Sport

Sistem competiţional nou la baschet

Ziarul de Vrancea
2 iul 2015 440 vizualizări
Liga Naţională masculină va cuprinde 12 echipe, cu sezon regulat, grupe valorice şi play-off

Biroul federal al FR Baschet a decis schimbarea sistemului competiţional în Liga Naţională masculină, care se va desfăşura în sezonul 2015-2016 cu 12 echipe, faţă de 14 cate erau pană acum. Conform deciziei Biroului federal, cele 12 echipe înscrie în Liga Naţională masculină, între care nu se numără şi campioana CSU Ploieşti care nu a găsit finanţare, vor juca în sistemul tur-retur, adică 22 de partide. După disputarea acestora se vor forma două grupe valorice, grupa A cu primele şase clasate şi grupa B cu echipele de pe locurile 7-12, în care se va juca de asemenea tur-retur, adică alte 10 partide.  Primele două clasate în grupa B se vor alătura ulterior celor şase echipe din grupa A şi vor continua în faza play-off a campionatului, programată în trei tururi, în sistemul "cel mai bun din cinci meciuri" pentru fiecare tur. Echipele de pe locurile 9-12 nu vor mai juca în play-out, iar ultimele două clasate vor retrograda. De asemenea, în sezonul 2015-2016 este obligatoriu ca un jucător roman să fie permanent pe teren, iar pe foaia de joc vor putea fi înscrişi şase jucători străini.
Schimbarea sistemului competiţional în campionat a adus schimbări şi în Cupa Romaniei, în care se va juca astfel: 12 echipe în turul I, 8 echipe în turul II (cele şase caştigătoare din turul I şi încă două formaţii învinse la diferenţa cea mai mică) şi Turneul Final Four, în care se vor juca semifinale şi doar finala pentru trofeu.  Primul tur din Cupa Romaniei va avea loc în 22 şi 26 septembrie, iar Liga Naţională va debuta în 3 octombrie. Tragerea la sorţi pentru campionat şi Cupa Romaniei este programată în 17 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.