Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Cine ne fluieră cu grecii?

Ziarul de Vrancea
4 sep 2015 602 vizualizări
Meciul Romania - Grecia, programat luni, la ora 21.45, pe Arena Naţională, în grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, va fi arbitrat de o brigadă din Belarus, cu Aleksei Kulbakov la centru. Kulbakov va fi ajutat la cele două linii de Vitali Maliutin şi Oleg Maslianko.

Arbitri adiţionali vor fi Sergei Tsinkevici şi Viktor Şimusik, iar rezervă Dmitri Juk. Aleksei Kulbakov a condus la centru cateva meciuri ale echipelor din Romania în cupele europene. Astfel, în august 2008 a arbitrat partida Metalurg Ljepajas - FC Vaslui, scor 0-2, din turul doi preliminar al Cupei UEFA, în septembrie 2009 a condus meciul CFR Cluj - FC Copenhaga, scor 2-0, din grupele Ligii Europa, în august 2011 a arbitrat întalnirea Austria Viena - Gaz Metan Mediaş, scor 3-1, din play-off-ul Ligii Europa, şi în august 2012 a fost delegat la partida Ekranas - Steaua, scor 0-2, din play-off-ul Ligii Europa.

Simona Halep, punctul lunii august

Un punct din meciul pe care Simona Halep l-a caştigat în faţa italiencei Sara Errani în semifinalele turneului de la Toronto a fost desemnat ce cei care au votat pe site-ul WTA drept "lovitura lunii august". Halep a primit 47 la sută din voturi, ea fiind urmtă în acest sondaj de Agnieszka Radwanska (41 la sută), Elina Svitolina (6 la sută), Ana Ivanovici (5 la sută) şi Belinda Bencic (1 la sută). Punctul cu care romanca a impresionat a fost în primul set, la scorul de 2-0 pentru Errani. După un schimb prelungit, jucătoarea din Constanţa a punctat cu o lovitură de rever, după şi-a scos din teren adversara, răpunzand cu o minge aproape paralelă cu fileul la o scurtă a italiencei. Simona Halep s-a calificat în finala Rogers Cup după ce a învins-o, în penultimul act al turneului Premier 5 de la Toronto, cu scorul de 6-4, 6-4, pe italianca Sara Errani.

Botoşănenii transferă

Finanţatorul FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat ieri că pană la încheierea perioadei de transferuri va mai aduce trei jucători, un fundaş stanga francez, un mijlocaş spaniol şi un atacant sarb. "Mai avem nevoie de jucători şi de aceea suntem în discuţii cu trei fotbalişti străini. E vorba de un fundaş stanga, de un mijlocaş care să construiască împreună cu Cabrera şi un atacant. Francezul vine din Israel, mijlocaşul pe care îl dorim a evoluat în liga secundă din Spania, iar atacantul a jucat în campionatul Bulgariei. Pe atacant am vrut şi în vară să-l transferăm dar avea o ofertă şi de la altă echipă. Pană la urmă nu a semnat cu nimeni şi sperăm să-l luăm noi", a spus Valeriu Iftime. Patronul grupării botoşănene a mai precizat că dacă se vor realiza transferurile dorite se va renunţa la unii jucători: "Dacă reuşim aceste transferuri, cu siguranţă vor fi şi plecări. Nu putem avea un lot foarte mare. Rămane de văzut ce vom reuşi să facem".

Un roman arbitrează Canada – Fiji

Arbitrul Vlad Iordăchescu va oficia, duminică, partida test dintre adversara naţionalei Romaniei la Cupa Mondială, Canada, şi reprezentativa statului Fiji, care se va disputa pe Stadionul Twickenham Stoop din Londra. Iordăchescu a fost desemnat printre arbitrii care vor oficia această intalnire, făcand echipă la margine cu galezul Ian Davies, în timp ce la centru va fluiera francezul Mathieu Raynal.  "Mă bucur că mi s-a oferit această şansă, cred că este un lucru pozitiv pentru arbitrajul romanesc. Va fi o experienţă interesanţă pentru că orice meci arbitrat la acest nivel te poate ajuta să progresezi", a declarat arbitrul roman. Vlad Iordachescu este unul dintre cei mai buni arbitri romani, printre cele mai importante meciuri în care a oficiat numărandu-se Georgia - Portugalia din Rugby Europe Championship, dar şi cinci partide în Challenge Cup, a doua competiţie valorică intercluburi din Europa.

Sancţiuni la Saint-Etienne

Christophe Galtier, antrenorul echipei Saint-Etienne, fostă adversară a formaţiei ASA Targu Mureş în Liga Europa, a fost penalizat cu şase meciuri, dintre care trei cu suspendare, după ce a mimat că îi dă o palmă unui jucător, la meciul cu Toulouse, din prima etapă a campionatului francez. Dominique Arribage, antrenorul celor de la Toulouse, implicat şi el în incident, a primit două jocuri cu supendare, din partea Comisie de Disciplină a ligii franceze, informează Le'Equipe. Galtier a avut o ieşire nervoasă după ce Aleksandar Pesici (Toulouse) l-a faultat dur, sub ochii tehnicinaului, pe Loic Perrin (Saint-Etienne). Antrenorul a intrat pe teren şi a mimat că-l pălmuieşte pe fotbalistul sarb. De aici au pornit o serie de îmbranceli, care s-au stins după ce arbitrul i-a eliminat pe Pesici şi pe cei doi antrenori. După ce s-a clamat, Galtier şi-a cerut scuze arbitrului, atat pe teren, cat şi la conferinţa de presă. Toulouse a caştigat acel meci, disputat, la 9 august, pe teren propriu, cu scorul de 2-1.

Apar cartonaşe verzi în Italia

Arbitrii vor putea arăta jucătorilor cartonaşul verde la meciurile din al doilea eşalon al fotbalului italian, Serie B,care va debuta în acest weekend. Cartonaşul verde va recompensa actele de fair-play ale fotbaliştilor. La finalul sezonului, acestea vor fi contabilizate, iar cei mai corecţi jucători vor fi premiaţi. Iniţiativa reprezintă o premieră doar la nivelul fotbalului profesionist din Italia, cartonaşul verde fiind deja folosit la partidele din competiţiile de juniori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.