Sport

În aşteptarea unui miracol

Ziarul de Vrancea
4 aug 2015 521 vizualizări
Partizan Belgrad - Steaua Bucureşti, astăzi, de la ora 21:30, manşa retur a turului III preliminar al Ligii Campionilor * în tur scorul a fost 1-1, iar în partida de la Belgrad steliştii vor avea o atmosferă incendiară din partea suporterilor echipei locale * partida va fi transmisă în direct de ProTV

Rezultatul de 1-1 obţinut cu greutate de elevii antrenorilor Mirel Rădoi şi Massimo Pedrazzini, în condiţiile unui stadion gol, nu prea dă multe şanse echipei campioane a Romaniei în returul de la Belgrad, unde Steaua nu se va confrunta numai cu elevii antrenorului Zoran Milinkovic ci şi cu una dintre cele mai aprinse galerii din Europa. Pe teren nu joacă galeriile ci 22 ^n fotbalişti, însă Steaua de astăzi nu se arată a fi o formaţie fortificată psihic şi asta de la plecarea lui Reghecampf. Între timp s-au schimbat multe şi la echipă şi s-a schimbat şi cuplul de închizători, fiindcă Muniru şi Breeveld, chiar şi cu soluţia de rezervă Tahar, sunt departe de cuplul consacrat Bourceanu – Pintilii. În plus lipsa unui jucător de creaţie, un adevărat decar grevează mult acţiunile ofensive ale Stelei. Antecedente ar fi şi nu trebuie să ne ducem cu gandul la Eurofantasticele de acum un deceniu: cu doi ani în urmă, Steaua a terminat 1-1 pe teren propriu cu Legia Varşovia, a obţinut 2-2 în Polonia şi a intrat în grupele cele mari. Şi despre Steaua de astăzi se zice că se descurcă mai bine în deplasare, însă una este să joci la Botoşani şi Turnu Severin, unde suporterii stelişti se compară numeric cu cei ai gazdelor şi alta, în infernul de la Belgrad.
Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, crede că formaţia bucureşteană se poate califica: “Trebuie să jucăm de aşa manieră încat să caştigăm. Tactic, avem un antrenor foarte bun, o echipă de antrenori foarte buni, care cu siguranţă va găsi soluţia pentru a caştiga meciul ăsta. Eu mizez pe întreaga echipă. Dacă nu vom avea echipa drept cel mai important suport, atunci probabil că va fi greu să ne îndeplinim obiectivul. Cu siguranţă, mergem la victorie, pentru că asta este soluţia pentru a ne califica. Noi nu ne temem de nimic, dar eu am emoţii", a declarat Argăseală, la plecarea spre Belgrad, care a menţionat că Stanciu, aflat în recuperare, este incert, deşi a plecat cu lotul în Serbia. O părere interesantă are şi  preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, care crede că pătimaşii suporteri sarbi pot reprezenta un atu pentru Steaua:  "Am tot auzit de suporterii lor în ultima vreme, dar ce să facă suporterii? Am mai jucat şi la Liverpool, şi la Varşovia. Suporterii pot fi o presiune şi pentru ei şi un avantaj pentru noi, nu neapărat un dezavantaj", a declarat Duckadam, la plecarea spre Serbia. El consideră că jucătorii stelişti au experienţa necesară care să le dea încredere că se pot califica în play-off-ul competiţiei: "Am mai trecut prin astfel de situaţii, avem experienţa necesară astfel încat să credem în calificare. E greu să joci din trei în trei zile, chiar dacă au fost menajaţi unii jucători cu Botoşani, nu ştiu dacă se poate vorbi despre odihnă. Important este ca acolo să facem un meci bun".
În formaţia belgrădeană, atacantul bulgar Valeri Bojinov va putea evolua în teren, accidentarea suferită în meciul tur nefiind atat de gravă pe cat se anticipase.
Formaţiile probabile
Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Guilherme – Muniru, Breeveld – Popa, Hamroun, Chipciu – Tadé. Antrenor: Mirel Rădoi (Massimo Pedrazzini).
Partizan: Z.Zivkovic – Bandalovski, Balazic, Fabrizio, Petrovic – Jevtovic, Lukic – A. Zivkovic, Ilic, Ninkovic – Bojinov. Antrenor: Zoran Milinkovic
Arbitru: Istvan Vad (Ungaria).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.