala de la Luxemburg. Cele două  romance au un titlu WTA împreună la dublu, în 2012, la Hobart. Însă adversarele lor din finală sunt redutabile: primele favorite, elveţianca Martina Hingis şi indianca Sania Mirza. Perechea caştigătoare la US Open a învins foarte uşor în cealaltă semifinală, cuplul taiwanz Chan Hao Ching / Chan Yung Jan, scor 6-2, 6-1.

În proba de simplu, Venus Williams (24 WTA) şi-a "răzbunat" sora, reuşind să o elimine pe Roberta Vinci (18), după ce italianca i-a administrat Serenei Williams o înfrangere dureroasă la US Open. Roberta Vinci reuşea în urmă cu trei săptămani una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului, învingand-o pe cea mai bună jucătoare din lume, Serena Williams, la New York. Americanca era la două meciuri de al 22-lea Grand Slam din palmares şi al patrulea în 2015, ceea ce ar fi reprezentat o premieră din 1988. Serena Williams a acuzat eşecul dureros de la Flushing Meadows şi a decis să nu mai joace în 2015. La primul turneu la care a evoluat după US Open, cel de categorie Premier 5 de la Wuhan, Vinci a ajuns din nou în semifinale, întalnind-o de data aceasta pe sora Serenei. Condusă cu 2-5 în decisiv, italianca a întors scorul în favoarea ei, 6-5, şi a servit pentru meci. Ea a avut o minge de meci, la 40-30, dar Venus a anulat-o şi apoi a făcut break. Americanca s-a impus pană la urmă cu scorul de 5-7, 6-2, 7-5, după o partidă care a durat aproape două ore şi 45 de minute.
În cealaltă semifinală, spaniola Garbiñe Muguruza (8 WTA) a învins-o cu 6-4, 7-6 pe germana Angelique Kerber (13), în două ore şi 7 minute. “Garby” s-a calificat în cea de-a patra finală din carieră. Ea are un titlu, la Hobart, în 2014, şi a mai jucat în ultimul act la Wimbledon, unde a fost învinsă de Serena Williams, anul acesta, şi la Florianopolis, în 2014. Cele două s-au întalnit de două ori, ambele partide fiind caştigate de Venus.
Simona n-are tur liber la Beijing
* În turneul de la Beijing, Simona Halep va juca chiar din turul I, chiar dacă este prim-favorită. Simona va întalni o jucătoare venită din calificări, iar dacă se va califica în turul secund, se va confrunta cu franţuzoaica Alizé Cornet (34), dacă şi aceasta va trece de o altă jucătoare venită din calificări. Dintre jucătoarele care au arătat o formă bună în ultima perioadă, elveţianca Belinda Bencic (14), spaniola Garbiñe Muguruza (8),  Anna Schmiedlova (Slovacia, 29), poloneza Agnieszka Radwanska (7). Cealaltă jumătate a tabloului o are favorită principală pe sportiva cehă Petra Kvitova (4). Irina Begu va evolua cu croata Mirjana Baroni (84) - 1-1 la meciuri directe, ambele datand însă din 2009 - Monica Niculescu va da piept cu australianca Samantha Stosur, locul 21 WTA (0-6), iar Alexandra Dulgheru va juca împotriva sportivei braziliene Teliana Pereira, locul 51 WTA (2-0).O alta jucătoare romană, Patricia Ţig a evoluat în calificări şi a fost eliminată, scor 3-6, 5-7 (101 minute) de americanca Bethanie Sands (83).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.