Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Simona Halep, din nou nominalizată

Ziarul de Vrancea
5 mai 2015 572 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost nominalizată pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii aprilie în circuitul profesionist feminin.

Simona Halep figurează în anchetă cu o fază reuşită în meciul cu Garbiñe Muguruza (Spania) de la Stuttgart, la scorul de 3-6, 6-1, 2-2 şi 40-15, o lovitură de dreapta în cros.  Între contracandidatele ei este şi daneza Caroline Wozniacki, pentru un punct reuşit chiar contra romancei (lob caştigător), în semifinale la Stuttgart, în primul game  al meciului, într-un moment în care Halep avea avantaj pe serviciul adversarei.  Celelalte nominalizări sunt americanca Madison Keys (Charleston), Andrea Petkovic (Charleston) şi Angelique Kerber (Stuttgart). Fazele pot fi votate pe site-ul WTA, iar caştigătoarea va fi anunţată vineri 8 mai.

Rednic a încheiat-o cu Petrolul

Tehnicianul Mircea Rednic şi-a reziliat ieri, pe cale amiabilă, contractul cu gruparea FC Petrolul, echipa urmand a fi pregătită pană la finalul sezonului de secundul Valentin Sinescu, informează clubul prahovean.  Rednic, în varstă de 53 de ani, a venit la Petrolul în iarnă, în locul lui Gheorghe Mulţescu, iar echipa a obţinut în acest al doilea mandat al lui patru victorii, patru remize şi cinci înfrangeri, în Liga I. Mircea Rednic a mai antrenat Petrolul timp de cinci luni în 2012.

Puşcaş, împrumutat la Palermo?

Oficialii clubului Internazionale Milano doresc să-l împrumute pe atacantul George Puşcaş la echipa US Palermo, în cadrul transferului argentinianului Paulo Dybala, a scris, ieri, Gazzetta dello Sport. Sursa citată a notat că Inter Milano este pregătită să facă o ofertă de 25 de milioane de euro, plus împrumutul unuia dintre jucătorii George Puşcaş, Lorenzo Cristeg sau Francesco Bardi.  Preşedintele clubului US Palermo, Maurizio Zamparini, a declarat anterior că Dybala este de vanzare pentru 40 de milioane de euro, "cash". George Puşcaş, în varstă de 19 ani, a fost achiziţionat de Internazionale Milano în 2013, iar în acest sezon a jucat trei meciuri în Serie A, două în Cupa Italiei şi unul în Liga Europa.

Dinamo a renunţat la Bărboianu

FC Dinamo a reziliat de comun acord contractul cu fundaşul Ştefan Bărboianu, a declarat, ieri, pentru agenţia MEDIAFAX, directorul general al grupării alb-roşii, Dinu Gheorghe. "Ne-am întalnit astăzi şi am reziliat contractul cu Bărboianu. Motivul? Aşa au convenit părţile", a afirmat Dinu Gheorghe, numit în funcţia de director general săptămana trecută. Ştefan Bărboianu a fost titular în ultimul meci al formaţiei conduse de Flavius Stoican, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul prin Nicolae Stanciu. În varstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Pacquiao se operează

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao va fi supus unei intervenţii chirurgicale la umărul drept în cursul acestei săptămani, a anunţat, ieri, espn.com. Pacquaio a fost supus unui RMN după meciul pierdut cu Floyd Mayweather, iar acesta a confirmat că pugilistul a suferit o ruptură la umărul drept.  Pugilistul american Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe filipinezul Manny Pacquiao, duminică dimineaţă, la MGM Grand Arena din Las Vegas, într-un meci la categoria supermijlocie. Floyd Mayweather, în varstă de 37 de ani, este neînvins acum în 48 de meciuri, iar Manny Pacquiao, în varstă de 36 de ani, are 57 de victorii şi şase înfrangeri în 65 de partide.

Vechiul-noul campion la snooker

Englezul Stuart Bingham a caştigat, luni seară, la Sheffield, Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Shaun Murphy, scor 18-15.  Bingham, în varstă de 38 de ani, a trecut în sferturi de Ronnie O'Sullivan, iar în semifinale de Judd Trump. Shaun Murphy, în varstă de 32 de ani, a mai caştigat titlul mondial la snooker în urmă cu zece ani şi a fost vicecampion mondial în 2009.  Pentru caştigarea titlului mondial, Bingham a primit şi un cec de 300.000 de lire sterline.

Suspendat definitiv

Meciul Blackpool - Huddersfield Town, din liga a doua engleză, suspendat, sambătă, după ce suporterii gazdelor au invadat terenul în semn de protest faţă de proprietarii clubului, nu se va rejuca, a anunţat Liga Engleză de Fotbal.  "Rejucarea meciului nu va folosi la nimic, avand în vedere natura evenimentelor de sambătă şi ştiind că rezultatul nu va influenţa promovarea sau retrogradarea", a anunţat forul englez, într-un comunicat. Meciul Blackpool - Huddersfield Town, din liga a doua engleză, a fost suspendat, sambătă, după ce suporterii gazdelor au invadat terenul în semn de protest faţă de proprietarii clubului. Peste 2.000 de fani au protestat faţă de familia Oyston, care deţine clubul Blackpool, înaintea partidei de sambătă, iar în minutul 48 un grup mare de suporteri a intrat pe teren, determinandu-l pe centralul Mick Russell să le ceară jucătorilor să plece la vestiare. După mai multe minute de aşteptare, arbitrul a anunţat că partida nu se va relua. Echipa Blackpool se află pe ultimul loc al clasamentului şi în sezonul viitor va evolua în liga a treia engleză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.