Sport

Şahiştii vranceni şi-au îndeplinit obiectivul la Cupa Litoralului

Dan Chiriac
5 iul 2015 782 vizualizări
întrecerile au avut loc la Eforie Nord

Sportivii secţiei de şah a CSM Focşani 2007 au participat, în ultimele două săptămâni, la Eforie Nord, la Festivalul Internaţional de Şah „Trofeul Litoralului”. Aceasta a fost a 25-a a competiţie desfăşurată la malul mării. Turneul A, cu 10 runde, s-a desfăşurat în format "open". În compania unor adversari cu ELO mult mai mare decât al său şi chiar dacă a intrat în concurs de pe poziţia a 24-a, Cătălin Lucian Pătraşcu a terminat pe locul 11, la egalitate de puncte cu ocupantul locului al cincilea şi cu un punct mai puţin decât câştigătorul. ELO este un sistem de ierarhizare a sportivilor, care calculează valoarea participanţilor în competiţii face-to-face. În acelaşi concurs, o prestaţie foarte bună a avut şi foarte tânăra Mălina Aciu. Cu ELO 1842,  aceasta a acumulat 6 puncte şi a terminat competiţia pe locul 26, după ce a intrat în concurs de pe poziţia a 55-a. Mălina Aciu s-a clasat a cincea dintre fete, fiind devansată de şahiste de talia sârboaicei Suzana Macsimovik (ELO 2238) sau româncei Corina-Isabela Peptan, cu ELO 2434. În turneul A, Matei-Ionuţ Acsinte s-a clasat pe locul 21, cu 6 puncte, Cosmin Vasiliu, pe 27, tot cu 6 puncte, iar Dragoş-Cosmin Ion, pe 41, după ce a intrat intrat în turneu de pe locul 88. În turneul B – U14, cu 8 runde, Aurelian-Gabriel Cristea, intrat în concurs pe locul 20, s-a clasat al 9-lea, cu 5,5 puncte, Teodora Avădăni, intrată în competiţie pe poziţia a 15-a, a terminat pe locul 12, cu 5 puncte, însă a fost pe locul 2 între fete.Tot în turneul B -U14, Alexandra Ioana Banciu s-a clasat pe locul 14, tot cu 5 puncte, devansându-şi cu 7 locuri poziţia de începere a concursului. Între fete, Alexandra Ioana Banciu s-a clasat pe locul 3. Ceilalţi şahişti ai CSM Focşani 2007 care au jucat la U 14 au încheiat competiţia pe locul 21 – Ştefan Mămăscu, cu 4,5 puncte şi 24 – Ana Maria Banciu, cu 4,5 puncte. În turneul C, cu 8 runde, Ştefan Dănilă, intrat în competiţie pe locul 22, a terminat pe 10, cu 5 puncte, Mihnea-Iustin Baciu, pe 20, cu 4,5 puncte, Cristian-Eduard Simon, pe 23, tot cu 4,5 puncte, iar Alexandru-Mihai Dorobăţ, pe 30, cu 4 puncte. Ca o observaţie generală, sportivii de la CSM Focşani 2007 au intrat în obiectivul stabilit de conducerea secţiei de şah, acela de a obţine cel puţin 50 la sută din punctele puse în joc la competiţiile la care participă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.