Sport

Astăzi se limpezeşte retrogradarea

Ziarul de Vrancea
26 mai 2015 494 vizualizări
Partidele FC Braşov - Gaz Metan Mediaş şi Concordia Chiajna - Petrolul Ploieşti, care se dispută de la ora 18:45 vor decide ultimele două echipe care vor părăsi Liga I

Programul ultimei runde a Ligii I de fotbal a fost conceput înainte de penultima etapă în aşa fel ca toate partidele care implică lupta pentru evitarea retrogradării să se dispute la aceeaşi oră, 18:45, lucru care încurca deosebit cele două companii de cablu care transmit meciurile. Din fericire pentru Digi şi Look, runda din week-end a mai adăugat două retrogradate, “U” Cluj şi Rapid Bucureşti, astfel încat doar două partide mai prezintă miză, cele de la Braşov şi Chiajna, care au rămas la aceeaşi oră stabilită. Meciurile Rapid – Pandurii Targu Jiu şi “U” Cluj – Ceahlăul Piatra Neamţ au fost “mutate” la 16:45, nemaiprezentand miză. Aşadar, astăzi se dispută patru meciuri ale etapei finale, toate fiind transmise de canalele Look şi Digi, partida de la Chiajna fiind transmisă şi pe DolceSport.
Meciul cheie este cel dintre FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş, în timp ce la partida Concordia – Petrolul cheia este modalitatea în care “cavalerii aurului negru”, aflaţi în insolvenţă şi neplătiţi cu lunile vor aborda această partidă. “Găzarii” mai pot urca un loc, de pe V pe IV în clasament şi nu se ştie dacă miza mai importantă pentru ei este simpla încheiere a campionatului. Dacă judecăm în stil pur “romanesc”, ar însemna că Petrolul nu va fi o mare piedică pentru ilfoveni şi, dacă s-ar întampla aşa FC Braşov (35 puncte) ar porni fără şanse, întrucat singura situaţie de salvare pentru cei de sub Tampa înseamnă victoria lor cu Gaz Metan şi înfrangerea Concordiei pe teren propriu. Concordia şi Gaz Metan, au cate trei puncte mai mult, rezultate directe simetrice (2-0, 0-2), un uşor avantaj de golaveraj pentru Mediaş (29:34 faţă de 36-42), dar, în acelaşi timp, mai multe goluri înscrise de către Concordia. Pe ansamblu, balanţa înclină în favoarea ilfovenilor, fiindcă Gazul joacă în deplasare cu o echipă care mai trage speranţe.
Referitor la cele două meciuri fără miză, nu se pot spune prea multe. Este, totuşi, interesant de văzut dacă antrenorul rapidist Cristiano Bergodi va ţine cont de dorinţa suporterilor de a-l introduce în teren pe Daniel Pancu, suspendat, chiar cu riscul pierderii meciului la masa verde. Pancu a anunţat că-şi va încheia cariera şi suporterii ar dori să-i ofere un meci de retragere. Chiar dacă Bergodi şi conducerea administrativă a Rapidului ar accepta, n-ar fi exclus ca, la valva iscată, arbitrul partidei să-i interzică intrarea lui Pancu pe teren.
Mai precizăm că cele două meciuri decisive în acordarea titlului, CSMS Iaşi – Steaua şi ASA Targu Mureş - Oţelul Galaţi se dispută maine seara, de la ora 20:00 şi vor fi transmise de Digi, Look şi Dolce, vineri vor avea loc meciurile FC Botoşani – FC Viitorul (18:30) şi Dinamo – Astra Giurgiu (21:00), iar sambătă, ediţia 2014-2015 a Ligii I se încheie cu partida CSU Craiova – CFR Cluj (18:00).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.