Sport

Pas cu dreptul, la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
24 mai 2015 1095 vizualizări
Simona Halep a dispus de rusoaica Evghenia Rodina şi o va întalni în turul II pe “piaza ei rea” de la US Open, Mirjana Lucic - Baroni

Simona Halep a pornit cu dreptul turneul de tenis de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului. Ea a învins-o în prima manşă cu scorul de 7-4, 6-4 după 76 de minute de jucătoarea rusă Evghenia Rodina (91 WTA). Partida a avut loc pe arena principală a complexului de la Roland Garros, Philippe-Chatrier. Finalistă anul trecut la French Open, unde are de apărat 1.300 de puncte, Halep a început bine meciul cu Rodina şi a condus cu 4-1, după două break-uri consecutive, reuşite la 1-1 şi 3-1. A urmat o scădere în jocul romancei, de care Rodina a profitat imediat. Rusoiaca a făcut rebreak, s-a apropiat la 3-4, apoi a caştigat din nou pe serviciul adversarei, la 4-5. într-un moment foarte important al meciului, în game-ul al unsprezecelea, cand părea că este pe val, Rodina a comis două erori uşoare, cedandu-şi serviciul. Halep a închis apoi setul, cu 7-5, după 36 de minute. În al doilea set, cele două jucătoare au "mers" cap la cap pană la 3-3. Halep a obţinut un break, Rodina a egalat imediat, dar romanca a caştigat următoarele două jocuri, impunandu-se cu 6-4, după alte 40 de minute. În general, un început bun de turneu pentru Simona Halep, un meci pe care l-a controlat, dar în care a arătat şi catea momente de slăbiciune.

În faza următoare, Halep va juca împotriva croatei Mirjana Lucic-Baroni (70 WTA), care a învins-o, duminică, pe americanca Lauren Davies (64 WTA), cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3. Simona nu are o amintire plăcută cu sportiva croată, în varstă de 33 de ani. Anul trecut, în turul 3 al US Open, Simona Halep, a doua favorită atunci, a fost învinsă, cu scorul de 6-7, 2-6, de jucătoarea croată. Mirjana Lucic, o jucătoare precoce şi foarte talentată, are în palmares o semifinală la Wimbledon în 1999 şi trei titluri WTA, dar din 2004 pană în 2009 a avut doar cateva prezenţe în meciuri oficiale, din cauza unor probleme de familie.  Cea mai bună clasare  a Mirjanei în topul WTA a fost locul 33.  Alte rezultate din prima zi: 

Feminin: Camila Giorgi (Italia) – Tatjana Maria (Germania) 7-5, 6-3; Bojana Jovanovski (Serbia) – Lesia Ţurenko (Ucraina) 1-6, 6-1, 6-0; Garbiñe Muguruza (Spania) – Petra Martic (Croaţia) 6-2, 7-5, Flavia Pennetta (Italia) – Magda Linette (Polonia) 6-3, 5-7, 6-1.

Masculin: Roberto Bautista (Spania) – Florian Mayer (Germania) 6-3, 6-1, 6-3; Pablo Andujar (Spania) – Albert Ramos (Spania) 6-3, 6-4, 7-6; Roger Federer (Elveţia) – Alejandro Falla (Columbia) 6-3, 6-3, 6-4; Markos Baghdatis (Cipru) – Ivo Karlovic (Croaţia) 7-6, 6-4, 6-4; Ernests Gulbis (Letonia) – Igor Sijsling (Olanda) 6-4, 6-4, 7-6. 

Şapte romani în turneul de dublu

S-au tras la sorţi şi ţintarul turneelor de dublu. Astfel, perechile Horia Tecău/Jean-Julien Rojer şi l Florin Mergea/Rohan Bopanna se pot în optimile de finală ale turneului. Prima pereche se va confrunta cu echipa Rameez Junaid/Adil Shamasdin (Australia/Canada), iar Mergea şi Bopanna se vor întalni cu perechea sarbă Filip Krajinovic / Viktor Troicki. În proba de dublu feminin, Romania va fi reprezentată de cinci sportive. Perechea Elena Bogdan/Vladimira Uhlirova (Romania/Cehia) va juca, în runda inaugurală, cu franţuzoaicele Stéphanie Foretz/Amandine Hesse.Perechea Monica Niculescu/Arantxa Parra (Romania/Spania) va juca, în primul tur, împotriva cuplului Timea Bacsinszky/ Chuang Chia Jung (Elveţia/Taiwan), iar echipa Irina Begu/Lara Arruabarrena (Romania/Spania) va întalni duo-ul francez Manon Arcangioli/Chloe Paquet. Cuplul Alexandra Dulgheru/Magdalena Rybarikova (Romania/Slovacia) va juca, în runda inaugurală, împotriva perechii Mona Barthel/Mandy Minella (Germania/Luxemburg), iar perechea Raluca Olaru/Nadia Kicenok (Romania/Ucraina) va întalni cuplul Zarina Dias/ Xu Yifan(Kazahstan/China).

Au pierdut şi Irina, şi Horia

* Perechea Raluca-Ioana Olaru/Lara Arruabarrena (Romania/Spania), cap de serie numărul 4, a pierdut, sambătă, finala probei de dublu din cadrul turneului de la Nünberg. Raluca şi Lara au fost învinse cu 4-6, 6-7 în finală de favoritele nr. 2, Chan Hao Ching ./ Anabel Medina (Taiwan / Spania), după 100 de minute. Proba de simplu a avut finală italiană, în care Karin Knapp a învins-o pe Roberta Vinci ci 7-6, 4-6, 6-1. Turneul de la Strasbourg a fost caştigat de jucătoarea australiană Samantha Stosur, cap de serie numărul 3, după ce  a învins-o în finală, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3, pe sportiva franceză Kristina Mladenovic. Acesta este primul titlu din 2015 pentru Stosur, care s-a mai impus în carieră la Osaka în 2009, 2013 şi 2014, la Charleston în 2010, la US Open în 2011 şi la Carlsbad în 2013.

Cuplul Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul unu, a pierdut, sambătă, finala probei de dublu din cadrul turneului de la Nice (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 439.405 euro/ Tecău şi Rojer au fost învinşi de cuplul Mate Pavic/Michael Venus (Croaţia/Noua Zeelandă), scor 6-7, 6-2, 8-10. Meciul a durat o oră şi 35 de minute. Turneul de simplu a fost caştigat de austriacul Dominic Thiem, care l-a învins cu 6-7, 7-5, 7-6 pe jucătorul argentinin Leonardo Mayer. Brazilianul Thomaz Bellucci a caştigat finala turneului de la Geneva, învingand cu 7-6, 6-1 pe portughezul Joao Souza. 

* Jucătoarea de tenis Irina Maria Bara, cap de serie numărul 1, a ratat calificarea în finala turneului ITF de la Antalya, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Irina Maria Bara a fost învinsă de Maria-Fernanda Alvarez din Bolivia, a opta favorită, scor 2-6, 3-6. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.