Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: A reînceput războiul stelelor

Ziarul de Vrancea
30 iun 2015 767 vizualizări
Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, ieri, că CSA Steaua nu este de acord ca echipa să continue să se antreneze la stadionul din Bulevardul Ghencea.

"Cei de la CS Steaua ne-au comunicat că nu sunt de acord ca noi să continuăm să ne pregătim în Ghencea, aşa că suntem nevoiţi să găsim soluţii. Una dintre acestea este Mogoşoaia, dar mai este şi o altă variantă, pe care sper să o definitivăm în maximum două zile. Iar meciurile le vom juca pe Arena Naţională", a spus Argăseală.El a precizat care este motivul pentru care oficialii de la Clubul Sportiv au luat această decizie, după ce lucrurile părea rezolvate în urma întalnirii dintre George Boroi, pe de o parte, şi Mirel Rădoi şi Valeriu Argăseală, pe de altă parte. "Cei de la CS Steaua ne-au solicitat să renunţăm la denumirea de FC Steaua Bucureşti, de la Registrul Comerţului, pentru a ni se permite accesul, dar acest lucru este imposbil. Nu putem face aşa ceva. Şi pentru că am refuzat, atunci ei au luat decizia asta", a explicat Argăseală la Digi Sport.

Pancu mai joacă un an

Conducerea FC Rapid a anunţat, ieri, că, dintre jucătorii care au evoluat în sezonul trecut, Daniel Pancu, Rui Miguel, Nicolae Vasile, Ricardo Alves şi Andrei Cerlincă vor continua să joace la echipa giuleşteană şi în Liga a II-a, ediţia 2015-2016. "Deşi s-a vorbit despre împrumutul lui la Zimbru Chişinău, echipă condusă de fiul lui Valerii Moraru, Rui Miguel va rămane în Giuleşti în sezonul viitor. Mijlocaşul portughez, venit în vara trecută de la Paços Ferreira, a jucat în sezonul trecut de 12 ori pentru Rapid, nereuşind să înscrie. Sigure sunt rămanerile lui Nicolae Vasile, Ricardo Alves, Andrei Cerlincă, iar şansele ca Daniel Pancu să evolueze şi în sezonul viitor sunt extrem de mari, acesta fiind convins de conducerea Rapidului să mai joace încă un an", menţionează gruparea giuleşteană pe contul oficial de Facebook. În schimb, FC Rapid a reziliat contractele cu mijlocaşii Mădălin Martin şi Alexandru Dan. De asemenea, "sunt şanse mici ca Aritz Borda" să rămană în lotul echipei şi în sezonul următor.

Steaua cu wild card

Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti va evolua în Eurocup în sezonul 2015-2016, primind un wild card din partea organizatorilor competiţiei. Potrivit unui anunţ al formaţiei steliste, wild card-uri au mai primit echipele AEK Atena şi Aris Thessaloniki din Grecia, Beşiktaş şi Galatasaray din Turcia, CAI Zaragoza din Spania, Enel Basket Brindisi din Italia, Krasnîi Oktiabr Volgograd din Russia şi Neptunas Klaipeda din Lituania.  Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 9 iulie, la Barcelona. În sezonul 2014-2015, Steaua a încheiat pe locul 4, pierzand finala mică în disputa cu formaţia Energia Targu Jiu. Romania a mai fost reprezentată în Eurocup doar de campioana CSU Ploieşti. Eurocup este a doua competiţie valorică a continentului, după Euroligă.
Viitorul mai transferă doi jucători
Mijlocaşul Vlad Achim (Ceahlăul Piatra Neamţ) şi portarul Victor Ramniceanu (Concordia Chiajna) vor evolua din sezonul viitor la formaţia FC Viitorul, a anunţat, ieri, site-ul oficial al echipei pregătite de Gheorghe Hagi. Vlad Achim a evoluat în ultimii şapte ani pentru Ceahlăul Piatra Neamţ, iar în ultimul sezon a jucat 20 de meciuri, reuşind şase goluri şi patru pase decisive. Victor Ramniceanu vine de la Condordia Chiajna, formaţie pentru care a apărat în 15 meciuri în sezonul recent încheiat. În afara lui Achim şi Ramniceanu, FC Viitorul i-a mai transferat în această vară pe Aurelian Chiţu, Florin Cernat, Constantin Mişelăricu, Ioan Filip, Ciprian Vasilache, Adnan Aganovici, Cristian Ganea şi Cristian Munteanu.

