Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Getafe îl vrea pe Andone

Ziarul de Vrancea
29 iun 2015 484 vizualizări
Atacantul echipei Cordoba, Florin Andone, ar putea fi achiziţionat de formaţia Getafe, el fiind şi în atenţia cluburilor Espanyol şi Malaga, scrie publicaţia AS.

Potrivit sursei citate, Andone mai are doi ani de contract cu echipa Cordoba, pentru care a marcat cinci goluri în campionat în sezonul trecut, însă el ar vrea să continuă să evolueze în Primera Division. Getafe are în prezent 13 jucători în lot, iar Andone l-ar putea acompania în atac pe Alvaro.  Săptămana trectuă, Getafe a anunţat numirea lui Fran Escriba în funcţia de antrenor.  Cordoba a retrogradat în liga secundă la finalul sezonului trecut.

Trofeu pentru Hagi la Gliwice

Formaţia FC Viitorul a încheiat pe locul trei, duminică, turneul organizat de gruparea Piast Gliwice cu ocazia împlinirii de 70 de ani de la înfiinţarea clubului polonez. Învinşi în meciul de deschidere de suedezii de la Prespa Malmo (1-2), constănţenii au disputat finala mică a competiţiei în compania gazdelor de la Piast Gliwice. Înaintea startului partidei organizatorii au pregătit o ceremonie de premiere în cadrul căreia Gheorghe Hagi a primit trofeul Football King of Romania. Finala mică s-a încheiat cu victoria Viitorului, scor 1-0 (1-0), unicul gol al întalnirii fiind înscris de Ianis Hagi, în minutul 11.

Albanezii fluieră la Botoşani, Avram în Finlanda

Meciul FC Botoşani - Ţhinvali, programat, joi, de la ora 20.00, în prima manşă a turului I preliminar al Ligii I, va fi arbitrat de o brigadă din Albania, avandu-l la centru pe Lorenc Jemini, informează uefa.com. Lorenc Jemini va fi ajutat la cele două linii de Ermal Barushi şi Gernat Qirici, în timp ce rezervă va fi Klajdi Kola. Partida retur va avea loc la 9 iulie, în Georgia. De asemenea, UEFA l-a delegat pe Marius Avram să conducă la centru partida Vaasa PS – AIK Solna din prima manşă a turului întai preliminar al Ligii Europa. Marius Avram va fi ajutat la cele două linii de Miklos Istvan Nagy şi Valentin Avram. Rezervă va fi Adrian Comănescu.

Carotaj cu drona

Un antrenament al naţionalei de fotbal a statului Peru a fost perturbat de o dronă care a survolat terenul din complexul sportiv al echipei Universidad de Chile, unde avea loc şedinţa de pregătire, informează presa sud-americană. Din cauza dronei, selecţionerul Ricardo Gareca a decis să renunţe la exersarea schemelor tactice, iar fotbaliştii au "încins" o miuţă. Peru şi Chile se vor întalni, luni, la Santiago, în semifinalele Copei America, iar peruanii acuză gazdele competiţiei de spionaj. Jucătorii antrenaţi de Gareca susţin că incidentul care a avut loc sambătă nu face altceva decat să sporească tensiunea partidei. Cu o lună în urmă, şi un antrenament al reprezentativei pregătite de Jorge Sampaoli a fost filmat cu o dronă, care s-a dovedit a fi fost folosită de un post TV local. Rivalitatea fotbalistică dintre cele două ţări vecine este foarte veche, fiind comparabilă cu cea dintre Argentina şi Brazilia.

Miron s-a transferat la Botoşani

Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat, ieri, că gruparea botoşăneană şi-a asigurat serviciile fundaşului Andrei Miron, care va fi deţinut în coproprietate cu Oţelul Galaţi, formaţie la care şi-a făcut junioratul. "Andrei Miron este un jucător tanăr, de mare perspectivă, care ne poate fi de ajutor pe viitor. În returul sezonului trecut, a evoluat ca fundaş central la Oţelul Galaţi, echipă cu care îl vom deţine în coproprietate. Andrei a debutat la echipa naţională de tineret Under 21 în amicalul cu Islanda, de anul acesta", a spus Cornel Şfaiţer. Andrei Miron are 21 de ani, evoluează pe postulde fundaş central şi a jucat pană acum doar la Oţelul Galaţi.

A murit primul Balon de Aur ceh

Fostul fotbalist ceh Josef Masopust, care a caştigat Balonul de Aur în 1962 şi a condus naţionala Cehoslovaciei în finala Cupei Mondiale din acelaşi an, a încetat din viaţă, ieri, la varsta de 84 de ani, anunţă uefa.com. Masopust a marcat golul Cehoslovaciei în finala Cupei Mondiale cu Brazilia din 1962, scor 3-1 pentru brazilieni, el deschizand scorul. În acelaşi an, Masopust a devenit primul ceh care a caştigat Balonul de Aur. Masopust, multiplu campion al Cehiei, a evoluat de 63 de ori pentru Cehoslovaciei, el fiind selecţioner în perioada 1984 - 1987.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.