Sport

Caştigăm calificarea de la Budapesta?

Ziarul de Vrancea
3 sep 2015 968 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, se dispută la Budapesta meciul Ungaria - Romania din grupa F a preliminariilor Euro 2016

Ungaria: Bogdan – Fiola, Kadar, Guzmics, Leandro - Elek, Tözser – Stieber, Gera, Dzsudzsak – Szalai. Selecţioner:  Berndt Storck
Romania:Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Goian, Raţ – Prepeliţă, Hoban – Popa, Sînmărtean, Torje – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu
Arbitru: Felix Brych (Germania).
Dincolo de toate supoziţiile şi carligele naţionalist-şovine care apar mereu cand se întalnesc Romania şi Ungaria, meciul de astăzi de la Budapesta este unul dintre cele mai importante ale naţionalei tricolore din ultima vreme. Plecată ca din puşcă în preliminarii, cu o victorie la Atena care ulterior s-a dovedit cat valorează, tricolorii se află acum în fruntea grupei. Condiţiile de calificare la Euro 2016 sunt foarte lejere, însă tricolorii trebuie să ştie bine că locul III nu este o variantă foarte bună, întrucat pentru poziţia privilegiată de calificare directă lucrurile nu sunt de loc clare, iar în baraj pot să apară adversare extrem de puternice care au început mai slab calificările. Echipa Ungariei a realizat un rezultat bun pe Arena Naţională din Bucureşti, chiar dacă a fost norocos: tricolorii au înscris un gol prin Raul Rusescu şi apoi s-au întrecut în ratări pană cand supervedeta Ungariei, Balazs Dzsudzsak, a transformat impecabil o lovitură liberă certificand rezultatul de egalitate.
Acum, însă, are loc revanşa de la Budapesta, care nu va fi deloc simplă. Cu trei ani în urmă, cand terenul maghiarilor a fost suspendat, Romania a obţinut o remiză norocoasă la Budapesta, cu un gol marcat de Chipciu în ultimele secunde, în schimb în returul de la Bucureşti, tricolorii au obţinut o victorie reconfortantă cu 3-0. Cert este, că din cauza unor puncte pierdute aiurea, tricolorii, deşi neînvinşi, pot fi egalaţi de Ungaria în faţa unei victorii a gazdelor şi, dacă Irlanda de Nord se impune în Feroe, ai noştri ca brazii pot plonja pe locul al treilea în grupă.  Deşi se spune că o eventuală înfrangere la Budapesta n-ar fi o tragedie, selecţionerul Anghel Iordănescu anunţă că ai noştri vor merge la victorie, pentru a privi mai liniştiţi lupta pentru calificare. Să nu uităm, Romania va mai juca luni şi un meci cu Grecia, care  -deşi practic eliminată din calcule – poate pune mari probleme.
În acest context, selecţionerul a pregătit două variante: una în sistemul clasic al naţionalei, cu doi închizători şi un varf împins şi, în cazul primirii unui gol rapid, o transformare în 4-1-4-1 în care se va utiliza doi mijlocaşi centrali de creaţie, Sînmărtean şi Budescu. Nu trebuie uitată nici necesitatea păstrării unor forţe proaspete şi pentru confruntarea cu elenii. Faptul că la noua sa echipă de club, Osmanlîspor, Gabi Torje a fost mutat pe flancul stang, cade ca o mănuşă pe intenţiile lui Iordănescu, deoarece titularul de pe acel flanc, Chipciu, trece printr-o formă foarte slabă.
La randul lor, ungurii conduşi de un tehnician german, Berndt Storck, speră să obţină un succes în faţa Romaniei pe care îl aşteaptă din 1981. Cel mai mare pericol pentru poarta lui Pantilimon este Balazs Dzsudzsak, play-makerul naţionalei maghiare, dar şi un excelent executant de lovituri libere. Odată cu schimbarea selecţionerului, varful Adam Szalai este, de asemenea, un atacant care merită atenţie, dar şi posibilii înlocuitori, Nikolics sau Priskin.
În această seară se mai dispută în grupa F, meciurile Grecia – Finlanda şi Insulele Feroe – Irlanda de Nord, de la ora 21:45, la fel ca şi partida de la Budapesta.

Clasamentul grupei F
1.Romania    6    4    2    0     7-1    14
2. Irlanda N.    6    4    1    1     8-4    13
3. Ungaria    6    3    2    1     5-3    11
4. Faroe    6    2    0    4     4-8    6
5. Finlanda    6    1    1    4     5-8    4
6. Grecia    6    0    2    4     2-7    2










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.