Finalele europene din 2017

Comitetul Executiv al UEFA a stabilit ca ediţia din 2017 a Supercupei Europei, care opune caştigătoarea Ligii Campionilor şi învingătoarea Ligii Europa, se va disputa pe stadionul Filip II din Skopje (Macedonia), informează site-ul oficial al forului continental. Aceasta este prima partidă importantă din competiţiile europene intercluburi găzduită de Macedonia. Stadionul Filip II din Skopje are o capacitate de 33.460 de locuri şi este gazda echipelor FK Vardar şi FK Rabotnicki. Finala Ligii Campionilor din 2017 va avea loc pe Millennium Stadium din Cardiff, care are o capacitate de 74.500. Arena galeză a mai găzduit Supercupa Europei în 2014, atunci cand Real Madrid a învins-o pe FC Sevilla, scor 2-0. Pe Millennium Stadium din Cardiff evoluează echipele naţionale de fotbal şi rugby ale Ţării Galilor.Finala Ligii Europa din 2017 va fi găzduită de

Victorii ale tinerilor handbalişti

Echipa naţională de handbal masculin under 19 a Romaniei a obţinut două victorii şi o înfrangere în grupa B la European Open de la Goteborg, cu Kosovo, Estonia, respectiv Suedia, calificandu-se în grupele principale ale competiţiei de pe locul secund. Tricolorii mici au învins în primele două meciuri din grupa B echipele Kosovo, scor 26-18, şi Estonia, cu 25-22, iar marţi au pierdut cu Suedia, scor 31-17. Astfel, ei s-au clasat pe locul 2 în grupa B, cu 4 puncte, după Suedia (6) şi vor juca în continuare în grupa principală 1. Partidele din această fază sunt programate miercuri şi joi, iar meciurile de clasament final şi pentru medalii vor avea loc vineri.

Chile, prima finalistă a Copei America

Reprezentativa statului Chile s-a calificat în finala Copei America, după ce a învins, cu scorul de 2-1, selecţionata din Peru, luni, la Santiago, în semifinalele competiţiei. Pentru Chile a marcat Eduardo Vargas('41) şi ('63), în timp ce Peru a punctat prin autogolul lui Gary Medel (’59). Peru a evoluat cu un jucător mai puţin din minutul 21, cand a fost eliminat Carlos Zambrano. În finală, Chile va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Argentinei şi Paraguay.

Hiddink a demisionat de la naţionala Olandei

Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) a anunţat că Guus Hiddink a demisionat din funcţia de selecţioner, cu un an înainte de expirarea mandatului. "Îmi pare rău că lucrurile s-au terminat aşa. A fost o onoare să fiu selecţioner al Olandei pentru a doua oară şi îi urez succesorului meu noroc în drumul spre Euro-2016", a declarat Hiddink. În varstă de 68 de ani, Hiddink a preluat naţionala Olandei anul trecut, după plecarea lui Louis van Gaal. El a condus prima oară naţionala în perioada 1994-98, ducand echipa în sferturile de finală ale Euro-'96 şi în semifinalele Cupei Mondiale din 1998. De asemenea, el a condus naţionala Coreei de Sud în semifinalele Cupei Mondiale din 2002 şi naţionala Rusiei în semifinalele Euro-2008. Locul lui Hiddink la naţionala Olandei va fi luat de secundul acestuia, Danny Blind.

“Stevie G” îşi face debutul american

Fostul căpitan al echipei Liverpool, Steven Gerrard, va fi prezentat, sambătă, la noua sa formaţie Los Angeles Galaxy, la pauza meciului cu Toronto FC, din Major Soccer League, a anunţat clubul american pe site-ul oficial. Apoi, la 7 iulie, el se va antrena pentru prima oară alături de coechipierii săi la StubHub Center, tot atunci urmand să susţină şi o conferinţă de presă.  În ianuarie, Gerrard a anunţat că nu-şi va prelungi contractul cu Liverpool, care expira în luna iunie. El a caştigat cu Liverpool Liga Campionilor în 2005, Cupa UEFA în 2001, Cupa Angliei în 2001 şi 2006 şi Cupa Ligii Angliei în 2001, 2003 şi 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.