Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Iordănescu a renunţat la “Dodel”

Ziarul de Vrancea
2 oct 2015 594 vizualizări
Selecţionerul Anghel Iordănescu a convocat 16 jucători care evoluează la cluburi din străinătate pentru ultimele două partide din preliminariile Campioantului European din Franţa, cu Finlanda şi cu Insulele Feroe.

Faţă de lotul preliminar anunţat luni, Iordănescu a renunţat la trei jucători, fundaşii Dorin Goian şi Laszlo Sepsi şi mijlocaşul Cristian Tănase. Astfel, cei 16 jucători din străinătate sunt următorii: Tătăruşanu, Pantilimon (portari), Măţel, Chiricheş, Grigore, Moţi, Raţ (fundaşi), Pintilii, Prepeliţă, Hoban, Sînmărtean, Torje, Maxim (mijlocaş), Stancu, Keşeru, Andone (atacanţi). Pe 8 octombrie, de la 21.45, pe Arena Naţională, Romania va întalni Finlanda, iar în 11 octombrie, la Torshavn, de la ora 19.00, tricolorii vor încheia campania de calificare la Euro-2016, cu partida contra Insulelor Feroe.

City’us joacă pentru calificare

Echipa City'us Targu Mureş a învins formaţia germană Hamburg Phanters, scor 9-1, în etapa a doua din grupa a treia din turul principal al UEFA Futsal Cup, competiţie găzduită de oraşul ardelean. În celălalt meci al grupei, italienii de la Pescara au trecut, cu scorul de 5-1, de ucrainenii de la Lokomotiv Harkov. Clasamentul grupei este următorul: 1. Pescara - 6 puncte, 2. City'us Targu Mureş - 3 puncte, 3. Lokomotiv Harkov - 3 puncte, 4. Hamburg Panthers - 0 puncte. Sambătă vor avea loc partidele din ultima etapă: Hamburg Panthers - Pescara şi City'us Targu Mureş - Lokomotiv Harkov. Din turul principal, primele două echipe din fiecare grupă se vor califica la turul de elită, care va începe la 14 octombrie.

Franţa a învins Canada

Echipa naţională de rugby a Franţei a învins, joi, la Milton Keynes, cu scorul de 41-18 (24-12), reprezentativa Canadei, într-un meci din grupa D de la Cupa Mondială, din care face parte şi selecţionata Romaniei, informează site-ul oficial al competiţiei. Francezii au înscris cinci eseuri, prin Fofana, Guirado, Slimani, Papé şi Grosso, obţinand şi bonusul ofensiv. Toate eseurile au fost transformate de Michalak, care a reuşit şi două lovituri de penalitate. Pentru Canada au marcat van der Merwe, Carpenter (eseuri), Hirayama, o transformare şi 2 l.p. Clasament: 1. Franţa – 14 p; 2. Irlanda – 10 p; 3. Italia – 4 p; 4. Canada – 1 p; 5. Romania – 0 p.

Semifinale la CE de volei

Olanda - Turcia şi Rusia - Serbia sunt semifinalele Campionatului European de volei feminin, care se desfăşoară în Belgia şi Olanda, în urma meciurilor din sferturile de finală care au avut loc joi.  Campioana en titre, Rusia, a învins Italia cu scorul de 3-1, la Rotterdam, în timp ce Olanda a trecut cu 3-1 de Polonia, în celălalt meci desfăşurat la Rotterdam.  În sferturile de la Antwerp (Belgia), echipa gazdă, medaliată cu bronz la ediţia de acum doi ani, a fost întrecută de Serbia cu 1-3  care şi-a luat revanşa după ce a pierdut finala mică la ediţia 2013 (2-3). Turcia a învins în cealaltă partidă vicecampioana Germania cu 3-2. Semifinalele se vor juca sambătă, la Rotterdam, Olanda urmand să înfrunte Turcia (16,30, ora Romaniei), iar Rusia va întalni Serbia (19,30).

Un mureşean în lotul Muntenegrului

Sasa Balic, fotbalistul echipei ASA Tg. Mureş, face parte din lotul Muntenegrului pentru meciurile cu Austria şi Rusia, ultimele din Grupa G a preliminariilor Euro 2016, a anunţat site-ul UEFA.  Selecţionerul Branko Brnovic nu ştie dacă-l va putea folosi pe Stevan Jovetic, atacantul echipei Inter Milano, care acuză o problemă musculară. Tehnicianul l-a convocat în premieră pe Vladimir Rodic, mijlocaşul de 22 de ani al campioanei Suediei, Malmö FF. Înaintea meciurilor cu Austria (9 octombrie, acasă) şi Rusia (12 octombrie, deplasare), Muntenegru mai are şanse de calificare, fiind pe locul 4 în clasamentul grupei, cu 11 puncte. Liderul grupei, Austria (22 de puncte), a obţinut deja biletele pentru turneul final. Rusia are 14 puncte, iar Suedia, 12. Muntenegru este una din adversarele Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Meci demonstrativ Djokovic – Nadal

Liderul ATP, sarbul Novak Djokovic  şi spaniolul Rafael Nadal se află în Thailanda pentru un meci demonstrativ, organizat în scopul redării încrederii în securitatea acestei ţări, după atentatul din luna august, soldat cu 20 de morţi, dintre care 14 străini. Cei doi sportivi s-au întalnit, vineri, cu premierul Prayuth Chan-ocha, căruia i-au dăruit rachete de tenis, şi au vizitat locul tragediei de la Bangkok. Djokovic a fost în această ţară în 2008, cand a pierdut finala Thailand Open, iar Nadal în 2010, cand a pierdut în semifinalele aceluiaşi turneu. Cei doi vor evolua, vineri, de la ora 16.00, la Hua Mark Indoor Stadium din Bangkok, într-un meci care se va disputa cu casa închisă.

Agnelli vrea reformă

Preşedintele clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli, a cerut, într-o scrisoare deschisă, o reformă a campionatului italian şi înfiinţarea echipelor secunde ale grupărilor profesioniste,. "De prea mult timp, ideea înfiinţării echipelor B a fost respinsă, în timp ce alte ţări au asigurat jucătorilor lor tineri o dezvoltare constantă. Serie A trebuie să reducă acest decalaj. O reformă a sistemului competiţional este imperativă. Cazuri precum cel al clubului Parma, care a intrat în faliment sezonul trecut, sau problemele pe care multe grupări le întampină în obţinerea licenţei UEFA subminează credibilitatea sistemului, făcandu-l mai puţin atractiv potenţialilor noi investitori", a spus Agnelli.În ţările cu fotbal dezvoltat, Germania şi Spania au echipe de rezerve în competiţii, în timp ce în Anglia această idee a fost respinsă recent.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.