Sport

Budescu a fost convocat la naţională

Ziarul de Vrancea
31 aug 2015 491 vizualizări
Alături de el, selecţionerul Anghel Iordănescu a apelat şi la alţi doi “astrişti”, Silviu Lung şi Denis Alibec

Atacanţii echipei Astra Giurgiu, Denis Alibec şi Constantin Budescu, a fost convocaţi de selecţionerul Anghel Iordănescu pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia, din preliminariile Campionatului European din 2016. De asemenea, în lot au fost convocaţi trei jucători de la Steaua, Paul Papp, Adrian Popa şi Alexandru Chipciu, dar şi Steliano Filip de la Dinamo. Lotul este format din Tătăruşanu, Pantilimon, Lung (portari), Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Moţi, Goian, Latovlevici, Raţ, Filip, Papp (fundaşi), Prepeliţă, Pintilii, Hoban, Sînmărtean, Torje, Maxim, Popa, Chipciu (mijlocaşi), Andone, Keşeru, Alibec, Budescu, Bumba  (atacanţi).
La conferinţa de presă susţinută ieri, selecţionerul naţionalei Romaniei, Anghel Iordănescu, s-a referit în special la cazul Budescu, intens mediatizat în ultima vreme: "A fost nedrept atunci cand a apărut în ziare faptul că eu aş fi declarat în Comitetul Executiv că Budescu nu are loc niciodată la echipa naţională. Atunci a fost o dezinformare crasă. Speranţa mea e ca Budescu să înţeleagă că fotbalul nu e distracţie şi e o meserie care înseamnă transpiraţie şi muncă. El trebuie să dea fotbalului măsura talentului pe care îl are", a spus Iordănescu. Tehnicianul  a precizat care sunt caracteristicele jucătorilor pe care îi preferă la echipa naţională: "Am spus-o şi repet, porţile echipei naţionale sunt deschise pentru toţi jucătorii care pot şi doresc să ajute Romania, inclusiv pentru Constantin Budescu. Evident că am şi eu nişte principii de la care nu mă abat, ţin foarte mult ca jucătorii să aibă valoare, experienţă, formă sportivă, personalitate, inteligenţă, atitudine şi caracter. Din punctul meu de vedere, în ceea ce-l priveşte pe Budescu lucrurile sunt cat se poate de clare. Dacă l-am chemat însemnă că vreau. Mai rămane să vrea şi el. Eu chiar apreciez talentul lui Budescu, dar nu îi înţeleg atitudinea. Rămane de văzut dacă va juca în această dublă. Eu am mai avut o discuţie cu Dani Coman şi i-am spus atunci că sunt nemulţumit de evoluţia lui Budescu din perioada de pregătire a Astrei. Iar Budescu sper că a înţeles ce i-a transmis conducătorul Astrei", a precizat Iordănescu.
Referitor la partida cu Ungaria de la Budapesta, Iordănescu a ţinut să declare că echipa naţională nu va face un "joc de ciupeală": "Ne ducem la Budapesta să jucăm fotbal şi să obţinem un rezultat bun. Dacă trebuie să ne apărăm, ne vom apăra. Dacă vom avea încredere şi vom putea să atacăm, vom ataca. În niciun caz nu mergem acolo să facem un joc de ciupeală. Echipa naţională reprezintă Romania şi indiferent de situaţia prin care trece vă promit că ea va încerca să joace fotbal", a spus tehnicianul. El a precizat că trei fotbalişti din lot se confruntă cu probleme medicale, Chiricheş, Keşeru şi Filip.
Romania va întalni vineri de la ora 21:45 echipa Ungariei de la ora 21:45, la Budapesta, iar luni, de la aceeaşi oră va juca la Bucureşti împotriva Greciei.
După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. Romania - 14 puncte, 2. Irlanda de Nord - 13 puncte, 3. Ungaria - 11 puncte, 4. Insulele Feroe - 6 puncte, 5. Finlanda - 4 puncte, 6. Grecia - 2 puncte.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.