Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Americancele au caştigat titlul suprem

Ziarul de Vrancea
6 iul 2015 681 vizualizări
Echipa naţională de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii a caştigat pentru a treia oară în istorie Cupa Mondială, după ce a învins, duminică noapte, la Vancocuver, în finală, cu scorul de 5-2 (4-1), reprezentativa Japoniei

Soarta finalei s-a decis în minutele de început cand americancele au înscris patru goluri, prin Carli Lloyd (‘3. ‘5, ’16) şi Lauren Holiday (’14). Yuki Ogami a stabilit scorul pauzei în min. 27. După reluare americancele au înscris de două ori: odată în proprie poartă, prin Julie Johnston (’52) şi odată în poarta adversă, prin Tobin Heath (’54). Cea mai bună jucătoare a turneului a fost desemnată americanca Carli Lloyd, care le-a devansat pe Amandine Henry (Franţa) şi pe Aya Miyama (Japonia). Cel mai bun portar al turneului a fost desemnată Hope Solo (SUA), iar Kadeisha Buchanan (Canada) a fost aleasă cea mai bun tanără jucătoare a competiţiei. Americancele au mai caştigat titlul mondial în 1991 şi 1999.

Bulgarii arbitrează pe FC Botoşani

Bulgarul Nikolai Iordanov va arbitra meciul dintre formaţia gerogiană Ţhinvali şi FC Botoşani, programat, joi, de la ora 19.00, în manşa secundă a primului tur preliminar al Ligii Europa. Iordanov va fi ajutat la cele două linii de Ivan Valcev şi Georgi Todorov, în timp ce Vihren Manev va fi rezervă. Săptămana trecută, FC Botoşani a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formaţia georgiană Ţhinvali, în prima manşă a turului întai preliminar al Ligii Europa, acesta fiind debutul formaţiei moldovene în cupele europene.

Dor de Mannschaft

Atacantul Miroslav Klose ar putea reveni în echipa naţională a Germaniei, de unde s-a retras anul trecut, a scris ieri, cotidianul Bild.  "Am vorbit cu Joachim Löw în urmă cu cateva săptămani despre acest lucru. Deocamdată nu este de actualitate, dar nu trebuie să spui niciodată niciodată", a declarat Klose. În varstă de 37 de ani, Klose este cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 reuşite. El şi-a anunţat retragerea din echipa naţională a Germaniei anul trecut, după caştigarea titlului mondial în faţa Braziliei. Klose, născut în Polonia, a ales naţionala germană celei poloneze şi a debutat în 24 martie 2001, cu Albania. De atunci, el a strans 137 de selecţii, marcand 71 de goluri. Numai Lothar Matthäus are mai multe selecţii ca el, 150.

Bobarnac pe obrazul misoginilor

Fosta campioană de tenis Conchita Martinez, în varstă de 43 de ani, a fost numită în funcţia de căpitan al echipei de Cupa Davis a Spaniei, după demisia predecesoarei sale Gala Leon, a anunţat ieri Federaţia regală spaniolă de tenis (RFET). "Federaţia regală spaniolă de tenis i-a oferit Conchitei Martinez postul de căpitan al Cupei Davis pană la finele ediţiei actuale, iar ea a acceptat această propunere. RFET a găsit soluţia care i-a părut cea mai bună pentru a răspunde provocării complicate cu care ne confruntăm de mai multe zile", se menţionează într-un comunicat. Demisia Galei Leon a survenit ca urmare a reacţiilor unor jucători selecţionabili spanioli, în frunte cu Rafael Nadal şi David Ferrer, care nu acceptă să fie conduşi în Cupa Davis de o femeie. În ciuda presiunilor, RFET a refuzat s-o schimbe pe Gala Leon, iar în urma demisiei acesteia a numit-o pe Conchita Martinez.

Ianu, împrumutat la Schaffhausen

Atacantul echipei FC Lucerna, Cristian Ianu, a fost împrumutat pentru un sezon la formaţia FC Schaffhausen, din liga a doua elveţiană. Ianu a fost achiziţionat de FC Lucerna la începutul anului de la formaţia FC Lausanne, din liga a doua. Atacantul roman, care se află în Elveţia din sezonul 2003-2004, a marcat 45 de goluri în 147 de meciuri în prima ligă şi 59 de goluri în 113 partide din prima divizie. Cristian Ianu, în varstă de 31 de ani, a mai jucat în cariera sa la formaţiile UTA, AC Bellinzona, FC Aarau, FC Sion şi FC Wohlen.

Forlan se întoarce la matcă

Atacantul uruguayan Diego Forlan, care şi-a încheiat contractul cu echipa japoneză Cerezo Osaka, va reveni la formaţia Penarol Montevideo, la care şi-a început cariera ca junior, a anunţat, ieri, site-ul sportal.it. Forlan a ajuns la un acord verbal cu gruparea uruguayană şi va purta tricoul cu numărul 10. Diego Forlan, în varstă de 36 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Independiente, Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid, Internazionale Milano şi Internacional Porto Alegre.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.