Sport

La un pas de primul turneu

Ziarul de Vrancea
2 aug 2015 684 vizualizări
După ce a învins-o pe favorita turneului de la Baku, Patricia Ţig a pierdut finala cu rusoaica Margarita Gasparian * romanca de 21 de ani va face un salt important în clasamentul WTA

Tanăra jucătoarea de tenis Patricia Maria Ţig (154 WTA), a realizat în această săptămană o performanţă deosebită, calificandu-se în finala turneului de 250 de mii de dolari de la Baku. În semifinale, Patricia a învins-o cu 6-3, 6-2 în 80 de minute pe prima favorită rusoaica Anastasia Pavliucenkova (42 WTA). "Sunt foarte fericită. Este prima mea finală WTA. Joc foarte bine acum şi sunt încrezătoare. Sper că maine va fi o finală mare. Sper că va fi cel mai bun meci al meu din această săptămană sau cel puţin unul dintre cele mai bune", a spus Patricia după victorie. Jucătoarea romană ar fi fost perfect îndrituită să caştige această finală, pentru că în cealaltă semifinală s-a înregistrat o altă surpriză: rusoaica Margarita Gasparian (112) a învins-o pe italiana Karin Knapp, considerată la început a doua favorită, deşi este situată înaintea acest an, în optimile de finală ale turneului ITF de la Andrezieux (Franţa), cand învingătoare a fost sportiva rusă, scor 6-2, 7-5. Din păcate, însă, şi de data aceasta Gasparian s-a impus, după un meci epuizant de două ore şi jumătate, scor 6-3, 5-7, 6-0. Patricia Ţig s-a aflat la Baku pentru a doua oară în carieră pe tabloul principal al unui turneu WTA, după BRD Bucharest Open, competiţie la care a ajuns luna trecută pană în turul doi. Potrivit wtatennis.com, dacă s-ar fi impus în finală, Patricia ar fi devenit jucătoarea cu cea mai joasă clasare care se impune în acest an la un turneu WTA. În prezent, recordul îi aparţine Telianei Pereira, care se afla pe locul 130 WTA cand a caştigat turneul de la Bogota, în aprilie, care ieri a caştigat şi turneul de la Florianopolis (Brazilia) învingand-o cu  6-4, 4-6, 6-1 pe germana Annika Beck.
Revenind la Patricia Ţig, ea s-a ales cu 198 puncte în clasamentul mondial şi va înregistra, sigur, cea mai bună clasare din carieră. Patricia a participat la Baku şi în proba de dublu, alături de sportiva japoneză Misa Eguchi. Cele două au fost eliminate în sferturile de finală de perechea rusă Margarita Gasparian/Aleksandra Panova, scor 6-7, 3-6. Perechea rusă, principala favorită a turneului, a caştigat şi finala învingand cu 6-3, 7-5 cuplul Vitalia Diatcenko / Olha Savciuk (Rusia / Ucraina). Înaintea turneului de la Baku, Margarita Gasparian nu avea în palmares niciun titlu WTA la simplu sau la dublu.
Revin Irina şi Monica
Încet-încet, pauza de după turneul de la Wimbledon, în privinţa marilor jucători se apropie de sfarşit, fiindcă începe al doilea sezon pe hard de peste Ocean, care va culmina în septembrie cu US Open. Deocamdată, la turneul de 226.750 de dolari de la Washington, vor reintra în circuit Irina Begu şi Monica Niculescu. Irina (24 de ani, 29 WTA) va juca în primul tur cu americanca Madison Brengle (25 ani, 44 WTA), scorul întalnirilor directe dintre ele fiind 1-1. Begu a caştigat în primul tur la Australian Open, cu 6-3, 5-7, 6-1, iar Brengle la Linz, în primul tur, cu 7-5, 3-1 abandon. Ambele întalniri au avut loc pe hard. Monica Niculescu (27 ani, 39 WTA), va juca în primul tur cu Lara Arruabarrena (Spania), o jucătoare de 23 de ani aflată pe poziția a 73-a în lume. Iberica s-a impus în singurul meci direct, în 2011, la Marbella, cu 7-5, 6-4, în primul tur.
Turneele ATP ale săptămanii: Dominic Thiem (Austria, 24 ATP) – David Goffin (Belgia, 14) 7-5, 6-2 în finală la Gstaad; Rafael Nadal (Spania, 10) – Fabio Fognini (Italia, 32) 7-5, 7-4 în finală la Hamburg (a 67-a victorie a lui Nadal, a treia din acest an, după Stuttgart şi Buenos Aires).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.