Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Hagi şi Iordănescu - amendaţi

Ziarul de Vrancea
2 sep 2015 723 vizualizări
Antrenorul formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a fost suspendat, ieri, de Comisia de Disciplină a FRF pentru două meciuri, după ce arbitrul Cătălin Popa l-a trimis în tribună la partida cu Steaua, pentru proteste, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Pentru eliminarea din minutul 67 al meciului Steaua - FC Viitorul, scor 1-0, antrenorul Gheorghe Hagi a primit şi o penalitate sportivă de 320 de lei. Comisia de disciplină a decis de asemenea sancţionarea antrenorului formaţiei Pandurii Targu Jiu, Edward Iordănescu, cu două jocuri de suspendare şi cu o penalitate de 320 de lei, pentru eliminarea din timpul partidei cu FC Dinamo, din cadrul etapei a IX-a Ligii I.

Grădinaru, împrumutat la Chiajna

FC Steaua a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că mijlocaşul Răzvan Grădinaru a fost împrumutat la Concordia Chiajna pană la sfarşitul acestui sezon. Mijlocaşul în varstă de 20 de ani se va alătura lotului condus de Cornel Ţălnar în cursul acestei zile. Răzvan Toni Gradinaru s-a născut la 23 august 1995, la Zimnicea. El a început fotbalul profesionist la Dinamo, unde a stat timp de doi ani. În 2010 a fost transferat de Steaua. Pentru echipa mare a debutat în victoria cu 4-0 împotriva formaţiei Avantul Barsana, din şaisprezecimile de finală ale Cupei Romaniei, în sezonul 2013-2014. În stagiunea precedentă, el a fost împrumutat la Oţelul, avand un rol important în victoria echipei din Galaţi la Targu Mureş, care a ajutat în mod direct Steaua să caştige titlul cu numărul 26.
 
A murit profesorul Voica

Fostul antrenor al echipelor Sportul Studenţesc, Farul Constanţa, Gloria Bistriţa şi FC Argeş, Ion Voica, a încetat din viaţă, informează siite-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Ion Voica a fost absolvent al ANEFS în anul 1961 şi a primit ulterior titlul de antrenor emerit. Şi-a început cariera de tehnician în 1961 şi a încheiat-o în 1994. La nivelul Diviziei B a pregătit echipele Politehnica Bucureşti (actuala Sportul Studenţesc), Ştiinţa Bucureşti, Muscelul Campulung. La nivelul Ligii I a antrenat echipa Sportul Studenţesc, atat ca principal, cat şi ca secund, dar şi formaţiile Farul Constanţa, Gloria Bistriţa şi FC Argeş, ca secund al lui Florin Halagian.  De asemenea, Ion Voica a activat în cadrul Federaţiei Romane de Fotbal, ca antrenor federal, cu diferite responsabilităţi.

Primul stadion pentru Cupa Mondială

Primul stadion pentru Cupa Mondială de fotbal 2022 din Qatar va fi gata pană în 2016, cu şase ani înaintea competiţiei din emirat, au anunţat responsabilii qatarioţi. Odată ce lucrările de renovare vor fi terminate, Khalifa International Stadium, în care se vor disputa meciuri din grupe, din 16-imi şi din sferturile de finală, va putea primi 40.000 de persoane.  Înainte de CM de fotbal, acest stadion va găzdui Campionatele Mondiale de atletism din 2019, primele care se vor disputa în Orientul Mijlociu. ''Suntem foarte fericiţi de rapiditatea cu care au avansat lucrările de renovare'', a declarat directorul proiectului, Mansour Saleh Al-Mouhannadi. ''Noi prevedem că stadionul va fi livrat la sfarşitul anului 2016''.

Povestea unui transfer eşuat

Gruparea Manchester United a anunţat, într-un comunicat dat publicităţii marţi seară, că a acţionat "în mod potrivit şi cu eficienţă" şi a trimis la timp documentele necesare pentru transferul portarului David De Gea la Real Madrid. "Manchester United a acţionat într-o manieră potrivită şi cu eficienţă în gestionarea transferului. Clubul este însă încantat că unul dintre favoriţii suporterilor va rămane aici", a anunţat Manchester United. Real Madrid a acuzat clubul din Manchester de eşecul transferului lui De Gea, reproşandu-i faptul că a transmis prea tarziu documentele necesare, primite la două minute după încheierea perioadei de transferuri. În schimbe, United susţine că tranzacţia nu a avut loc, deoarece Real Madrid nu a "încărcat corect domentele pentru transferul lui De Gea pe platforma europeană TMS, aşa cum a făcut Manchester United, şi nici la liga spaniolă". De asemenea, United susţine că a primit o ofertă oficială pentru De Gea doar luni, 31 august, la pranz. Întarzierea a dus la eşuarea transferului lui De Gea la Real, dar şi la cea a costaricanului Keylor Navas la Manchester.

Ultima strigare la rugby, cu Hagi

Partida de verificare Romania - Tonga, dinaintea Cupei Mondiale de rugby, este în direct TVR, sambătă, 5 septembrie, de la 21.00.  Evenimentul este unul cu caracter umanitar, iar fostul fotbalist Gheorghe Hagi va ieşi de la vestiar alături de jucătorii din naţionala Romaniei şi va canta imnul ţării noastre. Stejarii au o ultimă reprezentaţie pentru publicul roman înainte de plecarea la Cupa Mondială.
Romania are un avantaj moral în partida de sambătă deoarece a învins în ultima confruntare cu Tonga, tot aici la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf, la un punct diferenţă.  La Cupa Mondială, Romania va înfrunta echipele reprezentative ale Franţei, Irlandei, Canadei şi Italiei.

Nou preşedinte la RFU

Ministrul Sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, a fost ales, miercuri, preşedinte al Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU), el mai ocupand acest post şi în perioada 2005-2007, anunţă presa rusă. În varstă de 56 de ani, Mutko a fost singurul candidat, după retragerea lui Igor Lebedev.  Mutko îi succede în funcţie lui Nikolai Tolstîh, demis la finalul lunii mai, din cauza datoriilor acumulate de forul de la Moscova, aproximativ 24,3 milioane de euro, de la începerea mandatului său, în 2012.

Contacte NBA – restul lumii

Trei echipe de top din Turcia, Israel şi Brazilia vor efectua un turnee în SUA pentru a disputa în total şase meciuri împotriva a 6 echipe din Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) în luna octombrie. Fenerbahçe Istanbul va întalni înaintea sezonului din NBA echipele Brooklyn Nets (5 octombrie) şi Oklahoma City Thunder (9 octombrie). Maccabi Haifa va juca cu Memphis Grizzlies (8 octombrie) şi Los Angeles Lakers (11 octombrie), în timp ce formaţia braziliană Paschoalotti/Bauru se va confrunta cu New York Knicks (7 octombrie) şi Washington Wizards (11 octombrie).  În 2014, acest număr de meciuri internaţionale a fost semnificativ mai mare, de 9 pe pămant nord-american. La randul lor, 6 echipe din NBA vor disputa 7 meciuri în 6 ţări.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.