Sport

Adrian Voinea, la Vrancea Trophy: "Învătaţi de la valorile de pe terenul de joc!"

Dan Chiriac
29 iun 2015 1609 vizualizări
Cel mai bun tenismen din Vrancea participă în această săptămână la turneul organizat pe arenele “George Bucuroiu” din Focşani u venit în vacanţă în România, Voinea a asistat ieri la partidele de pe tabloul de calificări şi a participat la conferinţa de presă a turneului

Organizatorii turneului “Vrancea Trophy” au avut o surpriză pentru toţi iubitorii tenisului din Focşani. Cel mai mare tenismen din Focşani, Adrian Voinea, a ajuns la Focşani şi va participa în această săptămână la turneul de tenis organizat pe arenele “George Bucuroiu”. Voinea, stabilit de 25 de ani în Italia, la Perugia, s-a întors în vacanţă la Focşani, dar a avut surpriza să găsească un turneu ITF în plină desfăşurare chiar pe arenele unde a început să joace tenis. “Primul meu antrenor a fost George Bucuroiu. Dânsul m-a învăţat tainele acestui sport şi mă bucur să aud că turneul iniţiat chiar de el a ajuns la ediţia a zecea. Mă bucur că am ocazia să văd un turneu de tenis în această săptămână. Nu ştiu dacă voi reuşi să ajung şi la fazele finale, dar cu siguranţă voi fi prezent la unele meciuri de pe tablou”, a spus Adrian Voinea. Însoţit de tatăl său, Costică Voinea, Adrian a vorbit despre activitatea sa în prezent. “Antrenez mai mulţi copii, la Perugia. Sunt tineri de 13 ani, nu tenismeni de performanţă. Nu am păstrat foarte mult legătura cu tenisul din Focşani şi nici cu cel din România. Nu cunosc foarte bine jucătorii din prezent. Am asistat la două turnee ce au loc în Italia, unul chiar la Perugia. Am văzut jucători clasaţi între locurile 150-200 şi am avut surpriza să constat că nivelul de joc este foarte ridicat”, a mai precizat Voinea.

Premiu pentru Adrian Voinea, dar şi titlul de cetăţean de onoare

Salvează & continuă

Autorităţile locale promit că vor renova, împreună cu cei de la CS Unirea Focşani, vestiarele de la terenurile de tenis

Organizatorii au primit o solicitare pentru ca numele lui Adrian Voinea să fie folosit pentru un premiu la acest tunreu. Numai că organizatorul Răzvan Bucuroiu a cerut permisiunea lui Adrian Voinea ca numele său să fie folosit mai ales în turneele de copii organizate la Focşani, astfel încât micii jucători să primească un imbold pentru a perfoma pe teren. Viceprimarul Focşaniului, Marius Iorga, prezent la conferinţa de presă, alături de vicepreşedintele CJ Vrancea, Ion cel Mare, a primit propunerea ca Adrian Voinea să obţină în 2016 titlul de cetăţean de onoare al Focşaniului, titlul pe care-l deţin şi alţi sportivi de renume din judeţ, precum Alin Moldoveanu, Gina Gogean, Valentina Ardean Elisei sau Simona Gogîrlă. Tatăl lui Adrian Voinea a ridicat o altă problemă foarte delicată. “Este important ca vestiarele de la baza de tenis să fie renovate. Este greu de acceptat ca un jucător să facă duş şi tot acolo alţii îşi fac nevoile fiziologice. E păcat că am ajuns cu turneul la un anumit nivel, dar vestiarele sunt de fapt o magazie transformată în ceva. Sperăm să avem sprijinul autorităţilor locale pentru a schimba acest lucru”, a spus Costică Voinea, care a rămas un apropiat al tenisului din Focşani.

Aminitri cu Boris Becker sau Lubicic

Adrian Voinea a rememorat şi cele mai frumoase momente din cariera sa. Cu modestia ce-l caracterizează, Voinea şi-a adus aminte de victoriile cu Boris Becker şi Lubicic de la Roland Garros. Sunt cele mai mari rezultate obţinute de un tenismen român la Paris. “Îmi aduc aminte că am mers la vârsta de 10 ani, cu tatăl meu, la meciul de Cupa Davis dintre România şi Statele Unite, de la Bucureşti. Juca Ilie Năstase şi am învăţat multe de la meciul respectiv. E foarte important ca toţi cei care practică tenisul să înveţe de la valorile pe care le urmăresc pe terenul de joc şi să-şi dorească să joace la fel”, a povestit Adrian Voinea, care i-a sfătuit astfel pe cei pasionaţi de sportul alb să profite că se joacă tenis la Focşani. Interesant este că fotografia lui Adrian Voinea a apărut pe afişul turneului în ultimele trei ediţii. În acest an, fără să ştie că Adrian va veni în vacanţă la Focşani, organizatorii au schimbat afişul întrecerii. Fanii prezenţi la turneul s-au bucurat ieri că au putut să-l vadă “live” pe Adrian Voinea şi nu numai pe afiş, cum se întâmpla în turneele din anii precedenţi.

Tabloul principal debutează azi

Ediţia a X-a a Vrancei Trophy programează azi primele partide de pe tabloul principal. Întrecerile de pe tabloul calificărilor celui mai puternic turneu de tenis care a avut loc vreodată la Focşani s-au încheiat ieri. Câştigătorii vor intra pe tabloul principal, partidele urmând să înceapă marţi dimineaţa. Turneul de tenis este dotat cu premii de 15.000 dolari americani şi 27 puncte ATP. Sponsorii turneului sunt firmele Artifex, Pandora, Premium Porc SRL, parteneri – Deep Serv, Altdorf Tehnic, Migami, Tricotton Junior, Brand Adviser, Contliv, Lancris, Scorpion, Cabinet Avocat Dan Adrian iar parteneri media, Kiss FM, Adevărul, Ziarul de Vrancea, Atlas TV, CASPRO, Focus TV, Monitorul de Vrancea, Sport Vrancean, Sportul de Vrancea, Vrancea Media. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan, acum 3194 zile, 4 ore, 42 minute, 39 secunde
Boris Becker, Pete Sampras, Goran Ivanisevic, Andre Agassi sau Michael Chang sunt unele dintre cele mai reprezentative nume din întâlnirile directe pe care le-a avut Adrian Voinea în cariera sa. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.