Sport

Drăgulescu visează aurul olimpic

Ziarul de Vrancea
30 iun 2015 506 vizualizări
upă trei ani de absenţă din concursuri, binecunoscutul gimnast vrea să ajute echipa Romaniei să se califice la Jocurile Olimpice şi să cucerească singurul titlu major care îi lipseşte din palmares

Gimnastul Marian Drăgulescu, care a revenit la pregătiri în ianuarie şi speră să participe pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, a declarat, marţi, într-un interviu acordat UEG că se antrenează la şase aparate. Cu opt titluri mondiale caştigate (cate patru la sol şi sărituri), dar şi nouă medalii de aur europene şi trei medalii olimpice în 2004 (una de argint şi două de bronz), Marian Drăgulescu a decis să revină la antrenamente în luna ianuarie, pentru a ajuta echipa Romaniei să se califice la JO din 2016. "Merge foarte bine pană acum, mă antrenez la şase aparate, dar am aşteptări de la trei aparate – sol, sărituri şi bară fixă, precum şi de la calificarea cu echipa la Jocurile Olimpice. Partea cea mai grea e să ajung din urmă toţi gimnaştii care au muncit din greu în aceşti trei ani în care eu am lipsit din gimnastică şi este foarte greu. De asemenea, trebuie  să învăţ noi elemente care implică riscuri serioase de accidentare", a declarat Marian Drăgulescu, într-un interviu acordat forului european de profil (UEG).  El mai povesteşte că a reluat antrenamentele în luna ianuarie şi că lucrează la o nouă săritură, "Drăgulescu 2", precum şi că a învăţat cel mai frumos şi dificil element la bară fixă inventat de prietenul său, gimnastul Igor Cassina. Drăgulescu a făcut referiri şi la perioada de trei ani de inactivitate din marea performanţă: "Am antrenat copii cu varste între 6-13 ani de la clubul meu, Steaua Bucureşti, iar cu ceilalţi antrenori de acolo am promovat trei copii la naţionala de juniori. Am activat doar ca antrenor, nu m-am antrenat, am simţit nevoia să iau o pauză şi să fac altceva".Gimnastul a motivat revenirea sa în sala de antrenamente prin faptul că visul său este să cucerească o medalie de aur olimpică, singura care îi lipseşte din colecţie. De asemenea, Drăgulescu a mai spus că speră şi la o calificare în finala olimpică la bară fixă.  Despre echipa olimpică masculină a Romaniei, Marian Drăgulescu spune că aceasta a trecut prin mai multe evenimente în ultimii ani: "Generaţiile s-au schimbat, sunt gimnaşti tineri care acumulează acum experienţă în marile competiţii şi, cel mai rău lucru, în echipă au fost multe accidentări. Sper ca pană la Mondialele din toamnă să prezentăm o formulă completă de echipă".
Marian Drăgulescu îşi doreşte pentru 2015 o calificare cu echipa la Jocurile Olimpice şi cel puţin într-o finală pe aparate. El mai spune că va concura "cu siguranţă" la Mondialele din toamnă, de la Glasgow, şi simte că poate aduce o contribuţie semnificativă echipei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.