Sport

Şahiştii focşăneni au obţinut şase medalii la naţionale

Dan Chiriac
30 iul 2015 688 vizualizări
Trei dintre distincţii sunt de aur, una de argint şi două de bronz

Campionatul Naţional pe echipe de juniori la şah clasic, şah rapid şi blitz, ediţia 2015, a avut loc în perioada 21-29 iulie, la Iaşi. CSM Focşani 2007 a obţinut rezultate notabile la această întrecere. Şahiştii focşăneni au câştigat şase medalii, dintre care trei de aur, una de argint şi două de bronz. Au devenit campioane ale României echipele U 16, băieţi, la şah clasic şi şah blitz, şi echipa de şah blitz U 14 fete. Echipa de băieţi U 16 a câştigat medaliile de argint la şah rapid, iar echipele de fete U 12 şi U 14, medaliile de bronz la şah clasic. Echipa de băieţi U 16, dublu medaliată cu aur, la şah clasic şi blitz, şi o dată medaliată cu argint, este alcătuită din Matei-Ionuţ Acsinte, Cătălin Lucian Pătraşcu şi Cosmin Vasiliu. Echipa de fete U 14, campioană naţională la blitz şi medaliată cu bronz la şah clasic, are în componenţă pe Mălina-Andreea Aciu, Ana-Maria Banciu şi Alexandra-Ioana Banciu. Echipa de fete U 12, medaliată cu bronz la şah clasic este formată din Teodora Avădăni, Anamaria Raţă, Carmen-Teodora Dragomir şi Carmen-Nicola Ioniţă. La competiţie au mai participat şi echipele de băieţi U 10 şi U 14 ale CSM Focşani 2007. Formaţia U 10 a concurat în formula Mihnea-Iustin Baciu, Cristian-Eduard Simon, Ştefan Dănilă, iar echipa U 14 a fost alcătuită din Marius-Daniel Colac, Dragoş-Cosmin Ion, Aurelian-Gabriel Cristea, Vlad-Daniel Ivan. Ambele formaţii şi-au conservat în concurs locul de pe care au pornit, evoluând la nivelul aşteptărilor, cu un plus pentru U 10, care, de la locul 12, iniţial, a încheiat concursul pe locul 6 la blitz. Echipele clasate pe podium au primit cupe, diplome şi medalii iar Matei-Ionuţ Acsinte şi Cătălin-Lucian Pătraşcu au primit diplome pentru clasarea pe primele locuri la mesele de concurs. Preşedintele secţiei de şah a CSM Focşani 200, Aurelian Grigore, s-a declarat mulţumit de rezultatele spotivilor clubului. Grupul antrenorilor care i-au pregătit pe sportivi este alcătuit din Nicolae Petre Grigore, Mihai Strâmbu, Sandu Gurguiatu şi Anton Soare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.